Skip to main content

Hva er nytt i Windows 10s jubileumsoppdatering

Hva er nytt i Windows 10s jubileumsoppdatering

Geoffrey Carr

Windows 10s andre store oppdatering, kalt "Jubileumsoppdatering", er endelig her. Dette er en stor oppdatering som berører hvert hjørne av operativsystemet. Det inkluderer mange, mange flere endringer enn November-oppdateringen gjorde.

Jubileumsoppdateringen vil rapportere seg selv som versjon 1607, til tross for at den teknisk sett ble lansert i august i stedet for juli. Hvis du ikke har det ennå, kan du prøve å se etter oppdateringer i Windows 10 Innstillinger> Oppdatering og sikkerhet. Du kan også starte oppdateringen manuelt fra Microsofts støtteside her.

Dette innlegget ble opprinnelig skrevet 30. mars 2016, men har siden blitt oppdatert med funksjoner fra Insider Previews og endelig utgivelse.

Cortana blir en hel masse smartere

Kanskje den største oppdateringen er Cortana. Microsoft fortsetter å utvide seg på hva Cortana kan gjøre, og tydeligvis prøver å gjøre den til den mest kraftige assistenten i et stadig voksende konkurransekonkurranse (Siri, Google Now, Alexa og hele gjengen). Denne gangen kommer Cortana til Windows 10-låseskjermen, slik at du kan påkalle henne når som helst. Og hun kan skyve ting til og fra mobilenheten din, inkludert varsler og tekstmeldinger. (Og husk, siden Cortana er tilgjengelig på Android, betyr det ikke at du trenger en Windows Phone for å utnytte.)

Mer interessant, men Cortana kan analysere enda mer informasjon om ting som den mener du kanskje trenger. For eksempel viste demonstrasjonen på scenen oss at Cortana kan reagere på ting som "Send Chuck PowerPoint jeg jobbet på i går kveld", eller "Hvilken leketøybutikk besøkte jeg på Build i fjor?" Det er ganske gal. Selvfølgelig, hvis du er mer personvernbevisst, er det gal på alle feil måter, men det er et ganske fristende sett med funksjoner.

Cortana kan også lage proaktive forslag til deg. Hvis du mottar e-postbekreftelse på flyinformasjon, legger du dem til kalenderen din. Hvis du lovet Chuck, ville du sende ham den PowerPoint i en epost, vil Cortana vite, og minne deg om å oppfylle denne forpliktelsen senere.

Videre, hvis du legger til en avtale i kalenderen, vil den vite om avtalen overlapper med en annen, og spør deg om du vil omplanlegge en av de overlappende hendelsene. Eller, hvis du har et møte i løpet av lunsj, vil det spørre om du vil bestille et bord, eller foreta en bestilling, basert på appene du har tilgjengelig. Kort sagt, blir Cortana mer proaktiv, så du trenger ikke å være på toppen av dine egne ting - og er det ikke det som har en assistent handler om?

Windows 10 samhandler med Android-telefonen din (eller Windows Phone)

Cortana på Windows 10 vil nå integreres med Cortana-applikasjonen på Android- eller Windows-smarttelefonen. Du må bare installere Cortana Android appen og logge på med den samme Microsoft-kontoen på begge enhetene. iPhone-brukere har ikke lykke, da iOS er for låst for Microsoft å integrere med det så dypt. Dette fungerer bare mellom Windows 10-PCer og Windows Mobile 10-telefoner som kjører den nyeste programvaren. Det fungerer nå mellom Android-telefoner og Windows 10-PCer, også - bare vær sikker på at du har den nyeste Cortana-appen installert fra Google Play.

Cortana kan speile alle Android-telefonens varsler til PCen, og gir deg alle dine varsler i Windows 10s actionsenter. Du vil også se et varsel på PCen din når smarttelefonen har lav batteristrøm, så du vet når du skal lade den. Cortana vil tilby en "finne min telefon" -funksjon som kan eksternt geolokere telefonen på et kart eller ring den hvis du mister den i nærheten. Spør Cortana for "veibeskrivelse til [sted]" på din PC, og du vil se de samme retningene på telefonen din. Dette er bare de nåværende funksjonene, så du kan forvente at Microsoft skal legge til flere.

