Skip to main content

Windows 10s gratis oppgraderings tilbud er over: hva nå?

Windows 10s gratis oppgraderings tilbud er over: hva nå?

Geoffrey Carr

Det gratis Windows 10-oppgraderingstilbudet er endelig over, og Microsoft vil stoppe å trakassere Windows 7 og 8.1-brukere med villedende oppgraderingspopp. Men Windows 7 og 8.1 er ikke ferdige for. De er begge faste operativsystemer som Microsoft vil støtter offisielt i årene som kommer.

Hvis du oppgraderte til Windows 10, trenger du fortsatt ikke å betale noe. Du kan fortsette å bruke Windows 10 gratis, og til og med installere det på samme maskinvare. Faktisk, selv om du savnet oppgraderingsbåten, er det fortsatt en måte å oppgradere til Windows 10 gratis.

Windows 7 og 8.1 vil få sikkerhetsoppdateringer frem til 2020 og 2023

La oss få noe ut av veien: Dette er ikke som Windows XP-fristen, der Microsoft skulle slutte å støtte Windows XP. Både Windows 7 og Windows 8.1 støttes fortsatt av Microsoft med sikkerhetsoppdateringer, og vil være i mange år framover.

Windows 7 vil bli støttet med sikkerhetsoppdateringer frem til 14. januar 2020, mens Windows 8.1 vil motta sikkerhetsoppdateringer frem til 10. januar 2023. Du finner alltid disse støttedatoerene på Microsofts websider for livscyklus i Windows livscyklus.

Så, hvis du fortsatt bruker Windows 7 eller 8.1 på PCen, er det greit. De er fortsatt offisielt støttet, og spesielt Windows 7 er mye brukt i bedrifter. La Windows Update være aktivert, og du vil fortsette å få sikkerhetsoppdateringer til 2020 eller 2023.

Microsoft fjerner GWX og disse Pesky Upgrade-tilbudene

Det påtrengende "Get Windows 10" -oppgraderingstilbudet, også kjent som "GWX", går endelig bort. Oppgraderingsanbefalinger bør allerede være borte. Hvis du ser et gjenopplagsoppgraderingstilbud popup i løpet av de neste dagene, klikker det ikke noe, fordi den gratis oppgraderingen ikke lenger er tilgjengelig.

Microsoft har annonsert at det vil rulle ut oppgraderinger til Windows 7 og 8.1 som fjerner GWX-programmet som er ansvarlig for å produsere disse oppgraderingsanbefalinger. Fortsett å installere oppdateringer fra Windows Update, og GWX-verktøyet blir fjernet fra datamaskinen.

Windows Update vil også miste oppgraderingstilbudet. Windows 10 vil ikke lenger være en "anbefalt oppdatering" i Windows Update på Windows 7 og 8.1, slik at du kan aktivere automatiske oppdateringer og installere det trygt fra Windows Update.

Programvareutviklere vil ikke forlate Windows 7 når som helst snart

Til tross for Microsofts aggressive oppgraderingstaktikk, bruker en stor prosentandel av PCer, særlig PC-er, fortsatt Windows 7. Windows 7 er i bruk på rundt 49% av PCer, mens Windows 10 bare har 19%. Windows 7 går ikke bort når som helst snart. Mange programvareutviklere vil fortsette å støtte Windows 7 og 8.1, så ikke bekymre deg for mye om inkompatibilitet.

Det er selvfølgelig noen unntak. Microsoft selv ønsker å oppmuntre folk til å oppgradere, så mange nye Microsoft-programmer fungerer bare på Windows 10. Du kan for eksempel bare streame spill fra en Xbox One til din PC ved hjelp av Xbox-appen, som bare er tilgjengelig for Windows 10. Microsoft er porterer mange Xbox One-spill til Windows 10, men de er bare tilgjengelige gjennom Windows Store, og bare for Windows 10. Men selv Microsoft begrenser ikke viktige produktivitetsprogrammer som Microsoft Office til Windows 10-brukere. De nyeste versjonene Microsoft Office fortsetter å støtte Windows 7.

