Skip to main content

Hva er ctfmon.exe og hvorfor går det?

Hva er ctfmon.exe og hvorfor går det?

Geoffrey Carr

Du har ingen tvil om å lese denne artikkelen fordi du er frustrert over prosessen ctfmon.exe som bare ikke vil slutte å åpne, uansett hva du gjør. Du fjerner det fra oppstartspostene, og det vises bare magisk. Så hva er det?

Denne artikkelen er en del av vår pågående serie som forklarer ulike prosesser som finnes i Oppgavebehandling, som svchost.exe, dwm.exe, mDNSResponder.exe, conhost.exe, rundll32.exe, Adobe_Updater.exe og mange andre. Vet ikke hva disse tjenestene er? Bedre begynn å lese!

Ctfmon er Microsoft-prosessen som styrer alternativ brukerinngang og Office Language-linjen. Slik styrer du datamaskinen via tale eller en penntabletter, eller bruker tastaturinngangene på skjermen for asiatiske språk.

Hvis du bruker noen av de ovennevnte, bør du la den være aktivert. For alle andre kommer vi til jobben med å deaktivere denne irriterende tjenesten.

Avhengig av systemkonfigurasjonen din, er det en rekke forskjellige trinn for å deaktivere den. Jeg har prøvd å liste alle metodene nedenfor.

Trinn 1: Deaktivere i Microsoft Office 2003

Vi kan fjerne den alternative tekstinngangen fra Microsoft Office 2003 ved bare å fjerne den aktuelle funksjonen i oppsettet.

Merk: Jeg har ikke funnet ut hvor ekvivalent innstilling er for Office 2007 (hvis det er en), men vi kan også deaktivere den på en annen måte under.

Gå til Legg til / fjern programmer, velg å Endre installasjonen av Microsoft Office og kontroller at du merker av for "Velg avansert tilpasning av applikasjoner" før du treffer neste.

Finn "Alternativ brukerinngang" i listen og endre rullegardinmenyen til "Ikke tilgjengelig" slik at den ser slik ut:

Trinn 2a: Deaktivere i Windows XP

Det er et ekstra skritt vi kan ta for å sikre at det blir slått av i Windows XP, som egentlig synes å være det beste svaret for XP-brukere.

Åpne Kontrollpanel og velg Regional og Language Options.

Velg kategorien Språk, og klikk deretter på Detaljer i øverste seksjon.

Nå på fanen Avansert kan du velge å "Slå av avanserte teksttjenester", som umiddelbart skal lukke ctfmon.

Du vil også se på den første Innstillinger-fanen, og sørg for at boksen "Installed Services" ligner denne:

Hvis du har mer enn en installert tjeneste, så kan ctfmon komme tilbake ... For eksempel på systemet mitt var det et innspill for tegnebrettet mitt, slik at jeg kunne bruke det som en tekstinnføring ... som jeg ikke bryr meg om, så jeg klikket på Fjern på den.

Trinn 2b: Deaktivere i Windows Vista

Innstillingen ovenfor for fullstendig deaktivering av teksttjenester ser ikke ut til å eksistere i Windows Vista så vidt jeg kan fortelle, men vi kan fjerne tilleggsinnstillingene ved hjelp av en lignende metode.

Åpne Kontrollpanel, velg Regional og Language Options, og finn deretter "Endre tastaturer eller andre innskrivningsmetoder".

På kategorien Tastatur og språk kan du velge Endre tastaturer.

Nå vil du endelig være på samme skjerm som i Windows XP. Du vil igjen fjerne de ekstra installerte tjenestene i listen annet enn ditt standard tastatur språk.

Trinn 3: Fjern fra oppstart

Du vil ikke utføre dette trinnet før du gjør de andre, fordi det bare blir overskrevet på nytt. Åpne msconfig.exe via startmenyen eller søkefeltet, og finn deretter Oppstart-fanen.

Finn ctfmon i listen og deaktiver den ved å fjerne merket i boksen. Bare husk at hvis du ikke har deaktivert ctfmon gjennom en av de andre innstillingene, vil dette ikke hjelpe deg mye.

Trinn 4: Hvis alt annet mislykkes

Du kan bare helt avregistrere dlls som kjører de alternative inntastingstjenestene ved å kjøre disse to kommandoene fra kjøreboksen (en om gangen)

Regsvr32.exe /u msimtf.dll

Regsvr32.exe /u msctf.dll

Hvis du utfører dette trinnet, bør du også bruke Trinn 3 for å kvitte seg med oppstartspostene.

Trinn 5: Reboot

Start datamaskinen på nytt og åpne et Microsoft Office-program hvis du har det som er installert. Bekreft at ctfmon.exe ikke kjører.

For mer informasjon kan du lese Microsoft-artikkelen om emnet.

Link
Plus
Send
Send
Pin