Flere skrivebordsprogrammer og spill Kom til Windows Store

Windows Store er tatt på et tøft sted akkurat nå. Vi vil at den skal få flere stasjonære apper og spill, men vi vil ikke ha dem begrenset av Universal Windows Platform (UWP). Microsoft prøver å fikse den frakoblingen i jubileumsoppdateringen.

Vanlige skrivebordsprogrammer kommer endelig til Windows Store - i det minste, så lenge utviklere "konverterer" dem til UWP. Dette muliggjør enkel oppdagelse og installasjon av Windows Store, men angivelig kommer uten alle begrensningene UWP apps tradisjonelt har. Vi er fortsatt ikke helt sikker på hva dette betyr, og hvilke apper kan være kandidater til en ren konvertering uten begrensninger, men det er et spennende forslag.

Microsoft har gitt ut et verktøy som gjør det mulig for noen å konvertere et skrivebordsprogram på datamaskinen til et sandkassert UWP-program. Utviklere kan bruke dette til å konvertere egne apper for opplasting til Windows Store, så Windows-skrivebordsprogrammer vises i butikken. Du kan bruke den til å konvertere et gammelt skrivebordsprogram til et UWP-program og sidelast programmet, installere det fra utenfor butikken, hvis du vil.

Spill er en stor del av dette. Vi har allerede sett at spill som er kjøpt fra Windows Store, mangler visse funksjoner. Microsoft har allerede lagt til støtte for å deaktivere Vsync og aktivere G-Sync og Freesync. De lover bedre støtte for flere GPUer, samt modding, overlays og mer i fremtiden.Microsoft sier også at de snart vil støtte bunter og sesongkort i Windows Store. Men bare tiden vil fortelle om spillene får funksjonalitet med sine vanlige desktop-kolleger.

Windows 10 får et mørkt tema (og flere temaalternativer)

Når Windows 10 ble utgitt, inkluderte det et skjult mørkt tema som du kunne aktivere ved å endre en registerinnstilling eller ved å trykke en hemmelig tastaturgenvei i Store-appen. Du kan også endre temaet ditt i Edge-nettleseren, men bare for Edge. Dette temaet var ufullstendig. Med jubileumsoppdateringen kan du nå velge mellom lys og mørke moduser i Innstillinger> Tilpasning> Farger. Den er designet for Windows Store-apper, men ikke alle appene vil lytte til denne innstillingen og adlyde den. Noen apps, spesielt de fra tredjepartsutviklere, kontrollerer egne temainnstillinger. Dette betyr også at File Explorer vil forbli så blendende hvitt som noen gang.

Det er også nå et eget "Vis farge på tittellinje" -alternativet her, slik at du kun kan bruke fargen din til valg i tittelbjelker og fortsett å bruke en svart Start-meny, oppgavelinje og handlingssenter.

Microsoft Edge støtter endelig nettleserutvidelser

Microsoft Edge skulle opprinnelig starte med nettleserutvidelser når Windows 10 ble utgitt, men det skjedde ikke. Dette er en stor grunn til at MIcrosoft Edge følte meg så halvbaket og mistet så mange brukere. Med jubileumsoppdateringen vil Edge til slutt støtte nettleserutvidelser.

Edge bruker Chrome-utvidelser, og Microsoft vil gi et verktøy som hjelper utviklere raskt å konvertere Chrome-utvidelser til Edge-utvidelser. (Firefox flytter også til utvidelser i Chrome-stil.) Disse Edge-utvidelsene er allerede tilgjengelige i Windows Store, der du vil installere dem.

Ved lanseringen tilbyr Windows Store Adblock, Adblock Plus, Amazon Assistant, Evernote Web Clipper, LastPass, Musgebes, Office Online, OneNote Web Clipper, Page Analyzer, Pin It Button (for Pinterest), Reddit Enhancement Suite, Lagre til Pocket , og Oversett for Microsoft Edge-utvidelser.

Edge Gets Click-to-Play Flash, Pinned Tabs, Web Notifications, og Swipe Navigation

Ved å sette Flash-plugin-modulen til klikk-for-avspilling kan du unngå Flashs sikkerhetshull og batteridrikkeradferd. Edge tilbyr for øyeblikket ikke mye kontroll over Flash, med bare ett nettleser-bredt "Bruk Adobe Flash Player" -alternativ i innstillingene.

