Skip to main content

Hvordan lage Windows 10-filutforsker ser ut som Windows 7s Windows Utforsker

Hvordan lage Windows 10-filutforsker ser ut som Windows 7s Windows Utforsker

Geoffrey Carr

Det er mange endringer i Windows 10s filutforsker sammenlignet med Windows 7 Explorer. Hvis du har oppgradert til Windows 10, og du ikke liker endringene, viser vi deg hvordan du får utseendet til Windows 7s Windows Utforsker.

Vi skal bruke et gratis verktøy kalt OldNewExplorer for å utføre noen av endringene, sammen med å endre noen innebygde Windows-innstillinger og justere registret. Ikke bekymre deg: prosedyrene er enkle, og vi tar deg gjennom hver del.

MERK: Du trenger ikke å gjøre alle de følgende endringene, selvfølgelig, du kan bare lage de som du virkelig vil ha. Men for å få den mest Windows 7-lignende opplevelsen i File Explorer, trenger du dem alle.

Last ned og installer OldNewExplorer

Det første trinnet er å laste ned OldNewExplorer til en mappe på harddisken din. Husk at dette er et tredjepartsverktøy som endrer Windows-systemet, så du bør absolutt sikkerhetskopiere før du fortsetter hvis noe går galt. Vi har testet verktøyet grundig, men du vet aldri når en Windows Update kan føre til noe å bryte.

Deretter pakker du ut den nedlastede filen til den mappen ved hjelp av et verktøy som 7-Zip. OldNewExplorer er ikke installert som andre programmer. Først kjør programmet ved å dobbeltklikke på filen OldNewExplorerCfg.exe.

Deretter klikker du på "Install" i dialogboksen OldNewExplorer i Shell-utvidelsesdelen. Dette gjør at innstillingene i denne dialogboksen kan brukes til File Explorer når du velger dem.

Gi programmet tillatelse til å gjøre endringer på PCen din. Dialogboksen Brukerkontokontroll vises to ganger. Klikk på "Ja" begge ganger.

Meldingen "Installert" vises i Shell-utvidelsesdelen i dialogboksen OldNewExplorer.

Deaktiver File Explorer Ribbon og endre utseendet på navigasjonslinjen

Microsoft la til et bånd, som det i Microsoft Office-programmer, til File Explorer i Windows 8, og endret utseendet på navigeringslinjen.

Hvis du ikke liker båndet, kan du deaktivere det og bruke kommandolinjen fra Windows 7s Windows Utforsker i stedet. For å gjøre dette, sjekk "Bruk kommandolinjen i stedet for Ribbon" boksen i Utseende delen av dialogboksen OldNewExplorer.

MERK: Det finnes flere alternativer under "Bruk kommandolinjen i stedet for Ribbon" som ser ut som de er avhengige av det alternativet. Men de kan velges selv om kommandolinjen ikke er. Disse tilleggsalternativene blir automatisk sjekket når du kontrollerer kommandolinjens alternativ.

Hvis du vil gjemme tekstteksten på tittelfeltet Filutforsker, merk av for "Skjul teksttekst i Filutforsker-vinduer" -boksen. Merk av for "Skjul bildetekst-ikonet i Filutforsker-vinduer" hvis du også vil gjemme ikonet og ha en tom tittellinje (hvis du slår på "Bruk kommandolinjen i stedet for Ribbon" -alternativet).

Du kan også skjule "Opp" -knappen ved å merke "Skjul opp (gå til overordnet mappe) -knappen", selv om den knappen er ganske nyttig. Du kan også "Aktiver glass på navigasjonslinjen" som gjør navigeringslinjen samme farge og stil som tittellinjen, i stedet for hvit.

For å endre stilen på navigasjonsknappene (høyre og venstre pilknapper) i navigasjonslinjen, merk av for "Bruk alternativ navigeringsknappestil" i Utseende-delen i dialogboksen OldNewExplorer.

Det endrede navigasjonsfeltet vil se ut som det følgende bildet. Vi bestemte oss for ikke å skjule opp-knappen.

Aktiver detaljpanelet

Når du viser ruten Detaljer i Windows 7 Explorer, vises den nederst i vinduet. Menyen Detaljer ble flyttet til høyre i Windows 10, og tok opp verdifullt horisontalt mellomrom og forårsaket at du utvidet vinduet for å se fildetaljer.

MERK: Hvis du har erstattet båndet med kommandolinjen i forrige seksjon, kan du vise Detaljer-panelet ved å velge Organiser> Layout> Detaljer-panel. Hvis ikke, klikk på "Vis" -fanen og klikk deretter på "Detaljer-panelet" i Paneler-delen.

For å flytte Detaljer-ruten til bunnen av Filutforsker-vinduet, merk av for "Vis detaljer i ruten nederst" i Utseende-delen i dialogboksen OldNewExplorer.

Detaljer-panelet vises nå nederst i vinduet, og gjenoppretter det horisontale rommet.

Vis statuslinjen

Windows Explorer Utforsker mangler også en statuslinje, som vanligvis vises under Detaljer-panelet.

For å aktivere statuslinjen, merk av for "Vis statuslinjeboks" i Utseende-delen i dialogboksen OldNewExplorer.

Statuslinjen vises under ruten Detaljer. Statuslinjen er som standard hvit, men den kan endres til grå for å matche detaljpanelet.

For å endre statuslinjen til grå, velg "Grå" fra rullegardinlisten "Statuslinjestil".

Nå er statuslinjen grå og samsvarer med Detaljer-panelet. Lodrette stenger er også lagt til, og separerer delene av statuslinjen.

