Skip to main content

Slik deaktiverer du Permanent tastatur i Windows 8 og 10 permanent

Slik deaktiverer du Permanent tastatur i Windows 8 og 10 permanent

Geoffrey Carr

Du har kanskje lagt merke til at Windows-Touch Keyboard-ikonet mystisk vises i systemstatusfeltet (eller det faktiske tastaturet dukker opp). Hvis du er så irritert av fantomutseendet som vi er, vil du definitivt ønske å benytte deg av denne enkle løsningen for å banke den permanent.

Hvorfor vises Touch-tastaturet?

Det er to primære situasjoner der du kan finne "berør tastatur" -ikonet som vises i systemstatusfeltet. Den første og mer vanlige situasjonen er at du har en bærbar eller konvertibel nettbrett som kjører Windows 8 eller 10, og at enheten har en berøringsskjerm. I dette tilfellet forsøker Windows alltid å gjøre berøringsskjermbildet på skjermen tilgjengelig for deg hvis du vil bruke enheten i berøringsmodus. Hvis du aldri bruker berøringsskjermen på enheten din, kan ikonets tilstedeværelse og ved et uhell lastes på tastaturet bli svært irriterende veldig raskt.

Den andre og mindre vanlige situasjonen er at du har koblet til Windows-maskinen din med Windows-eksternt skrivebordstilkobling eller en lignende ekstern desktop-løsning, og Windows har slått på berørings-tastaturet slik at du kan bruke musen eller fingeren om nødvendig (hvis du kobler til via berøringsskjermenhet) for å skrive på den eksterne datamaskinen.

Det ser ut til å være en mindre feil i begge tilfeller, selv når du slår tastaturet av med den åpenbare mekanismen, ved å høyreklikke på ikonet og fjerne merket "Vis tastaturknapp", returnerer det kort tid etterpå, eller ved omstart. Det er ingen måte å forvise ikonet ved hjelp av den vanlige oppgavelinjen og systembretttilpasningene. I tillegg til den mer vanlige irritasjonen, kjører noen Windows-brukere til og med på tastaturet, dukker opp uventet når de utløses av en usett hendelse. Hvis du ikke engang trenger berørings-tastaturet, er dette spesielt irriterende.

Hvis dette, om enn lite innbrudd i systemstatusfeltet (eller større inntrenging rett på skrivebordet) er smertefullt irriterende for deg, er det lett nok, hvis du vet hvor du skal se, for å banke på tastaturikonet permanent.

Først la oss se på hvordan du kan bli kvitt ikonet (som kan være tilstrekkelig for noen lesere) og deretter hvordan du kan banke tastaturprogrammet helt, slik at det heller ikke vises i systemstatusfeltet eller tilfeldigvis dukker opp.

To små notater før vi fortsetter. Først må du ha administrativ tilgang til den aktuelle datamaskinen for å følge med denne opplæringen. For det andre er tastaturet som følger med Windows 8 og Windows 10 som en del av integrering av berøringsskjermen (og som vises på all maskinvare som operativsystemet er installert på, uavhengig av om det er en berøringsskjerm enhet eller ikke) erikke tastaturet på skjermen som har blitt bygd inn i Windows i all aldre. Ved å deaktivere tastaturet på berøringsskjermen er duikke fjerner tastaturet på skjermen-det vil forbli installert og tilgjengelig for de situasjonene for nødtastaturfeil, hvis behovet oppstår.

Løsning One: Slå av tastaturtjenesten

Dette er det første trinnet, og trinnet som bør være tilstrekkelig for de fleste brukere. Berøringstastaturet lastes som en Windows-tjeneste som standard. Den mest direkte måten å bli kvitt irritasjonen er å bare deaktivere tjenesten. For å gjøre dette, åpne menyen Tjenester ved å trykke på Windows + R på tastaturet og skrive "services.msc" i den resulterende kjøre dialogboksen.

