Skip to main content

Slik deaktiverer du Cortana på Windows 10 Lock Screen

Slik deaktiverer du Cortana på Windows 10 Lock Screen

Geoffrey Carr

Med Windows 10 års jubileumsoppdatering er Cortana nå aktivert som standard på låseskjermen din, forutsatt at du ikke har deaktivert henne helt. Hvis du heller ikke vil ha Cortana å svare på spørsmål når PCen er låst, er det en lett nok funksjon å deaktivere.

Åpne Cortana ved å klikke på Cortana-knappen på oppgavelinjen, trykke Windows + S på tastaturet, eller bare si "Hei Cortana" hvis du har det aktivert. Når Cortana er åpent, klikk på Innstillinger-knappen.

På siden Innstillinger ruller du ned og slår av "Bruk Cortana selv når enheten er låst".

Vær oppmerksom på at det ikke er noen måte akkurat nå for PC-brukere å få tilgang til Cortana på låseskjermen, unntatt ved å si "Hei Cortana" i en mikrofon. Det er ingen Cortana-knapp du kan klikke på. Mobilbrukere kan imidlertid slå søkeknappen for å starte opp henne. Også, Cortana kan svare på mange forespørsler, for eksempel å spille musikk eller svare på grunnleggende spørsmål - rett fra låseskjermbildet. Men hvis du spør Cortana om å gjøre noe som involverer innstillinger eller en app, vil Windows be deg om å logge inn før Cortana kan fullføre forespørselen din.

Link
Plus
Send
Send
Pin