Skip to main content

Du kan fortsatt få Windows 10 gratis fra Microsofts tilgjengelighetsside

Du kan fortsatt få Windows 10 gratis fra Microsofts tilgjengelighetsside

Geoffrey Carr

Det gratis Windows 10-oppgraderingstilbudet kan teknisk sett være over, men det er ikke 100% borte. Microsoft gir fortsatt en gratis Windows 10-oppgradering til alle som sjekker en boks som sier at de bruker hjelpemidler på datamaskinen.

Oppdater: Oppgraderingstilbudet for assistentteknologi avsluttet 16. januar 2018. Her er noen andre måter å få Windows 10 gratis på.

Hvordan dette gratis oppgraderingstilbudet fungerer

Microsoft har annonsert at det vil ha folk som bruker hjelpeteknologi for å kunne oppgradere for å bruke de nye tilgjengelighetsfunksjonene i Windows 10s jubileumsoppdatering. I jubileumsoppdateringen er Narrator-skjermleseren forbedret, og nye programmer som Edge-nettleseren, Cortana og Mail tilbyr forbedrede tilgjengelighetsfunksjoner. Windows-brukere som bruker hjelpende teknologier (som fortelleren, tastaturet på skjermen eller skrivebordet med høy kontrast) har kanskje ikke ønsket å oppgradere før disse forbedringene ble gjort.

Denne gratis oppgraderingen fungerer akkurat som Windows 10s tidligere oppgraderingstilbud. Faktisk synes det å være det samme oppgraderingsverktøyet. Oppgradering gir PCen din en "digital lisens" (tidligere en "digital rettighet") som lar deg installere og bruke Windows 10 på den PCen, selv etter at gratisoppgraderingstilbudet er ferdig for nye oppgradere.

Ved å laste ned oppgraderingsverktøyet og dra nytte av den gratis oppgraderingen, hevder du at du bruker hjelpende teknologier. Imidlertid kontrollerer Microsoft ikke om du har aktivert assistentteknologi før du får oppgradering. Det er mer av en "ære system" slags avtale.

Slik oppgraderer du til Windows 10 fra tilgjengelighetssiden

Det kostnadsfrie oppgraderingstilbudet er enkelt. For å få Windows 10, må du bare besøke "Windows 10 gratis oppgradering for kunder som bruker assistentteknologi" -siden og laste ned oppgraderingsverktøyet. Som det forrige gratisoppgraderingstilbudet, virker dette bare hvis datamaskinen din kjører Windows 7 eller Windows 8.1. (Hvis du bruker Windows 8, kan du få en gratis oppgradering til Windows 8.1 og deretter oppgradere til Windows 10.)

Klikk på "Oppgrader nå" -knappen, og siden laster ned Windows 10 Upgrade Assistant-programmet. Kjør det og du blir bedt om å godta lisensavtalen før du fortsetter.

Dette synes å være det samme gratis oppgraderingsverktøyet som ble gjort tilgjengelig for allmennheten som en del av det tidligere gratisoppgraderingstilbudet. Klikk gjennom veiviseren, og det vil sjekke at maskinvaren din er kompatibel før du automatisk laster ned og oppgraderer til Windows 10.

Når oppgraderingen er fullført, kjører PCen Windows 10 og vil ha en "digital lisens" som lar deg installere Windows 10 på et hvilket som helst tidspunkt i fremtiden.

Hvis du oppgraderer til Windows 10 og bestemmer deg for at du vil nedgradere senere, kan du rulle tilbake til Windows 7 eller 8.1 når som helst innen de første 30 dagene. PCen din vil fortsatt ha en digital lisens, slik at du kan oppgradere denne datamaskinen til enhver tid i fremtiden, selv etter at dette gratis oppgraderingstilbudet er ferdig.

Dette vil bare fungere til 16. januar 2018. Men etter det kan du reinstallere Windows 10 normalt, og PCen din vil ha en digital lisens som automatisk aktiverer Windows 10 for deg.

Link
Plus
Send
Send
Pin