Microsoft har annonsert at, med jubileumsoppdateringen, vil Edge automatisk pause Flash-innhold som ikke er integrert i siden, og du må klikke på den for å spille. Spill og videoer på nettsider skal fungere normalt, men Flash-annonser vil ikke automatisk spille. Google Chrome har allerede gjort denne endringen, så Edge følger også i Chrome's fotspor.

Kant gir deg mulighet til å tappe faner, som andre moderne nettlesere gjør. Bare høyreklikk eller trykk lenge på en fane og velg "Pin". Fanen blir til et lite ikon på venstre side av fanebladet, og det vil alltid vises når du åpner Kant. Dette er ideelt for nettsteder du alltid vil åpne, som e-post og sosiale nettverk.

Microsoft legger også til støtte for webvarsler. Når du besøker et nettsted, kan det be deg om å tillate varsler. Det nettstedet kan da levere varsler til deg, og de vises i handlingssenteret ditt - alt uten at du installerer en app. Denne funksjonen er allerede aktivert, og fungerer i Skype for Web. Klikk på varselet, og du vil bli hentet direkte til nettstedet som viste det.

Hvis du har en berøringsskjerm, vil du gjerne høre at en nyttig funksjon fra Windows 8s "Metro" -versjon av Internet Explorer nå er tilbake til Edge. Edge lar deg nå sveipe for å navigere. Sveip hvor som helst venstre eller høyre på en side for å gå tilbake eller fremover. Det er mer praktisk enn å trykke på de små knappene "Back" og "Forward" med fingeren.

Microsoft har også gjort mye arbeid på Edge-motoren. Microsoft lover ulike batterilevetid og ytelsesforbedringer i Edge.

Windows Hei gir fingeravtrykksautentisering til apper og nettsteder

Fingeravtrykk sensorer har vært en stor bekvemmelighet på telefoner og tabletter, og Windows støtter for øyeblikket det for å logge på den bærbare også via Windows Hei, forutsatt at den har den nødvendige maskinvaren. Men i Windows 10-årsjubileumsoppdateringen vil Windows Hello støtte Windows-apper og Microsoft Edge, slik at du sikkert kan logge deg på apper og nettsteder med fingeravtrykk, ikke bare Windows selv.

Dette bruker faktisk Fido U2F-standarden, som forskjellige andre nettsteder og nettlesere implementerer på forskjellige måter. Du kan for eksempel bruke en fysisk USB-nøkkel for å logge deg på Google-kontoen i Chrome.

Windows Hei lar deg låse opp PCen din med "Companion Devices"

Utvikler dokumentasjon avslører den nye "Companion Device Framework" for å låse opp PCen. Windows Hello, som for øyeblikket støtter å låse opp datamaskinen med ansiktet eller fingeravtrykk, vil tillate deg å låse opp PCen din med "companion devices." Dette kan for eksempel inneholde et Microsofts treningsbånd eller en hvilken som helst type smarttelefon.

Microsoft foreslår en rekke eksempler. Du kan sette inn et USB-sikkerhetstoken i datamaskinens USB-port, og trykk på en knapp eller trykk på en enhet på en NFC-leser. Telefonen din kan allerede være koblet sammen med PCen din via Bluetooth, og PCen din kan sende et varsel til din nærliggende telefon, som du kan bruke til å låse opp PCen. Et treningsbånd som kan godkjenne brukeren, kan låse opp PCen når du klapper i nærheten.

Windows Ink forbedrer digital tegning og annotasjon i mange programmer

Bærbare datamaskiner på berøringsskjermen er mer nyttige enn de ser ut, og Microsoft skyver det fremover enda mer med Windows Ink: evnen til å tegne og annotere med en penn på alle slags nyttige måter. For eksempel kan du skrive ned notater i Sticky Notes-appen, som i seg selv er mildt praktisk. Men Windows 10 er smart nok til å gjenkjenne ord som "i morgen", slå dem til lenker som Cortana kan bruke til å sette påminnelser eller utføre andre oppgaver. Dette fungerer også med andre ord, inkludert steder som Bing kan peke på på et kart.

