Skip to main content

Slik deler du bærbare datamaskiner i Microsoft OneNote 2016

Slik deler du bærbare datamaskiner i Microsoft OneNote 2016

Geoffrey Carr

Microsoft OneNote 2016 er et flott gratis notatverktøy, ikke bare for deg selv, men også om du vil samarbeide på notater og prosjekter med andre, for eksempel kolleger eller familiemedlemmer. Vi viser deg noen forskjellige måter du kan dele OneNote-notatbøkene på.

For å dele notater og notatbøker i OneNote 2016 med andre, må du kontrollere at notisboken din er synkronisert med OneDrive-kontoen din online, slik at andre har tilgang til den. Dette vil synkronisere det til internett, men ikke gjøre det automatisk tilgjengelig for andre. For å gjøre det må du manuelt dele det med andre slik at de kan se det og, hvis du vil, redigere det.

For å få tilgang til de ulike verktøyene for å dele notater og notatbøker i OneNote 2016, klikk på "Fil" -fanen.

På backstage-skjermen klikker du på "Del" i listen over elementer til venstre.

Hvordan dele en notatbok med noen via e-post

Du kan invitere folk til å vise eller redigere notatboken din ved å sende dem en e-post med alternativet Del med personer på skjermbildet Del notatbok. Bare folk du spesifikt inviterer, vil kunne få tilgang til notatboken din. Alternativet Share with People er standard, så det er valgt automatisk på skjermbildet Del notatbok.

Skriv inn et navn eller en e-postadresse i boksen "Type navn eller e-postadresser". Hvis du skriver inn et navn som er i Outlook-adresseboken din, blir du bedt om kontakter som samsvarer med navnet eller e-postadressen du begynte å skrive inn, slik at du enkelt kan velge den personen du vil ha. Du kan også klikke på "Søk i adresseboken for kontakter" -knappen til høyre for boksen Type navn eller e-postadresser. For å dele notisboken med flere personer, sett et semikolon mellom hver e-postadresse.

Når du deler en notisbok med andre, kan du velge å la dem vise notisboken eller tillate dem å redigere notisboken også. For å angi om de kan redigere notatboken, velg "Kan redigere" eller "Kan se" fra rullegardinlisten til høyre for boksen Type navn eller e-postadresser.

Hvis du vil inkludere en melding for e-postmottakere, skriver du inn et notat i boksen under e-postadressen.

Klikk på "Del" for å sende en kobling til personene du valgte å dele notatboken med.

Personen du delte notisboken med, er lagt til i Delt med listen nederst på skjermen.

Hvis du bestemmer deg for å tilbakekalle tilgangen til noen du delte en notat med, høyreklikker du personen i Delt med liste og velger "Fjern bruker" fra hurtigmenyen. Du kan også endre tillatelsen for den personen på denne menyen.

Personene du sendte invitasjoner til, vil motta en e-post som inneholder en "Vis i OneDrive" -knappen.

Når de klikker på Vis i OneDrive-knappen i e-postmeldingen, åpnes notatboken i OneNote Online, der de kan vise og redigere, avhengig av tillatelsen du angir for dem.

Hvis du lar folkene du delte din notatbok med til å redigere den, er knappen "Rediger i nettleser" tilgjengelig i OneNote Online.

Slik deler du en notatbok ved hjelp av en lenke

Deling av OneNote-notatbok ved hjelp av en kobling ligner på deling med folk via e-post. Hovedforskjellen er at når du deler en notatbok med folk via e-post, og deretter bestemmer deg for å tilbakekalle tilgangen til notisboken, må du fjerne hver bruker separat, som omtalt i forrige avsnitt. Men ved å dele en notatbok ved hjelp av en lenke kan du tilbakekalle tilgangen til alle du har delt notisboken med ett klikk.

For å få en delingslink, gå til skjermbildet Del notatbok som omtalt i begynnelsen av artikkelen. Klikk på "Få en delingslink" under Del.

For å få en delingskobling som tillater brukere å vise notisboken, men ikke redigere den, klikker du på "Opprett kobling" til høyre for "Vis kobling".

En kobling vises i en boks under Vis link. Velg lenketeksten og trykk Ctrl + C på tastaturet for å kopiere den.

Du kan sende linken til personene du vil dele notatboken med. Du kan også dele koblingen med andre ved hjelp av sosiale medier, direktemeldingsprogramvare, samarbeidsprogramvare, legge inn linken på et nettsted, eller hva andre metoder fungerer for deg.

Når de klikker lenken i e-postmeldingen, åpnes notatboken i OneNote Online, akkurat som når vi brukte alternativet Del med personer i forrige seksjon. Legg merke til at fordi vi delte notisboken med en View Link, er det ingen redigering i nettleser-knappen og notatboken kan ikke redigeres.

Hvis du vil samarbeide på en notatbok med noen og la dem gjøre endringer i notatboken, klikker du på "Opprett kobling" -knappen til høyre for "Rediger lenke".

Akkurat som med View Link, får du en lenke du kan kopiere og sende til noen.

For å tilbakekalle tilgangen til notisboken, klikker du bare på "Deaktiver Link" -knappen ved siden av typen kobling du vil slutte å dele. Alle som har den linken, kan ikke få tilgang til notisboken.

Hvordan dele en notatbok i PDF-format

I begge de ovennevnte tilfellene får folkene du deler notatboken tilgang til hele notisboken. Kanskje du vil dele bare en bestemt seksjon eller bare noen av notatene i notisboken. Du kan opprette en PDF-fil som inneholder notater, deler eller hele notisboken og sender den filen til alle du vil dele notisboken med. Klikk på denne lenken for instruksjoner om eksport av et notat til PDF-format.

Hvordan dele en notatbok med et møte

Du trenger ikke å ta notater på egen hånd i møter lenger. Du kan dele en Notebook-notatbok med de andre deltakerne og få dem til å ta notater også. På den måten kan du være sikker på at du ikke savner et viktig handlingsobjekt eller en viktig beslutning tatt under møtet.

Hvis du deltar en nettbasert møte i Skype eller Lync som var planlagt med Outlook, kan du dele en notatbok med de andre møtedeltakere ved å bruke alternativet Del med møte på skjermbildet Del notatbok. Når du klikker på knappen 'DEL med møte', og velg møtet du møter, sendes en lenke til notatboken til alle møtedeltakere. De kan få tilgang til notisboken, og alle kan legge til den bærbare på samme tid.

Du kan også bruke en av metodene som er omtalt i de forrige avsnittene for å dele en Notebook-notatbok med andre i et møte.

Slik flytter du en delt notatbok

Hvis du har delt en notatbok og nå må du flytte den notisboken til et annet sted, kan du flytte notisboken, men det er ikke så enkelt som bare å velge en ny plassering. Du må gi beskjed til alle du, delte notisboken med og følg denne prosessen for å faktisk flytte notisboken til en ny plassering.

OneNote er et flott program for å samle informasjon, brainstorm, dele notater med venner eller kolleger, og få tilgang til notater og dokumenter på nesten hvilken som helst enhet. Hvis du har brukt Evernote og ønsker å bytte til OneNote på grunn av den mer begrensede gratis planen eller de dyrere betalte planene, gir Microsoft nå et gratis verktøy for enkelt å migrere fra Evernote til OneNote.

Link
Plus
Send
Send
Pin