Skip to main content

Hva er dpupdchk.exe og hvorfor kjører det?

Hva er dpupdchk.exe og hvorfor kjører det?

Geoffrey Carr

Du har ingen tvil om å lese denne artikkelen fordi du lurer på hva i verden som dpupdchk.exe-prosessen gjør i ditt Oppgavebehandling-vindu ... det er ingen beskrivelse og det fortsetter bare å komme tilbake. Så hva er det likevel?

Denne artikkelen er en del av vår pågående serie som forklarer ulike prosesser som finnes i Oppgavebehandling, som svchost.exe, dwm.exe, ctfmon.exe, mDNSResponder.exe, conhost.exe, rundll32.exe, Adobe_Updater.exe og mange andre. Vet ikke hva disse tjenestene er? Bedre begynn å lese!

Så hva er det uansett?

Denne prosessen er en type automatisk oppdateringskontroll fra Microsoft IntelliPoint (så langt vi kan fortelle), men her er hvordan vi faktisk har diagnostisert det ...

Først, hvis du bruker Vista, kan du høyreklikke på prosessen og velge Å åpne filplassering.

... som åpner den inneholdende mappen, slik at du kan bore ned akkurat hva filen er ved å se på egenskapene. Dessverre har denne prosessen bare null informasjon i egenskapsdialogen ... skam på deg, Microsoft!

Videre undersøkelse førte meg inn i registret, og ved hjelp av Prosess Monitor-verktøyet fra Sysinternals kunne jeg bestemme at prosessen var å spørre en registernøkkel kalt "Intellipoint Pro Auto Update" ... et klart gi at denne prosessen har å gjøre med oppdatering av noen type.

Da er det også det faktum at i startmenyen er en snarvei med et lignende ikon som sier Check for Updates. Det er en av de spesielle snarveiene som du ikke kan se målet for ... man må lure på hvorfor de plaget å gjøre dette så komplisert.

Kjære Microsoft: Hvis du leser denne artikkelen, kan du kanskje legge igjen en kommentar og kaste litt lys på hva det egentlig gjør. Da vil du kanskje begynne å lære å dokumentere ting.

Hvordan blir jeg kvitt det?

Husk at å fjerne brikker av Microsoft-programvare uten å forstå hva de er, er trolig en dårlig ide, og bør ikke forsøkes av noen under noen omstendigheter, enda litt, sannsynligvis.

Nå som ansvarsfraskrivelsen er ute av veien ... her er hvor vi står: Du kan ta en av to ruter for å kvitte seg med det:

  1. Avinstaller IntelliPoint i Kontrollpanel (mister ekstra musfunksjonalitet)
  2. Erstatt filen dpupdchk.exe med en dummy-fil som ikke gjør noe.

En dummyfil, sier du? Uansett hva?

Problemet er at hvis du sletter filen dpupdchk.exe, vil du hver gang du åpner musepanelet få fryktelige feil. Siden vi liker å unngå fryktelige feil, har jeg opprettet en dummy kjørbar som ikke gjør noe i det hele tatt, som du kan erstatte den nåværende med.

Først blar du ned til den følgende mappen (justerer om nødvendig for installasjonsbanen din).

C:Program FilesMicrosoft IntelliPoint

Endre navn på den eksisterende dpupdchk.exe-filen til noe annet (ved hjelp av det praktiske ta eierskapskriptet om nødvendig for å få tilgang).

Når du har omdøpt den filen, erstatt den med denne falske dpupdchk.exe filen opprettet av de fine folkene her på How-To Geek. Det er en tom kjørbarhet som ikke gjør noe, men vær så snill å skanne den med minst 74 anti-virusmotorer hvis du vil sørge for det.

Og dermed slutter historien om phantom dpupdchk prosessen. Men hva med svchost.exe, jusched.exe eller dwm.exe? Reisen fortsetter!

Link
Plus
Send
Send
Pin