I menyen Tjenester som dukker opp, klikker du på "Navn" -kolonnen for å sortere tjenestene etter navn, og deretter bla til du finner "Berør tastatur og håndskriftpanelstjeneste". Dobbeltklikk på oppføringen.

I den resulterende egenskapsmenyen, se etter "Oppstartstype", og i rullegardinmenyen, endre den til "Deaktivert". I bunnen av vinduet, under "Tjenestestatus", klikk "Stopp" for å stoppe tjenesten.

Klikk på "OK", og deretter, når du starter datamaskinen på nytt, bør endringen være permanent. Ikke mer irriterende ikon i systemstatusfeltet.

Løsning To: Gi nytt navn til TabTib.exe

Hvis du oppdager at tastaturet dukker opp igjen, til tross for at du slår av tjenesten som du gjorde i forrige trinn, må du kanskje ta en litt mer drastisk tilnærming for å få det ut av ansiktet ditt: ved å deaktivere den faktiske kjørbare.

Dette trinnet er enkelt og enkelt reversibelt, men innebærer at du snakker rundt med Windows-systemfiler, så du må følge instruksjonene nøye. Hvis du vil endre navn på den nødvendige filen, trykker du på Windows + R for å trekke opp dialogboksen Kjør og angi følgende sted:

C:Program FilesCommon Filesmicrosoft sharedink

Trykk Enter for å hoppe til mappen og deretter bla ned til du finner filen "TabTip.exe". Vi skal gjøre noen mindre endringer i filen som inkluderer endring av eierskapet til filen (slik at vi kan gi nytt navn til det) og deretter gi nytt navn til det slik at det ikke lenger kjører. Disse endringene er helt reversible hvis du ønsker å aktivere tilgang til tastaturet på berøringsskjermen på en fremtidig dato.

Høyreklikk på filen "TabTip.exe" og velg "Egenskaper".

På bunnen av egenskapsboksen klikker du på "Avansert".

Øverst i vinduet Avansert sikkerhetsinnstillinger og se etter oppføringen som er merket "Eier". Filen tilhører som standard "TrustedInstaller". Klikk på "Endre" -knappen for å endre det.

I boksen "Velg bruker eller gruppe", se etter "Skriv inn objektnavnet for å velge" og skriv "Administratorer", som vist nedenfor. Klikk på OK.

Klikk OK på hvert vindu til du er tilbake i mappen der vi fant filen TabTib.exe (du må OK alt og gå ut av egenskapene Windows for at eierendringen skal tre i kraft).

Åpne de nøyaktige menyene vi nettopp åpnet - høyreklikk og velg "Egenskaper" og klikk på "Avansert" for å ta oss tilbake til hvor vi var. I "Avanserte sikkerhetsinnstillinger" klikker du på "Endre tillatelser", nederst til venstre på skjermen, og klikk deretter på "Administratorer" for å endre innstillingene for den gruppen.

I tillatelsesvinduet "Administratorer" velger du "Full kontroll" (den vil sjekke alle de andre boksene automatisk, unntatt "Spesielle tillatelser").

Gå videre og klikk OK, og hold deretter OK til du er helt tilbake på fillisten vi opprinnelig så på. Høyreklikk på "TabTip.exe" og velg "Rename".

Gi nytt navn til filen "TabTip.exe.bak". Dette vil endre utvidelsen fra .exe til .bak, så langt som i Windows, og filen vil ikke lenger være eksekverbar - noe som utløser berøringstastaturet for å komme opp, vil mislykkes. Du kan omvendt dette når som helst ved å returnere til denne mappen og omdøpe filen "TabTip.exe" uten ".bak" på slutten.


Selv om det tok mer enn noen få skritt, er det alt der er til det. Hvis du var irritert som det kan være fordi Windows holdt kaste opp skuffikonet eller det faktiske berøringsskjermtastaturet, til tross for din beste forsøk på å kvitte seg med det, kan du nå bruke Windows uten en funksjon du ikke engang vil ha i veien .

Link
Plus
Send
Send
Pin