Windows Ink er innebygd i mange andre apper, for eksempel Maps (som lar deg måle avstander mellom to punkter ved å tegne en linje) og Microsoft Office (som lar deg markere tekst med pennen eller slette ord ved å slå dem ut). Og selvfølgelig er det også bygget for kunstnere, som kan bruke en penn til digital tegning i mange forskjellige programmer. Det er en virtuell linjal komplett med et kompass som hjelper deg med å tegne rette linjer i rette vinkler.

En ny "Blekk arbeidsplass" kommer også inn i Windows 10. Trykk på en knapp på pennen din - hvis pennen har en knapp - og du vil se en liste over programmer som støtter blekkinngang, slik at du raskt kan begynne å skrive eller tegne uten å fumle gjennom skrivebordsvinduer. Du kan også klikke eller trykke på penneknappen som automatisk vil vises i oppgavelinjens varslingsområde. Hvis du ikke har penneparent med enheten, kan du høyreklikke på oppgavelinjen og velge "Vis Windows Ink Workspace" for å aktivere det manuelt. Flere Windows 10-apper får også blekkstøtte.

Penninnstillinger-siden i Innstillinger> Enheter> Penn kan nå velge hva som skjer når du trykker på knappen på pennen, for eksempel kan du åpne OneNote-appen direkte. Du kan også velge å ignorere berøringsinngang på skjermen mens du bruker pennen, slik at du ikke ved et uhell trykker på noe mens du tegner.

Wi-Fi Senses kontroversielle passord-delingsfunksjon er borte

Microsoft har fjernet den kontroversielle Wi-Fi Sense-funksjonen som tillot deg å dele Wi-Fi-nettverk og passordene sine med Facebook, Outlook.com og Skype-kontakter. Microsoft har aldri gjort en god jobb med å forklare denne funksjonen, kanskje det ville vært mer populært og mindre kontroversielt om Microsoft hadde. Uansett, sier Microsoft at svært få mennesker faktisk brukte denne funksjonen, så det var ikke verdt innsatsen for å holde det rundt.

Wi-Fi Sense er ikke helt borte, men det kobler deg nå bare til offentlige hotspots. Det kobler deg ikke til et privat Wi-Fi-nettverk, og tilbyr ikke lenger en måte å dele Wi-Fi-legitimasjonene dine med andre. Du finner hva som gjenstår av Wi-Fi Sense under Innstillinger> Nettverk og Internett> Wi-Fi.

Windows Defender kan gi ytterligere beskyttelse hvis du bruker et annet antivirusprogram

I den nåværende versjonen av Windows 10 deaktiverer Anti-Malware-programmet for Windows Defender seg automatisk hvis du installerer et annet anti-malware-program.

I jubileumsoppdateringen mottar imidlertid Windows Defender en ny funksjon "Begrenset periodisk skanning". Den kan automatisk slå seg på og skanne systemet av og til, selv om du har installert et annet antivirusprogram. Windows Defender gir deg et andre lag eller beskyttelse, eller en "annen mening" om datamaskinen din er infisert.

Bare gå til Innstillinger> Oppdater og Sikkerhet> Windows Defender og slå på "Begrenset periodisk skanning" -funksjon for å aktivere dette. Dette alternativet vises bare hvis du har et annet antivirusprogram installert, og det er ikke aktivert som standard. Hvis du bare bruker Windows Defender som antivirus, skanner den allerede datamaskinen - både med planlagte og sanntidsskanninger.

Nye PCer vil inkludere flere annonser i Start-menyen

Windows 10s jubileumsoppdatering gir mer plass til annonser i Start-menyen på nye installasjoner. Mengden av Microsoft-apperplater som er festet til Start-menyen som standard, blir redusert fra 17 til 12. Mengden av "foreslåtte apper" som vises her, øker fra 5 til 10.

Avinstaller appen eller unpin flisen hvis den ikke er lastet ned ennå - og den annonsen vil være borte for alltid. Men så enkelt som disse annonsene skal fjernes, vil nye PCer ha en mer rotete startmeny med flere annonser. Neowin la merke til denne informasjonen i en presentasjon rettet mot enhetsprodusenter.