Aktiver biblioteker i navigasjonsruten og skjul mappegruppen i "Denne PCen"

I Windows 8.1 la Microsoft en mappegruppe til denne PC-en som vises over kategorien Enheter og stasjoner. I tillegg ble bibliotekene fjernet.

For å legge tilbake bibliotekene og fjerne mappegruppen, sjekk "Bruk biblioteker; skjul mapper fra denne PC-boksen i delen Behavior i dialogboksen OldNewExplorer.

Nå er bibliotekene tilgjengelige igjen i navigasjonsruten til venstre ...

... og mappegruppen er fjernet, og etterlater gruppen Enheter og stasjoner oppført øverst i denne PCen.

Skjul de hyppige mappene i hurtig tilgangslisten

Hurtig tilgang listen i Filutforsker erstatter den gamle favorittlisten fra Windows 7, og er et lite redesign av favorittlisten. I likhet med Windows Utforsker i Windows 7 inneholder listen Hurtig tilgang i Filutforsker favorittmapper som er festet til listen. Windows 7 tillot deg å tilpasse Favoritter-listen, men Microsoft trodde de ville være nyttige og legge til ofte brukte mapper på hurtigtilgangslisten i Windows 10s filutforsker, for de som aldri tilpasset favorittlisten med de mest brukte mappene.

Hvis du vil gjøre Hurtig tilgang listen mer som den gamle Favoritter-listen, trenger du bare å skjule de ofte brukte mappene fra listen. For å gjøre det trenger du ikke OldNewExplorer (vi kommer tilbake til å bruke det). Vi skal endre en innstilling i Filutforsker. Hvis du har erstattet båndet med kommandolinjen (i avsnittet "Slå av filutforskerbåndet og endre utseendet på navigeringslinjen" ovenfor), velg "Mappevalg" fra "Verktøy" -menyen.

Hvis du fortsatt bruker båndet, klikker du på "Vis" -fanen. Deretter klikker du på nedpilen på "Alternativer" -knappen og velger "Endre mappe- og søkealternativer".

Dialogboksen Mappealternativer vises. På kategorien Generell, merk av for «Vis ofte brukte mapper i hurtig tilgang» -boksen i delen Personvern. Klikk på "Apply" eller "OK".

De ofte brukte mappene fjernes fra Hurtig tilgang-listen.

Gjør File Explorer Open til denne PC som standard

Bu-standard, Filutforsker i Windows 10 åpnes for hurtig tilgangsvisningen. Men hvis du hellere vil åpne File Explorer til denne PCen, velger du "Denne PC" fra rullegardinlisten "Åpne File Explorer to" på kategorien Generelt i dialogboksen Mapperalternativer som vi åpnet i det siste avsnittet.

Nå åpner File Explorer til denne PC som standard.

Aktiver klassisk kjøring Gruppering

I Windows 10 er alle stasjonene under Denne PCen oppført i Enheter og stasjoner uten spesiell gruppering. I Windows 7 ble listen Enheter og stasjoner kalt Computer, og listen ble delt inn i grupper, for eksempel harddiskstasjoner, enheter med flyttbar lagring og nettverksplassering.

Du kan enkelt komme tilbake til Windows 7 classic-stasjonsgruppering. For å gjøre det, gå tilbake til dialogboksen OldNewExplorer-konfigurasjon (eller åpne den igjen hvis du lukket den), og merk av for "Bruk klassisk stasjonskonfigurering i Denne PC" -boksen.

Enhetene og stasjonene grupperes nå som i Windows 7.

Endre utseende stilen

OldNewExplorer lar deg også endre utseendet på alternativfeltet over fillisten og detaljpanelet. For å gjøre dette, gå tilbake til dialogboksen OldNewExplorer (eller åpne den på nytt) og velg et alternativ fra rullegardinlisten "Utseende stil" i Utseende-delen.

For eksempel brukte vi Sølvkrem-stilen til Filutforsker-vinduet, som gjør alternativlinjen og Detaljer-panelet lettere.

Få Windows 7s gamle mappeikoner i Windows 10 File Explorer

I Windows 10 ble mappeikonene endret fra ikonet for åpne mapper i Windows 7 og 8.1 til et flatt mappeikon. Du kan imidlertid endre mappeikonene tilbake til ikonene for Windows 7-stil ved hjelp av disse instruksjonene.

Gå tilbake til Windows 10 File Explorer Style

Hvis du vil gå tilbake til Windows Explorer i Windows Explorer, fjerner du alle alternativene i dialogboksen OldNewExplorer og velger standardvalgene i rullegardinlister i Utseende-delen. Deretter klikker du på "Avinstaller" i Shell-utvidelsesdelen.

MERK: Fjern merket for alle boksene, og sett ned rullegardinlistene tilbake til standardinnstillingene, er nødvendig for å tilbakestille endringene. Når vi testet dette programmet, klikket du bare på "Avinstaller" uten å tilbakestille alternativene, ikke tilbakestilt endringene.

Hvis du vil vise hyppige brukte mapper igjen på Hurtig tilgang-listen, merker du av for «Vis ofte brukte mapper i Hurtig tilgang» -boksen i Personvern-delen i dialogboksen Mappealternativer i kategorien Generelt. Du kan også gå tilbake til å åpne Filutforsker for å få rask tilgang i stedet for denne PCen ved å velge "Hurtig tilgang" fra rullegardinlisten "Åpne filutforsker til" i kategorien Mappealternativer i kategorien Generelt.

Link
Plus
Send
Send
Pin