Skip to main content

Hva er wmpnscfg.exe og wmpnetwk.exe og hvorfor kjører de?

Hva er wmpnscfg.exe og wmpnetwk.exe og hvorfor kjører de?

Geoffrey Carr

Så du har gått gjennom Oppgavebehandling og prøver å finne ut hvorfor så mange tjenester kjører når du merker at det er to elementer for Windows Media Player i listen ... men du bruker ikke engang Media Player. Hva skjer med det?

Det er ikke som prosessene tar mye minne ... Jeg blir bare irritert når det er en prosess som starter på nytt uten god grunn. Du deaktiverer den, og på en eller annen måte er den tilbake. Irriterende!

Denne artikkelen er en del av vår pågående serie som forklarer ulike prosesser som finnes i Oppgavebehandling, som svchost.exe, dwm.exe, ctfmon.exe, mDNSResponder.exe, conhost.exe, rundll32.exe, Adobe_Updater.exe og mange andre. Vet ikke hva disse tjenestene er? Bedre begynn å lese!

Hva er denne tjenesten uansett?

Windows Media Player 11 kan dele medie mellom forskjellige datamaskiner på samme nettverk, og kan til og med dele media med XBox 360 også. For at dette skal fungere, er det en nettverksdelingstjeneste som deler biblioteket selv om Media Player ikke er åpen. Det er virkelig et flott system hvis du bruker det.

Begge disse prosessene er en del av Windows Media Player Sharing-systemet, så hvis du bruker disse funksjonene, bør du ikke deaktivere den.

Deaktivering av mediedeling i mediespiller

Den beste måten å fjerne disse tjenestene på er å bare bruke konfigurasjonspanelet ... slik at de ikke kommer tilbake neste gang Media Player åpnes, ved et uhell eller på annen måte.

Åpne Windows Media Player, og klikk deretter på den lille pilen under "Library" og velg alternativet "Media Sharing" fra menyen.

Hvis du bruker et egendefinert tema, eller på annen måte ikke kan komme til den menyen, kan du også åpne Alternativer-panelet, velge Bibliotek-kategorien, og deretter klikke på "Konfigurer Deling"

Enten av de ovennevnte vil føre deg til dialogboksen Media Sharing. Fjern merket for begge boksene du ser her.

Merk: Hvis de ikke er merket, bør du sjekke dem, klikke på søk, og fjern deretter merket av dem og klikk OK ... i utgangspunktet for å tilbakestille innstillingene.

Når du har trykket på OK-knappen, blir du bedt om en ekstremt viktig dialog ... vil du slå av for alle? Ja!

Dette vil faktisk slå av tjenesten, og fjern oppstartsposten for wmpnscfg.exe. (Merk at du må drepe den prosessen manuelt første gang, eller logge av og på igjen)

På dette tidspunktet bør du kunne bruke datamaskinen uten at de to prosessene kjører. Hvis du fortsatt har problemer med å kvitte seg med dem, kan du lese videre for flere feilsøkingstrinn.

Deaktivering av Media Player Network Sharing Service i Tjenester

Du bør ikke faktisk trenger å gjøre denne delen, da bruk av konfigurasjonsinstruksjonene ovenfor skal fungere ... men hvis du har problemer med å bli kvitt det, er her hvor du må gå.

Åpne tjenestene fra Kontrollpanel, eller skriv inn services.msc inn i startmenyen søk / kjør boksen. Finn tjenesten i listen:

Åpne den ved å dobbeltklikke på den, og endre tjenesten til Deaktivert.

Ett notat her ... Hvis du prøver å re-aktivere mediedeling i Media Player, ignorerer det faktum at den er deaktivert. Det er derfor du må gjøre konfigurasjonen endring der også.

Alternative metoder som bruker Regedit

Hvis du fortsatt har problemer, kan du sjekke ytterligere for å forsikre deg om at de to tjenestene ikke blir aktivert på nytt igjen. Åpne regedit.exe via startmenyen, søk eller kjør, og bla ned til følgende nøkkel:

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftMediaPlayerPreferencesHME

Det bør være en DWORD-verdi på høyre side, kalt DisableDiscovery, som du kan angi til en verdi på 2 (sett den til 1, fungerte også for meg). Bare vær sikker på at den ikke er satt til 0.

For å sikre at wmpnscfg.exe er slått av, kan du bla ned til følgende nøkkel i registret:

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun

Dette er hvor Windows slår programmet på ... hvis det er et element for det i denne listen, så slett det.

Link
Plus
Send
Send
Pin