Skip to main content

Fire gode Android Nougat forbedringer du kanskje ikke vet om

Fire gode Android Nougat forbedringer du kanskje ikke vet om

Geoffrey Carr

Android 7.0 Nougat er en annen funksjon-raffinering bygge for operativsystemet, med mange små tweaks og optimaliseringer gjennom. Google dekket mange av de store funksjonene da den annonserte Nougat (så kalt "Android N"), men i dag skal vi markere en håndfull funksjoner som du kanskje ikke allerede har hørt om.

Innstillingsmenyen er nå mer effektiv

Innstillingsmenyen i Android har alltid vært et relativt enkelt sted, med alt oppdelt i en brukervennlig liste. En av de mer subtile tilleggene her er et nytt "forslag" -alternativ øverst i menyen - ting du kanskje ikke har satt opp som Google mener du kanskje vil. Jeg liker det.

 

Med Nougat leverte Google også en funksjon vi ikke engang visste at vi trengte på Innstillinger-menyen: Relevant info under hvert alternativ. For eksempel viser Wi-Fi-menyoppføringen nå nettverksnavnet under det, som gjør Bluetooth. Databruk gir nå en rask titt på hvor mye du har brukt, uten å måtte gå inn i menyen. Lyd viser det aktuelle ringevolumet, Lagring viser hvor mye som brukes. Virkelig, det er mye skjer her, og det er flott. Igjen handler dette om effektivitet.

 

Ikke bare det, men den øverste venstre Hamburger-menyen er også tilstede på Innstillinger-siden nå. Det betyr at hvis du trenger å hoppe mellom menyer, la oss si fra Wi-Fi til Sound, for eksempel, du trenger ikke å gå tilbake til hovedinnstillingsmenyen for å gjøre det: Bare trykk på menyen øverst til venstre og trykk på hvor du vil gå. Fassssst. Jeg elsker det.

Nougat forteller deg hvor dine apper kom fra

«Sidelading» - eller installering av apper fra et annet sted enn Google Play Butikk - har lenge vært en stiftfunksjon for Android-strømbrukere, men noen ganger er det vanskelig å huske nøyaktig hvor en app kom fra. Med Nougat vil skjermbildet App Info for hvert installert program vise hvor det kom fra: enten "App installert fra Google Play Butikk" eller "App installert fra Package Manger", med sistnevnte som indikerer at det er en sideloaded app.

Det er de små tingene, vet du?

Dobbeltklikk på Nybegynnerknappen for å gå til Forrige App

Hvis dere hadde det noen ideen om hvor ofte jeg går frem og tilbake mellom to apps, ville du vite hvor sint spenningen jeg er for denne funksjonen. I utgangspunktet, når du trykker på Nylig Apps-knappen en gang, får du den nylige appmenyen (åpenbart), som lar deg bytte tilbake til en annen app. Men med denne nye funksjonen kan du enkelt dobbeltklikke på den for å laste den forrige applikasjonen uten behov for meny. Bytte mellom en tekstmelding og nettleser har nettopp blitt sinnsykt enkel.

Apper og oppgraderinger installere mye raskere

Hvis du noen gang har oppdatert telefonen din (og jeg er sikker på at du har), har du hatt å håndtere flere minutter med "Android oppgraderer ..." etterpå mens Android fikk apps klar for det nye systemet. Dette var i stor grad på grunn av flyttingen fra Dalvik Runtime til den da nye Android Runtime i Lollipop.

Nå, med Android Nougat, Android Runtime (generelt referert til som ART), har blitt oppdatert for å muliggjøre mye raskere installasjoner. Det betyr at ikke bare appene installeres mye raskere, men "Android oppgraderer ..." -dialogen er egentlig ikke lenger nødvendig, da denne prosessen har blitt strømlinjeformet til å bli mye, mye raskere. Takk google


Dette er ved ingen måte En endelig liste over alle de kule tingene som Google inkluderte i Android Nougat, men heller noen av de mindre kjente tingene som mange brukere kanskje ikke har sett, samt noen av mine favorittfunksjoner i denne bygningen. Det er fortsatt mye å utforske, spesielt nå som Nougat har nådd sin endelige gjennomføring og offentlig utgivelse.

Link
Plus
Send
Send
Pin