Cortana får mer nyttige funksjoner (og blir nesten obligatorisk)

Cortana inneholder også nye påminnelsesfunksjoner, inkludert "påminnelser om bilder." Du kan for eksempel ta et bilde av et produkt du vil kjøpe neste gang du handler, og fortelle Cortana å minne deg på bildet neste gang du er på matbutikken.

Hvis du har Groove Music Pass-det er Microsofts versjon av en ubegrenset musikkavspillingstjeneste som Spotify, Apple Music eller Google Play Music All Access-Cortana kan nå spille musikk du ber om. Bare si "Hey Cortana, spill [sangnavn]", "Hey Cortana, spill [artistnavn]", "Hey Cortana, spill [Groove Music-spilleliste]" og "Hey Cortana, pause" for å kontrollere dette. Dette fungerer bare hvis du bruker den engelske regionen for øyeblikket.

Cortana kan også nå sette og kontrollere timere, som er praktisk. Si ting som "Hey Cortana, sett en timer", "Hey Cortana, sett en timer i 10 minutter", "Hey Cortana, hvor mye tid er igjen?" Og "Hey Cortana, avbryte timeren" for å jobbe med timere.

Til tross for alle disse kraftige funksjonene som krever Microsoft-kontoer og tilpasning, blir Cortana blitt mer vennlig til folk som ikke har satt opp det ennå. Du vil kunne spørre Cortana enkle spørsmål og få svar uten å sette opp og personliggjøre Cortana først.

Ulempen er at det ikke er noe lett tilgjengelig alternativ for å deaktivere Cortana lenger. Du kan gjøre Cortana ikke huske dine personlige opplysninger hvis du er bekymret for personvern, men du kan ikke deaktivere den helt uten å ha skjult registerhakk eller gruppepolicy.

Kombinert Skype Universal App er tilbake

Microsoft har endret seg om Skype ... igjen

Med Windows 8 og 8.1 tilbød Microsoft både "Skype for Windows" og "Skype for Windows desktop" -programmer. Den "Moderne" Skype for Windows-applikasjonen kjørte i fullskjermgrensesnittet og var ganske flaky. Microsoft avsluttet abrupt den moderne versjonen av Skype en måned før Windows 10 ble utgitt, og annonserte om at det var å fokusere utviklingsoppmerksomheten på desktop-versjonen av Skype Windows-brukere som faktisk ble brukt.

Windows 10 lansert med et Get Skype-program som oppfordret deg til å laste ned skrivebordsprogrammet. Windows 10s første store oppdatering, november-oppdateringen, la til noen beta-programmer - Meldinger, Telefon og Video-apper som jobbet med Skype. Disse er separate applikasjoner for tekstmeldinger, lydanrop og videosamtaler.

Microsoft har nå endret seg igjen og vil avbryte disse tre separate Skype-applikasjonene på skrivebordet. I stedet vil Microsoft opprette en ny universell Windows-appversjon av Skype som etter hvert vil erstatte det tradisjonelle skrivebordsprogrammet når det har nok funksjoner. Skype Preview-programmet er nå tilgjengelig.

En ny funksjon i Skype-programmet vil aktivere "meldinger overalt". Bruk Skype på en Android-telefon eller Windows Mobiltelefon, og du vil kunne sende og motta SMS-meldinger fra din Windows 10-PC. De blir bare sendt via telefonen via Skype-programmet. Denne funksjonen skulle implementeres i "Meldinger" -programmet i Windows 10 Anniversary Update, men Microsoft endret seg og fjernet funksjonen sent i utviklingsprosessen slik at den kunne legges til Skype.

Windows får sin egen Linux-kommandolinje

I mellom alle utviklingspratene annonserte Microsoft noe ganske stort: ​​Et ekte Bash-skall i Windows 10. Dette er ikke en port som Cygwin, eller en virtualisering. Det er en komplett Ubuntu kommandolinje som kjører nativt rett i Windows, bygget i partnerskap med Canonical. Det kommer med apt-å laste ned kommandolinjebinarier, og alle de innebygde verktøyene du kan forvente fra et Linux-skall, somls å bla gjennom filsystemet. Dette er for det meste et verktøy for utviklere, men kraftbrukerne på tvers av plattformen kan også finne dette spesielt nyttig.

