Skip to main content

10 kamerainnstillinger du burde mestre på ditt Canon-kamera

10 kamerainnstillinger du burde mestre på ditt Canon-kamera

Geoffrey Carr

Kameraet ditt er et verktøy, og du bør kunne bruke det med total tillit. Du må aldri grave gjennom håndboken eller spille rundt med tilfeldige knapper som prøver å finne ut hvordan du gjør noe på en skyting. Her er de viktigste innstillingene du trenger å mestre.

Endre opptaksmodus

På How-To Geek er vi store fans av manuelle og halvautomatiske opptaksmodus som Aperture Priority. De gir deg mye mer kreativ kontroll over bildene dine enn å forlate kameraet i Automatisk eller Programmodus, og la det gjøre enhver beslutning.

På Canon-kameraer bytter du mellom forskjellige opptaksmodi ved hjelp av tallerkenen på toppen. Inngangskameraer har ofte flere moduser enn mellomnivå eller profesjonelle kameraer - ting som portrett, makro og sport - så sjekk ut vår guide til hva alle de forskjellige symbolene betyr.

Angi blenderåpning, lukkerhastighet og eksponeringskompensasjon

Når du bruker manuell eller halvautomatisk modus, må du angi en kombinasjon av blenderåpning, lukkerhastighet og eksponeringskompensasjon. På høykvalitets Canon-kameraer har hver innstilling en separat knapp. På kameraer på inngangsnivå er det bare ett nummer som ligger like bak lukkerknappen; Hold nede eksponeringskompensasjonsknappen på baksiden av kameraet og drei oppringeren til den andre innstillingen.

 • I programmodus endrer skiven blenderåpningen, selv om kameraet kan endre det selv. Eksponeringskompensasjonsknappen og skiven endrer eksponeringskompensasjonen.
 • I blenderprioritetsmodus endrer blokken blenderåpningen. Eksponeringskompensasjonsknappen og skiven endrer eksponeringskompensasjonen.
 • I lukkerprioritetsmodus endrer skiven lukkertid. Eksponeringskompensasjonsknappen og skiven endrer eksponeringskompensasjonen.
 • I manuell modus endrer skiven lukkertid. Eksponeringskompensasjonsknappen og skiven endrer blenderåpningen.

Still inn ISO

ISO er den tredje delen av eksponeringstrekanten. For å sette det, trykk på ISO-knappen øverst på kameraet ditt, og bruk enten lukkerknappen eller D-puten på baksiden av kameraet for å velge ISO som du vil bruke. Trykk på ISO-knappen igjen, trykk utløserknappen halvveis ned, eller bruk SET-knappen på D-puten for å gjøre valget.

Sett hvitbalansen

Avhengig av tidspunktet på dagen, vær og lyskilde du bruker, har lyset en annen "fargetemperatur" som varierer fra en varm oransje ved solnedgang til en kul blå i skyggen på en solrik dag. Kameraet har en automatisk "hvitbalanse" -modus, men du bør vite hvordan du setter den manuelt hvis bare for å holde ting konsistent mellom bildene.

Trykk på WB-knappen på baksiden av kameraet ditt og bruk D-puten til å velge fra:

 • Automatisk hvitbalanse
 • dagslys
 • Skygge
 • Skyet
 • Tungsten Light
 • Hvit fluorescerende lys
 • Blits
 • Tilpasset

Still autofokusmodus og autofokuspunkt

Canon-kameraet har tre forskjellige autofokusmodus: One Shot, AI Focus og AI Servo. De tjener hverandre en litt annen hensikt, og hvilken du bør velge, avhenger av hva du skyter.

For å bytte mellom disse modusene trykker du på AF-knappen på baksiden av kameraet ditt og bruker D-puten til å velge ønsket modus.

Kameraet har også en rekke forskjellige autofokuspunkter på sensoren. Som standard velger kameraet automatisk hva det synes å være fokus for bildet. For å manuelt velge et autofokuspunkt, trykk på AF-punktvalg-knappen på baksiden av kameraet ditt og bruk D-puten til å velge ett av punktene. Uansett hva som er under dette punktet når du ser gjennom søkeren, er ditt kamera nå forsøkt å fokusere.

Still inn selvutløser og opptaksmodus

Når du har et rykte som gruppefotograf, blir du regelmessig oppfordret til å ta gruppeportretter. Hvis du vil være i dem også, må du bruke selvutløseren. Hvert Canon-kamera har en to sekunder og en ti sekunders timer.

Knappen Selvutløser / Opptaksmodus er vanligvis på baksiden av kameraet. Du kan se ikonet over. Trykk på den, og velg enten ikonet med "2" ved siden av det for to sekunder-timeren eller det vanlige ikonet for den ti sekunders timer ved hjelp av D-puten.

Når du er ferdig med selvutløsermodusen, vil du sette kameraet tilbake i enten Single Shooting eller Continuous Shooting (Burst) modus. Trykk på selvutløser- / opptaksmodus-knappen igjen og velg det du vil ha. Dette er også hvordan du legger kameraet i Burst-modus.

Sett kameraet i filmmodus

DSLR-en kan nesten sikkert skytte videoer og filmer. På et hvilket som helst oppladet Canon DSLR som er utgitt de siste årene, dobler strømbryteren som filmmodusbryteren. Skyv det videre et ekstra klikk for å sette kameraet i videomodus.

For å starte opptak av video, trykk på Live View / Record-knappen. Selv i videomodus, tar utløserknappen fortsatt bilder.

Endre bildekvaliteten

Kamera RAW er en bildefil av høyere kvalitet som alle DSLR-er kan skyte. For å få mest mulig ut av kameraet, bør du bruke det i stedet for JPEG. For å bytte mellom de to formatene, trykk på menyknappen på baksiden av kameraet. Det første alternativet er normalt bildekvalitet. Velg den, og velg deretter RAW-alternativet.

Se gjennom bildene dine

Det er viktig når du skyter for å stoppe og sjekke arbeidet ditt noen ganger.Du vil ikke innse på slutten av dagen at alle bildene dine var undereksponerte eller ute av fokus.

For å se gjennom bildene dine, trykk på Play-knappen på baksiden av kameraet. Naviger gjennom dem ved hjelp av D-puten. Pass på at du bruker knappene for Zoom inn og Zoom ut for å sjekke bildens detaljer. Det som ser bra ut på skjermbildet for liten visning, kan se forferdelig ut på datamaskinen.

Formater SD-kortene dine i stedet for å slette bilder

Det er dårlig praksis å slette bilder fra SD-kortene dine, da det kan føre til ødelagte data. I stedet vil du formatere (eller formatere) kortene dine mellom skuddene eller når de er fulle.

Alternativet til å formatere SD-kortene dine er begravet litt i kameraets meny. Trykk på menyknappen, og naviger deretter til første skjermbilde (de med skiftenøkkelikonet). Velg Format Card og deretter OK for å tørke SD-kortet som er i kameraet og klargjøre det for neste opptak.


Dette er ikke en komplett liste over alle kamerainnstillingene du kan kontrollere, men dekker de mest kritiske innstillingene. Når du lærer mer om kameraet ditt, må du dykke dypere inn i flere nisjeinnstillinger, men for nå bør du stille inn.

Link
Plus
Send
Send
Pin