Skip to main content

Slik skjuler du volum popup-skjermen på Windows 8 og 10

Slik skjuler du volum popup-skjermen på Windows 8 og 10

Geoffrey Carr

Windows 10 og 8 inkluderer en volumdisplay som vises øverst til venstre på skjermen når du justerer volumet med en snarvei. Microsoft tilbyr ingen innebygd måte å deaktivere den, men det er en måte å skjule den på.

Denne skjermdisplayet (OSD) er spesielt plagsomt hvis du bruker mediasenterprogramvare med innebygd volumvisning.

Windows gir deg knappt mulighet til å tilpasse denne funksjonen

Det er bare noen få innstillinger i Windows 10 for å kontrollere volum OSD-funksjonen, og ingen av dem lar deg deaktivere den.

Under Innstillinger> Enkel tilgang> Andre alternativer, kan du justere innstillingen "Vis varsler for" og kontrollere hvor lenge det og andre varsler vises på skjermen. Dessverre er standardalternativet på 5 sekunder det laveste tilgjengelige alternativet. Innstillingen her lar deg bare holde volumet OSD på skjermen din lenger.

Fargen kan også tilpasses, og følger aksentfargen du kan velge under Innstillinger> Tilpasning> Farger.

Slik skjuler du volumet OSD

Den eneste tilgjengelige løsningen for å gjemme volumet OSD er et gratis, åpen kildekodeverktøy som heter HideVolumeOSD. Dette verktøyet fungerer på Windows 8, 8.1 og 10.

Last ned HideVolumeOSD fra utvikler Marcus Venturi sin nettside. Du kan finne kildekoden på GitHub hvis du er interessert.

Installer programmet og velg å installere skuffikonversjonen. Du får et systemstatusfeltikon som starter automatisk når du logger på. Klikk på ikonet for å slå volumdisplayet på eller av. Det er så enkelt.

Hvis du ikke vil se systemstatusfeltikonet, kan du bare gjemme det ved å dra og slippe det til venstre for ikonene for varselområdet.

Slik skjuler du volumet OSD uten et skuffikon Kjører i bakgrunnen

Hvis du foretrekker det, kan du installere stilmodusversjonen av HideVolumeOSD i stedet. Dette gir deg mulighet til å deaktivere OSD-volumet uten at et program kjører i systemstatusfeltet.

Etter at du har installert stillmodusversjonen, ser du en HideVolumeOSD-mappe i Start-menyen med tre snarveier. "SkjulVolumeOSD" -genveien åpner det vanlige systembrettprogrammet. "HideVolumeOSD (Hide)" -programmet kjører, skjuler volumet OSD, og ​​forsvinner deretter. Programmet "HideVolumeOSD (Show)" kjører, viser volumet OSD, og ​​forsvinner deretter.

Du kan kjøre "HideVolumeOS (Hide)" snarveien når du vil skjule volumet OSD. Enda bedre, du kan kopiere "HideVolumeOSD (Hide)" snarveien til oppstartsmappen din. Windows vil kjøre den når du logger på datamaskinen din, automatisk skjuler volumet OSD hver gang du logger på uten å forlate et systemstatusfeltikon.

For å få dette programmet til å kjøre automatisk når du logger på, høyreklikker du en av "HideVolumeOSD" snarveiene i Start-menyen og velger Mer> Åpne filliste.

Høyreklikk på "HideVolumeOSD (Hide)" snarveien og velg "Copy".

Type shell:startup inn i filutforskerens plasseringslinje og trykk på Enter.

Høyreklikk i oppstartsmappen og velg "Lim inn" for å plassere en kopi av snarveien i oppstartsmappen din. Windows vil automatisk kjøre dette programmet når du logger på, gjemmer volumet OSD.

Neste gang du logger på, kjører Windows automatisk "HideVolumeOSD (Hide)" -programmet, og det vil skjule volumet OSD uten å rote systemstatusfeltet.

For å fortryke endringen midlertidig, bare kjør "HideVolumeOSD (Show)" snarveien. For å slutte å gjemme OSD hver gang du logger på, gå tilbake til skallet: oppstart og slett "HideVolumeOSD (Hide)" snarveien.

Vi håper Microsoft en dag lar oss skjule denne funksjonen uten tredjepartsverktøy, men vi holder ikke pusten vår.

Link
Plus
Send
Send
Pin