Skip to main content

Slik aktiverer du nettlesing i Chrome

Slik aktiverer du nettlesing i Chrome

Geoffrey Carr

Når du besøker en webside i en nettleser, lastes alle ressursene, for eksempel bilder, stilark og Javascript-filer, ned og lagres i nettleserens cache. Dette gjør at nettsider du allerede har besøkt, kan lastes raskere fordi nettleseren ikke trenger å laste ned ressursene igjen.

Cachen kan også være nyttig hvis du vet at du skal være et sted der Internett-tilkoblingen er spott, eller hvor du ikke vil ha noen forbindelse i det hele tatt. Chrome's offline modus lar deg bruke hurtigbufferen til å vise nettsider du allerede har besøkt (og ble kopiert til hurtigbufferen) når du er offline.

Chrome's innebygde frakoblede modus er ikke lett å finne, men vi viser deg hvor du finner den og hvordan du aktiverer og bruker den.

MERK: Frakoblet modus er aktivert i krom: // flaggfunksjonene. Dette er eksperimentelle funksjoner som kan endres, pause eller forsvinne når som helst og kan påvirke nettleseropplevelsen din negativt. Men hvis du følger våre instruksjoner, bør du ikke ha noe problem.

Hvis du vil aktivere den innebygde frakoblingsmodusen i Chrome, skriver du inn chrome://flags/#show-saved-copy i adressefeltet og trykk "Enter". Dette tar deg direkte til kommandoen du vil aktivere, noe som gjør at innstillingen blir enda enklere.

Under "Vis lagret kopi-knapp", velg "Aktiver: Primær" fra rullegardinlisten. Alternativet "Aktiver: Sekundært" gir samme funksjonalitet på en litt annen måte. Du kan også bruke og vi diskuterer forskjellen litt senere i denne artikkelen.

For å få endringen til å virke, klikk "Start på nytt".

Nå, når du er frakoblet og du besøker et nettsted, blir det lastet helt fra den lagrede kopien i hurtigbufferen i stedet for nedlastet fra nettstedets server. Så, hvis du vet at du skal være uten en Internett-tilkobling, må du besøke nettstedene du vil ha tilgang til til før, så de lagres i hurtigbufferen for tilgang til Internett.

Når du besøker et nettsted mens du er frakoblet, kan du kort se følgende "Dette nettstedet kan ikke nås" -skjermbildet. Denne skjermen vises når "Aktiver: Primær" er valgt i rullegardinlisten Vis lagret kopi-knapp på krom: // flaggsiden. Legg merke til at knappen Vis lagret kopi er blå og vises til venstre for Reload-knappen.

Denne skjermen går raskt, men det blir en annen (vi viser deg litt) som gir deg tilgang til den bufret kopien av nettstedet du prøver å besøke.

Hvis du valgte "Aktivert: Sekundær" under Vis lagret kopi-knapp, er knappen Vis lagret kopi grå og til høyre. Men det fungerer på samme måte i begge posisjoner.

"Denne siden kan ikke nås" skjermen er erstattet med skjermbildet "Ingen Internett-tilkobling". For å få tilgang til den bufret versjonen av nettstedet du prøver å besøke, klikker du på "Vis lagret kopi" -knappen.

I tillegg til Chrome for Windows er funksjonen for frakoblet modus også tilgjengelig i Chrome for Mac, Linux, Chrome OS og Android, og fungerer på samme måte som i Windows.

Husk at du ser på gamle versjoner av nettsider når du får tilgang til hurtigbufrede kopier av dem. Du kan bruke frakoblet modus for å vise et nettsted uten nett, men det er trolig mer nyttig for nettsteder som ikke oppdaterer det ofte, så den cachede kopien er ikke så utdatert. I tillegg til å vise bufret kopier av nettsteder mens du er frakoblet, er det også mange Chrome-apper som du kan bruke frakoblet.

Hvis du besøker et nettsted som ikke er hurtigbufret, ser du skjermen ovenfor, men knappen Vis lagret kopi er ikke tilgjengelig. Hvis du også fjerner hurtigbufferen din, må du besøke nettstedene du vil ha tilgang til, mens du har en Internett-tilkobling, slik at disse nettstedene lagres i hurtigbufferen din igjen og tilgjengelig når du ikke har Internett-tilkobling. Hvis du ikke fjerner hurtigbufferen, er det også en måte å øke hastigheten på nettleseropplevelsen din i Chrome.

Link
Plus
Send
Send
Pin