Skip to main content

Download.com har endelig stoppet Bundling Crapware

Download.com har endelig stoppet Bundling Crapware

Geoffrey Carr

SourceForge og Tucows er ikke de eneste nedlastingsstedene som rydder opp sin handling. Vi kan endelig bekrefte at Download.com, også kjent som CNET Download, har avsluttet installasjonsprogrammet som de så ofte ble kritisert for.

Alle nedlastinger er nå direkte nedlastinger

Vi har vært ganske kritiske om Download.com tidligere, og skrev om hvordan tett PCen vår ble med søppelprogrammer etter at vi installerte de ti beste programmene. For å være rettferdig, var Download.com ikke alene - de fleste freeware nedlastingsnettene presset lignende søppel.

Etter å ha dekket hvordan SourceForge og Tucows har ryddet opp sin handling nylig, har vi spilt rundt andre nedlastingssteder. Og etter et besøk på Download.com oppdaget vi at vi ikke kunne finne spor av "Installer" som tidligere prøvde å installere tilleggsprogramvare når du lastet ned et program. Tidligere ble disse koblingene merket med "Installer Enabled", og nedlasting av dem ville laste ned en Download.com Installer "Powered by CNET" som prøvde å installere tilleggsprogramvare.

Forvirret, vi reiste ut for kommentar. CBS Interactive s Susan Lundgren bekreftet at de endte Download.coms installasjonsprogram tidligere i år.

Så det er faktisk sant. Gå over til Download.com og - for første gang på lenge - du vil bare bli tilbudt direkte nedlastingskoblinger til de offisielle programinstallatørene. Download.com har blitt ryddet opp!

Download.com Aldri kunngjorde endringen, men vi er glade for å se det

Vi er ikke sikre på hvorfor Download.com ikke kunngjorde denne nyheten selv tidligere i år, men der har du det. CNET Installer er borte.

Selvfølgelig er det heller ingen offentlig løfte om at installasjonsprogrammet ikke vil starte på nytt på en senere dato. Både SourceForge og Tucows gikk ut av deres måte å erkjenne problemet og forplikte seg til å unngå installasjonsprogramvare i fremtiden. Download.com stilte stille sitt eget program uten å si et ord.

Vi vil likevel ikke nitpick: Slutten av CNET Installer-programmet er gode nyheter for alle de gjennomsnittlige PC-brukerne der ute. Download.com bør hilses for å gjøre det rette. Både Windows og Mac freeware nedlasting økosystemer er mye renere og mindre bruker-fiendtlig takket være denne beslutningen. Vi kan bare håpe flere freeware nedlastingsnettsteder følger i Download.coms fotspor.

Download.com fortsatt trenger å rydde opp sin reklame, men de har tatt et skritt i riktig retning

Dessverre er det fortsatt et problem på Download.com. Nettstedet er fortsatt fullt av villedende annonser med "Start Download" -knapper som prøver å lure brukere til å laste ned feilprogrammet. Å ha flere store grønne "Download" -knapper er forvirrende for mange vanlige PC-brukere, og dessverre er dette problemet fortsatt voldsomt over Internett.

Download.com har gjort noe bra - men krigen mot PC crapware er ikke over. Download.com bør nå fokusere på å gjøre en bedre jobb med å vise sine annonsører. SourceForge satte inn arbeidet for å forbedre annonseringen, og vi bør forvente at andre nettsteder skal leve opp til sin standard.

Link
Plus
Send
Send
Pin