Skip to main content

Slik bruker du Google Kalender i Windows 10 Kalender App

Slik bruker du Google Kalender i Windows 10 Kalender App

Geoffrey Carr

Med ankomsten av Windows 10 har vi blitt møtt med en ny slew av funksjonalitetsbaserte programmer og applikasjoner. En av disse tilleggene er den oppdaterte kalenderappen, som ikke bare er mer funksjonell enn sin forgjenger, det er faktisk (tør jeg si), ganske enkelt behagelig å bruke. Men hva hvis du vil at din klassiske Google Kalender synkroniseres med Microsofts interne app økosystem?

Takket være integrasjonen av skrivebordsvarsler og global kompatibilitet med resten av Windows 10-tjenestene, er prosessen med å få Google Kalender synkronisert og konfigurert på Windows-loggingen, både enkel og svært tilpassbar samtidig.

Synkroniser kontoen din

For å starte, må du få din Google-kontoinformasjon koblet sammen i Windows 10-kalenderappen.

For å gjøre dette, naviger til Start-menyen, og velg Kalender-appen øverst til høyre.

Når kalenderen er opp, for å legge til en Google-konto må du finne Innstillinger-ikonet, plassert nederst til venstre i appen.

Når du er i innstillingsmenyen, klikk på "Kontoer", og velg deretter alternativet "Legg til konto".

Herfra blir du møtt med et spørsmål som har flere forskjellige valg. Du kan enten legge til en Outlook.com-konto, koble Office 365-utvekslingen din, Google-kontoen eller iCloud. For å få tilgang til denne opplæringen, velg alternativet "Google".

Når du velger dette, vil standard Google-innloggingsportal overta.

Hvis Google-kontoen din er satt til en vanlig logg inn, kobler den deg umiddelbart opp, og du blir tatt til hovedskjermbildet for Kalender. Men hvis du har to-trinns bekreftelse aktivert på kontoen for å beskytte mot uautoriserte brukere som kan prøve å få tilgang til den uten din tillatelse, blir du bedt om å skrive inn koden som er gitt til deg enten via en tekst eller en ring fra firmaet.

Det siste skjermbildet du vil se før synkroniseringen er fullført, er Googles rettigheter, som viser alle de forskjellige programmene og tjenestene som kalenderen må ha tilgang til hvis du vil bruke kontoen fra skrivebordet i Windows 10.

Når disse er godkjent, bør du være klar til å få Windows 10 Kalender tilpasset dine spesifikke krav.

Konfigurer kalenderen din

Etter at kalenderen er oppe, merker du at det er en rekke innstillinger som du kan bytte rundt, som vil variere avhengig av tjenesten du koblet til (dvs. - Outlook er forskjellig fra Google, som i seg selv er forskjellig fra det som er tilgjengelig i POP3 ).

For å komme inn i innstillingene dine, klikk på det lille klokkesymbolet nederst til venstre i Kalender-appen en gang til.

Herfra angir du Kalenderinnstillinger, hvor du finner følgende alternativer blitt åpnet siden Google-kontoen ble synkronisert.

Du kan forandre ting rundt, for eksempel hvilken dag kalenderen angir som den første dagen i uken, samt angi nøyaktig hvilke timer på dagen du jobber, og når du er av, slik at kalenderen ikke pinger deg med unødvendig eller uønsket varsler.

 

Endre synkroniseringsinnstillinger

Til slutt, hvis du vil endre hvor ofte kalenderen kommuniserer med Googles servere for nye avtaler eller varslingsoppdateringer, kan du få tilgang til disse menyene ved å først gå inn i innstillinger, og deretter velge alternativet for "Kontoer".

Når du har åpnet Gmail-kontoen, klikker du på alternativet "Endre postkasse synkroniseringsinnstillinger", og du blir tatt til menyen nedenfor.

Det er her, du får muligheten til å endre hvor ofte kalenderen pingar sin verten konto for oppdateringer (hvert 15. minutt, 30 minutter, etc.), samt om fullstendig beskrivelse eller meldinger lastes ned hver gang den finner noe nytt.

Videre kan du også endre hvor Kalender-appen kobles til for å trekke ned informasjon fra Google, selv om dette ikke anbefales, med mindre du har en spesiell konfigurasjon lined opp på serverens side av ting.

Husk at når du legger til Google-kontoen din i kalenderen, synkroniserer Windows også automatisk vedlagt e-post. Hvis du foretrekker å holde disse to økosystemene skilt, kan denne innstillingen slås av på to måter.

For å få tilgang til den første må du angi kontoinnstillingene og bytte synkronisering for e-post til "Off" -posisjonen. Det samme kan gjøres for Kontakter og Kalender selv, men hvis du bytter dette alternativet, vil ingen av dataene du nettopp har satt opp, være tilgjengelige av appen til å begynne med.

Den andre metoden for å koble fra epost og kalenderen er å gå inn i kategorien Kalender i Innstillinger, og slå den av manuelt etter at synkroniseringsprosessen er fullført ved hjelp av innstillingen som er markert nedenfor:


Å gå bak den gamle timeplanen din er vanskelig, men takket være de mange endringene som er gjort i kalenderen i Windows 10, er det blitt et godt tillegg til Microsofts suite av interne apper.

Link
Plus
Send
Send
Pin