Dette er faktisk den fulle Ubuntu-brukeren som kjører på Windows. Tenk på det som omvendt av Vin-Windows får muligheten til å kjøre Linux-binærprogrammer på Windows. Dette er store nyheter for utviklere, men det vil ikke støtte serverprogramvare eller grafiske applikasjoner. Det er bare et Bash-skall, komplett med støtte for nøyaktig samme binarier du vil kjøre i et Bash-skall på Ubuntu Linux, på Windows. Du bør til slutt kunne lansere flere skall fra Bash-skallet, også - utgivelsesnotatene sier nå at det populære Zsh-skallet nå er funksjonelt. Sjekk ut vår guide for informasjon om hvordan du konfigurerer den.

Det er enklere å få et rent Windows 10-system uten Bloatware

Microsoft eksperimenterer med et nytt verktøy som lar deg få et rent Windows 10-system. Alternativet "Tilbakestill din PC" tilbakestiller bare PCen til standardinnstillingene for produsenten, og mange PC-produsenter inneholder mye søppel på sine PCer. Du kan alltid installere Windows 10 selv, men du må laste ned installasjonsmedia. De fleste PC-brukere vil ikke bry seg med det.

For å få et rent Windows 10-system enklere for alle, er det en ny "Lær hvordan du starter frisk med en ren installasjon av Windows" i Innstillinger> Oppdatering og sikkerhet> Gjenoppretting. Dette kobler for øyeblikket en forumtråd for Microsoft Answers hvor du kan laste ned et verktøy som går deg gjennom Windows 10-reinstallasjonsprosessen.

Startmenyen er blitt omdesignet

Microsoft har endret måten Windows 10s Start-meny fungerer på. Alternativet "Alle apper" er nå borte - du vil bare se en fullstendig liste over installerte programmer på venstre side av Start-menyen. Dine mest brukte og nylig lagt til applikasjoner vises øverst i denne listen. Det viser de tre sist brukte programmene i stedet for en enkelt, og du kan utvide denne listen for å se flere programmer sortert etter når du installerte dem.

Viktige knapper som File Explorer, Settings og Shut Down-knappene er nå alltid plassert på venstre side av Start-menyen.

OneDrive-brukere vil gjerne vite at de nå kan søke i alle sine filer - både filer på PCen og filer lagret online i OneDrive - fra Start-menyen.

Oppgavevisning får noen forbedringer

Du kan nå pinne vinduer i grensesnittet Oppgavevisning, slik at de alltid vises på alle virtuelle skrivebord i stedet for et enkelt virtuelt skrivebord. Høyreklikk et vindu i grensesnittet Oppgavevisning og velg "Vis dette vinduet på alle skrivebord" for å pinne det. For eksempel kan det være lurt å peke på et meldingsprogram eller musikkprogram på alle skrivebord for enkel tilgang.

Det er nå en ny touchpad-gest for å bytte mellom flere skrivebord.Bare plasser fire fingre på touchpad og sveip til venstre eller sveip til høyre. Dette krever en sertifisert "presisjons pekefelt", så det fungerer ikke med alle berøringsputer. Og ja, dette er den samme touchpad-gesturen Apple bruker på Mac-maskiner.

Tablet modus er mer som Windows 8

Tablet-modus ser noen nyttige forbedringer som gjør Windows 10s Tablet Mode-funksjon mer som Windows 8s fullskjerm "Metro" -grensesnitt.

Når systemet er i Tablet-modus, vises All Apps-listen nå i fullskjermmodus, akkurat som i Windows 8. Du kan bytte mellom fliser og visning av programmer med alternativer på venstre side av skjermen.

Du kan også velge å skjule oppgavelinjen automatisk mens du er i tablettmodus. Disse alternativene er tilgjengelige under System> Tablet Mode i Settings-appen. Med automatisk skjult aktivert kan du sveipe opp fra bunnen av skjermen for å vise eller skjule oppgavelinjen. Hele skjermen vil bli reservert for appen du bruker for øyeblikket.

