Skip to main content

Slik gjenoppretter du filer fra en BitLocker-kryptert stasjon

Slik gjenoppretter du filer fra en BitLocker-kryptert stasjon

Geoffrey Carr

Microsofts BitLocker-kryptering tvinger deg alltid til å opprette en gjenopprettingsnøkkel når du konfigurerer den. Du har kanskje skrevet ut denne gjenopprettingsnøkkelen, skrevet den ned, lagret den til en fil, eller lagret den på nettet med en Microsoft-konto. Hvis BitLocker-stasjonen ikke låses opp normalt, er gjenopprettingsnøkkelen ditt eneste alternativ.

Det er mange grunner til at du kan bli låst ut av harddisken-kanskje datamaskinens TPM ikke lenger låser opp stasjonen din automatisk, eller du glemmer et passord eller en PIN-kode. Dette vil også være nødvendig hvis du vil fjerne en BitLocker-kryptert stasjon fra en datamaskin og låse den opp på en annen datamaskin. Hvis den første datamaskinens TPM ikke er tilstede, trenger du gjenopprettingsnøkkelen.

Finn først gjenopprettingsnøkkelen din

Hvis du ikke finner gjenopprettingsnøkkelen din, kan du prøve å tenke tilbake til når du konfigurerer BitLocker. Du ble bedt om å enten skrive nøkkelen ned, skrive den ut til et stykke papir, eller lagre det på en fil på en ekstern stasjon, for eksempel en USB-stasjon. Du fikk også muligheten til å laste opp BitLocker-gjenopprettingsnøkkelen til din Microsoft-konto på nettet.

Den nøkkelen skal forhåpentligvis lagres et sted trygt hvis du skriver det ut på et stykke papir eller lagret det på en ekstern stasjon.

Hvis du vil hente en gjenopprettingsnøkkel du lastet opp til Microsofts servere, kan du gå til OneDrive Recovery Key-siden og logge på med den samme Microsoft-kontoen du lastet opp gjenopprettingsnøkkelen med. Du ser nøkkelen her hvis du lastet opp den. Hvis du ikke ser nøkkelen, kan du prøve å logge på med en annen Microsoft-konto du kanskje har brukt.

Hvis det er flere kontoer, kan du bruke "Nøkkel-ID" som vises på BitLocker-skjermen på datamaskinen og matche den til Nøkkel-IDen som vises på nettsiden. Det vil hjelpe deg med å finne den riktige nøkkelen.

Hvis datamaskinen er koblet til et domene - ofte tilfelle på datamaskiner eid av en organisasjon og gitt til ansatte eller studenter - det er en god sjanse for at nettverksadministratoren har gjenopprettingsnøkkelen. Kontakt domeneadministratoren for å få gjenopprettingsnøkkelen.

Hvis du ikke har gjenopprettingsnøkkelen din, kan det hende du ikke har lykke - forhåpentligvis har du en sikkerhetskopi av alle dataene dine! Og neste gang, vær sikker på å skrive ned den gjenopprettingsnøkkelen og hold den på et trygt sted (eller lagre det med Microsoft-kontoen din).

Situasjon One: Hvis datamaskinen ikke låser opp stasjonen ved Boot

Disker kryptert med BitLocker opplåses normalt automatisk med datamaskinens innebygde TPM hver gang du starter den. Hvis TPM-opplåsningsmetoden mislykkes, vil du se en "BitLocker Recovery" -feilskjerm som ber deg om å skrive inn gjenopprettingsnøkkelen for denne stasjonen. (Hvis Hvis du har konfigurert datamaskinen til å kreve et passord, en PIN-kode, en USB-stasjon eller et smartkort hver gang det starter, ser du samme opplåsingsskjerm som du vanligvis bruker før du får skjermbildet for gjenoppretting av BitLocker-hvis du ikke ' Jeg vet ikke det passordet, trykk Esc for å gå inn i BitLocker Recovery.)

Skriv inn gjenopprettingsnøkkelen for å fortsette. Dette vil låse opp stasjonen og datamaskinen vil starte opp normalt.

IDen som vises her, hjelper deg med å identifisere den korrekte gjenopprettingsnøkkelen hvis du har flere gjenopprettingsnøkler trykt, lagret eller lastet opp på nettet.

Situasjon To: Hvis du trenger å låse opp stasjonen fra innenfor Windows

Ovennevnte metode vil hjelpe deg å låse opp systemstasjonen og alle andre stasjoner som normalt er låst opp under oppstartsprosessen.

Det kan hende du må låse opp en BitLocker-kryptert stasjon fra Windows. Kanskje du har en ekstern stasjon eller USB-pinne med BitLocker-kryptering, og det låses ikke opp normalt, eller du har kanskje tatt en BitLocker-kryptert stasjon fra en annen datamaskin og koblet den til din nåværende datamaskin.

For å gjøre dette, koble først stasjonen til datamaskinen. Åpne Kontrollpanel og gå til System og sikkerhet> BitLocker-stasjonskryptering. Du kan bare gjøre dette på profesjonelle utgaver av Windows, da de bare gir tilgang til BitLocker-programvaren.

Finn stasjonen i BitLocker-vinduet og klikk på "Lås opp stasjonen" ved siden av den.

Du blir bedt om å skrive inn passordet, PIN-koden eller hva andre opplysninger du trenger for å låse opp stasjonen. Hvis du ikke har informasjonen, velger du Flere valg> Skriv inn gjenopprettingsnøkkel.

Skriv inn gjenopprettingsnøkkelen for å låse opp stasjonen. Når du har tastet inn gjenopprettingsnøkkelen, vil stasjonen låse opp og du kan få tilgang til filene på den. IDen som vises her, hjelper deg med å finne den riktige gjenopprettingsnøkkelen hvis du har flere lagrede nøkler å velge mellom.


Hvis datamaskinen din viser en BitLocker-feilskjerm hver gang den starter, og du ikke har noen mulighet til å få gjenopprettingsnøkkelen, kan du alltid bruke feilsøkingsalternativet "Tilbakestill denne PC-en" for å tømme datamaskinen helt. Du kan bruke datamaskinen igjen, men du vil miste alle filene som er lagret på den.

Hvis du har en ekstern stasjon som er kryptert med BitLocker, og du ikke har gjenopprettingsnøkkelen eller en annen måte å låse opp den, må du kanskje gjøre det samme. Formater stasjonen, og du vil slette innholdet, men du vil i det minste kunne bruke stasjonen igjen.

Link
Plus
Send
Send
Pin