Utviklere kan lage programmer for "Universal Windows Platform" for Windows Store, og disse programmene vil bare kjøre på Windows 10, men utviklere drar ikke for å gjøre dette. Selv de fleste Windows 10-brukere stoler fortsatt på desktop-applikasjoner.

I tillegg bør spillere merke seg at Windows 10 utelukkende har DirectX 12, mens Windows 7 og 8.1 bare har DirectX 11. Hvis en spill- eller spillmotor bruker DirectX 12, trenger du Windows 10 for å spille den. Men mange spill vil tilby DirectX 12 som en av flere alternativer, like mange spill som tilbys DirectX 9-støtte for Windows XP-brukere sammen med DirectX 11-støtte for Windows 7-brukere. Den nye plattformen Vulkan Graphics API tilbyr mange av de samme funksjonene som DirectX 12, og vil kjøre på Windows 7 og 8.1, så noen utviklere vil bruke Vulkan i stedet for Windows-only DirectX 12.

Windows 10-oppgraderinger kan fortsatt installere og bruke det gratis

Enhver datamaskin som benyttet seg av oppgraderingstilbudet har rett til å fortsette å bruke Windows 10 gratis. Microsoft begynner ikke å belaste et abonnementsavgift for Windows 10, uansett om du tok fordel av gratis oppgraderingstilbudet eller Windows 10 kom på PCen. Microsoft utruller en ny tjeneste som gjør det mulig for bedrifter å kjøpe Windows 10 Enterprise-lisenser for en månedlig avgift, men det er det.

Hvis du noen gang har oppgradert PCen til Windows 10, og du må installere den på nytt, er det enkelt. Du kan ganske enkelt besøke Microsofts Get Windows 10-side og opprette en USB-stasjon for Windows 10 eller en DVD-spiller. Installer Windows 10 på datamaskinen din, og den vil automatisk sjekke inn med Microsofts servere og aktivere datamaskinen. Det er fordi det har en "digital lisens" (tidligere kjent som en "digital rettighet") som gir deg muligheten til å fortsette å bruke Windows 10 gratis.

Selv om du tok fordel av oppgraderingstilbudet og deretter nedgradert umiddelbart til Windows 7 eller 8.1, er PCen fortsatt kvalifisert til å oppgradere når som helst.

Det er fortsatt en måte å få Windows 10 gratis

Hvis du har en datamaskin som ikke få en digital lisens før tilbudet avsluttet, det er fortsatt en måte å oppgradere til Windows 10 gratis, for nå. Microsoft tilbyr et spesielt Windows 10-oppgraderingstilbud for personer som bruker assistentteknologi. Verktøyet kontrollerer imidlertid ikke om du bruker hjelpeteknologi. Microsoft bruker æresystemet.

Assistive Technologies-tilbudet utløper 16. januar 2018. Du kan likevel fortsatt få Windows 10 gratis etter dette ved å skrive inn en Windows 7, 8 eller 8.1-tast under installasjonsprosessen. Vi er ikke sikre på når dette trikset vil slutte å virke, da Microsoft ikke anerkjenner offentligheten, eksisterer det.

Windows 10 koster nå $ 120

Offisielt koster Windows 10-oppgraderingen nå $ 120 for Home-utgaven eller $ 200 for Professional-utgaven. Men få mennesker vil faktisk betale dette. Du er sannsynligvis mye bedre å kjøpe en ny PC som følger med Windows 10 hvis du vil oppgradere. Det er slik at de fleste vil få det fremover, med noen få små unntak som PC-byggere.


Ja, en dag vil Windows 7 bli neste Windows XP som ikke lenger vil motta sikkerhetsoppdateringer. Men den datoen er mer enn tre år borte fra nå. Da er det en god sjanse for at du har kjøpt en ny datamaskin som kommer med en forbedret versjon av Windows 10, eller du kan bytte til et annet operativsystem hvis du virkelig ikke vil bruke Windows 10.

Link
Plus
Send
Send
Pin