Skip to main content

Hva er mDNSResponder.exe / Bonjour, og hvordan kan jeg avinstallere eller fjerne det?

Hva er mDNSResponder.exe / Bonjour, og hvordan kan jeg avinstallere eller fjerne det?

Geoffrey Carr

Du har ingen tvil om å lese denne artikkelen fordi du har lagt merke til at mDNSResponder.exe-prosessen kjører i Oppgavebehandling, du husker ikke å installere den, og den vises ikke i Add / Remove-programmene i Kontrollpanel. Så hva er det, og hvordan blir vi kvitt det?

Denne artikkelen er en del av vår pågående serie som forklarer ulike prosesser som finnes i Oppgavebehandling, som dwm.exe, ctfmon.exe, conhost.exe, rundll32.exe, Adobe_Updater.exe og mange andre. Vet ikke hva disse tjenestene er? Bedre begynn å lese!

Hva er mDNSResponder.exe eller Bonjour?

Processen mDNSResponder.exe tilhører Bonjour for Windows-tjenesten, som er Apples "Nero Configuration Networking" -program, vanligvis installert automatisk av iTunes. Hvis du noen gang har lurt på hvordan en iTunes-installasjon kan snakke med en annen på samme lokale nettverk, er Bonjour det som faktisk gjør dette bak kulissene.

Ikke bruk iTunes? Du er ikke alene, og det er ikke den eneste måten Bonjour blir installert på datamaskinen din. Den er også samlet i en hel del annen programvare, som Pidgin, Skype og Safari, og pleide å koble klienter sammen på samme nettverk.

Den er implementert som en Windows-tjeneste, som du kan se om du leder inn i tjenestepanelet (eller bare skriv services.msc i startmenyens søkeboks). Du kan stoppe det herfra når som helst.

Hele problemet vi har er at det vanligvis ikke vises i Legg til / fjern programmer, slik at du ikke kan kvitte deg med det gjennom noen vanlige metoder. Heldigvis kan du fortsatt fjerne mDNSResponder.exe hvis du virkelig vil, og det vil ganske enkelt begrense noen av funksjonaliteten i appene som kan stole på den.

Viktig: Ikke fjern Bonjour hvis du bruker iTunes til å dele biblioteker eller andre funksjoner fra et program som er avhengig av det.

Hvordan fjerner jeg det?

Først bør det bemerkes at du kan deaktivere Bonjour uten å nødvendigvis fjerne den. Bare gå inn i panelet Tjenester, dobbeltklikk på tjenesten og endre oppstartstypen til Deaktivert.

Dette er sannsynligvis din beste innsats hvis du ikke virkelig vil bryte noe. Hvis du har problemer, kan du alltid aktivere den igjen.

Ok, hvordan fjerner jeg det egentlig?

La oss komme seg til virksomheten. Hvis du er helt sikker på at du vil fjerne den, er det egentlig ganske enkelt. Åpne en kommandoprompt i administratormodus (høyreklikk og velg Kjør som administrator), og end deretter til installasjonsmappen, vanligvis følgende:

Program FilesBonjour

Hvis du bruker Vista eller Windows 7 x64-utgave, må du hodet i mappen Programfil (x86) i stedet. Nå som du er der, skriv inn følgende kommando for å se alternativene:

mDNSResponder.exe /?

Ah, så nå vet vi hva du skal gjøre for å fjerne det! Skriv bare inn følgende:

mDNSResponder.exe –remove

Du får en melding som sier at tjenesten er fjernet. (Merk igjen at du trenger en ledetekst for administratormodus)

Du vil også deaktivere DLL-filen i katalogen ved å omdøpe den til noe annet:

ren mdnsNSP.dll mdnsNSP.blah

Du bør faktisk kunne fjerne hele katalogen hvis du virkelig vil.

Vent, hvordan aktiverer jeg det igjen?

Å, så favorittprogrammet ditt brøt? Uansett kan du enkelt installere Bonjour-tjenesten med følgende kommando:

mDNSResponder.exe -install

Men jeg slettet det!

Se, du burde ikke slette ting før du er sikker på at de ikke er nyttige lenger. Derfor er omdøping en god ting. Heldigvis kan du bare gå over til Apples side og installere Bonjour igjen.

Last ned Bonjour for Windows

Link
Plus
Send
Send
Pin