Skip to main content

Slik tilpasser du Mac-dokken og legger til temaer med cDock

Slik tilpasser du Mac-dokken og legger til temaer med cDock

Geoffrey Carr

OS X mangler lite i estetisk appell, men noen ganger vil du bare endre den. Heldigvis vil en gratis, åpen kildekode-applikasjon la deg tilpasse Docks utseende til ditt hjertes innhold.

cDock er en liten, uklart app, som ikke trenger å bli installert og kan brukes til å bytte Dock på utallige måter. Ta en titt på følgende skjermdump, og du kan se at det er ganske mange nyttige alternativer til din disposisjon.

For det meste vil du bruke cDock til å bruke temaer som kan endre radikalt eller subtilt hvordan dokken ser ut. cDock kommer med mange temaer inkludert, eller du kan lage dine egne tilpassede temaer.

For eksempel kan du gjøre Dock din gjennomsiktig, som lar deg tydelig se hva som er bak den.

Eller du kan gjøre det rosa! Det er virkelig ingen grense fordi cDock har et tilpasset alternativ, slik at du kan endre utseendet på Docken din til virkelig alt du ønsker, du kan til og med skille den med et bilde.

Mange av funksjonene som finnes i cDock-grensesnittet, er ting du allerede kan justere, men du har også andre alternativer, for eksempel å kunne låse Dock-innholdet slik at de ikke kan flyttes for å bli fjernet.

Du kan også legge til app spacers, som egentlig er tomme fliser, slik at du kan skille apper i grupper.

Dok spacers, derimot, lar deg plassere stabler og kjørerapper.

Du kan også legge til en oppdateringsmappe, som her med vår nyere applikasjonsstabel.

Høyreklikk (hvis du har to-musen overtalelse) avslører alternativer for å endre den oppdaterte mappen til en av fem forskjellige typer.

Du har kanskje lagt merke til i det tidligere skjermbildet, muligheten til å vise bare kjørende programmer. Dette er akkurat hva det høres ut, uansett hvilke programmer som kjører, vil være de eneste som vises i Dock.

Vi antar at dette kan være nyttig for å begrense brukerfokusering til små sett med programmer, eller du kan bruke den som en slags kvasi-sikkerhetsfunksjon, noe som ikke betyr at folk ikke kan bruke Spotlight til å starte apper, men fraråder dem fra tilfeldig lansering av andre apps når de bruker datamaskinen din.

Til slutt, den andre funksjonen vi vil påpeke, er det fargede Finder sidebar (Favoritter) ikonene alternativet. I OS X Mavericks og Yosemite har Favorites sidebar monokrome ikoner, som er enkle, upretensiøse og slags drab.

Hvis du vil bytte til fargede sidebar-ikoner, kan du da tilpasse dem til ditt hjertes innhold, noe som er spesielt fint i forhold til de vanlige mappeikonene du ser i forrige skjermbilde.

cDock har noen innstillinger, som du bør være oppmerksom på, spesielt alternativet til Gjenopprett dock, slik at du kan gå tilbake til din tidligere Dock-konfigurasjon hvis du bare vil starte over. Dette fjerner ikke spacers og oppdaterer mapper, men det vil fortryde eventuelle endringer du har gjort i Docks generelle utseende.

cDock er ikke komplisert, men det pakker mye funksjonalitet inn i den. Hvis du bestemmer deg for å bruke det, selv om det bare er av og til, er det godt å vite at når du velger en endring og trykk "Bruk", må du fortsette å gjenopprette appen for å gjøre ytterligere endringer. Det er sannsynligvis en god ide å enten knytte den til Dock eller holde programpakkeens plassering tilgjengelig til du er ferdig med å gjøre tweaks.

Også, selv om cDock er opp til versjon 6.1.1 (som av denne skrivingen), blir den fortsatt utviklet, så sørg for at du alltid bruker den nyeste versjonen.

Hvis du er en OS X-veterinær, vet du allerede sikkert noen måter du kan hack på Dock ved hjelp av terminalkommandoer. Den fine tingen om cDock (bortsett fra å være helt fri), er at den unngår alt det, slik at du kan bytte Dock raskt og enkelt uten å måtte vite noe om kommandolinjen.

Vi skal dekke hvordan du oppretter egendefinerte Docks i en kommende artikkel, men i mellomtiden er du velkommen til å leke med cDock alene og se hva du kan komme med. Og, som alltid, hvis du har noe du vil snakke med oss ​​om, vær så snill å høre deg selv i vårt diskusjonsforum.

Last ned cDock gratis fra Sourceforge.net

Link
Plus
Send
Send
Pin