Skip to main content

Slik tilbakestiller du en App Data på Windows 10

Slik tilbakestiller du en App Data på Windows 10

Geoffrey Carr

Med Windows 10s jubileumsoppdatering kan du nå tilbakestille en apps data uten å faktisk avinstallere og installere appen på nytt. Dette kan løse problemer når en app har gått i dårlig tilstand, eller bare gjenopprette en app automatisk til standardinnstillingene.

Du vil miste eventuelle innstillinger og hurtigbufrede data i appen, så du må sette opp appen igjen fra riper etterpå. Dette nye alternativet fungerer bare for "Universal Windows Platform" -appene, som vanligvis er installert fra Windows Store, men vi har noen tips om hvordan du tilbakestiller skrivebordsprogrammer i den siste delen av denne artikkelen.

Slik tilbakestiller du en UWP App-data på Windows 10

Hvis du vil tilbakestille en apps data, åpner du appen Innstillinger fra Start-menyen. Gå til System> Apper og funksjoner.

Finn appen du vil nullstille i listen over installerte apper, og klikk eller trykk på den. Klikk koblingen "Avanserte alternativer" under programmets navn.

Klikk eller trykk på "Tilbakestill" -knappen for å tilbakestille en apps innstillinger.

Du må klikke på en ny "Tilbakestill" -knapp for å bekrefte at du vil slette appens data.

I fremtiden vil du også kunne fjerne app-tillegg og annet nedlastbart innhold fra denne skjermen. Imidlertid bruker ingen apper denne funksjonen.

Slik tilbakestiller du et Windows-skrivebordsprogram

Dessverre er det ingen standard måte å nullstille innstillingene for Windows-skrivebordsprogrammet. Hvis du velger et skrivebordsprogram i listen Apps og funksjoner, vil du ikke se koblingen "Avanserte alternativer".

Du må finne et alternativ som er spesifikt for selve applikasjonen. Enkelte programmer har innebygde alternativer for å tilbakestille seg til standardinnstillingene. Andre kan kreve at du graver inn i filsystemet og sletter en programspesifikk mappe under mappen Application Data (% APPDATA%), for eksempel.

I mange tilfeller kan du tømme en apps innstillinger ved å avinstallere den, fortelle avinstallasjonsprogrammet for å slette noen innstillinger, og deretter installere den på nytt.

For å slette en Windows desktop app data, må du søke etter et alternativ som er spesifikt for selve programmet. Søk på nettet etter navnet på programmet og "tilbakestill innstillinger" eller noe som ligner på å finne denne informasjonen.

Link
Plus
Send
Send
Pin