Oppgavelinjen får kalenderintegrasjon og mer

Windows-oppgavelinjen ser også noen viktige forbedringer. Aktivitetsfeltet er nå integrert med kalenderen din, slik at du kan klikke eller trykke på tiden og se en liste over kalenderhendelsene du har planlagt for i dag. Trykk på en hendelse - eller trykk på "+" -knappen for å legge til en hendelse - og Kalender-appen åpnes.

Lydpanelet er også mer nyttig. Du kan klikke eller trykke på høyttalersymbolet og bytte mellom flere utgangsenheter - som høyttalere og hodetelefoner - hvis du har flere enn en tilkoblet.

Oppgavelinjeinnstillinger er nå integrert i den nye innstillingsappen, og du kan få tilgang til dem under Innstillinger> Tilpasning> Oppgavefelt. Du kan også høyreklikke på oppgavelinjen og velge "Innstillinger" for å åpne denne nye skjermen.

Låsskjermbildet er forbedret, også

Microsoft har hørt brukerklager, og e-postadressen din vises ikke lenger på låseskjermbildet hvis du logger deg på en Microsoft-konto. Dette bidrar til å bevare ditt privatliv. Du kan aktivere dette på nytt fra Innstillinger> Kontoer> Innloggingsalternativer> Personvern, hvis du vil, viser e-postadressen din direkte på låseskjermbildet.

Låseskjermen har nå innebygde mediekontroller, som vises nederst til høyre på skjermen sammen med albumkunst for alle spillemusikk. Du kan styre musikkavspilling uten å låse opp PCen.

Cortana kan nå brukes på låseskjermen din også. Gå til Cortana Innstillinger, finn "Lås skjermalternativer" -delen, og aktiver "La meg bruke Cortana selv når enheten er låst". Med "Hey Cortana" aktivert, kan du snakke med datamaskinen din selv når den er låst. For sensitive oppgaver blir du bedt om å låse opp PCen først.

Batterialternativer blir mer kraftige

Skjermbildet Batterisparer under Innstillinger> System ble omdøpt til Batteri.

Den detaljerte skjermbildet tilbyr nå enkle innstillinger for applikasjon for å kontrollere om et program kan kjøre i bakgrunnen. Bortsett fra "Alltid tillat i bakgrunnen" og "Tillat aldri i bakgrunnen", er det et nytt "Administrert av Windows" -alternativ. Windows vil prøve å være smartere, midlertidig slå av applikasjoner hvis de bruker mye ressurser i bakgrunnen og du ikke ser ut til å bruke programmene.

Windows Update er mer respekt for tiden din

Under Innstillinger> Oppdatering og sikkerhet> Windows Update, kan du nå angi dine "aktive timer", som er timene når du bruker datamaskinen mest aktivt. Windows Update vil unngå å starte på nytt for å installere oppdateringer automatisk i løpet av disse timene.

Det er også en ny "Bruk innloggingsinformasjonen min for automatisk å fullføre oppsettet av enheten etter et oppdateringsalternativ" under de avanserte innstillingene for Windows Update. Normalt, når du installerer en stor oppdatering, må du logge på før Windows 10 fullfører installasjonsprosessen. Aktiver dette valget, og du må ikke skrive inn passordet under installasjonsprosessen.

Handlingssenteret er mer praktisk og tilpassbart

Det er lettere å komme til Action Center. Handlingsknappen er nå plassert til høyre i oppgavelinjen, noe som gjør det enklere å finne. Det er ikke lenger blandet inn med de andre systemstatusfeltikonene. Varsler blir nå gruppert av app i Action Center. De vil ta opp mindre skjermrom, og du kan se flere varsler samtidig.

Du kan nå raskt avvise varsler i Action Center ved å midtklikke på dem. Midtklikk et programs navn i Action Center, og Windows vil avvise alle varsler som er knyttet til det programmet.

Disse varslingene er nå mer tilpassbare også. Under Innstillinger> System> Varsler og handlinger, kan du nå velge om et programs varsler betraktes som "Normal", "Høyt" eller "Prioritet" i Handlingssenteret. Du kan også velge hvor mange meldinger som kan vises samtidig for hvert program. Hver applikasjon kan som standard vise tre varsler om gangen.

Videre er hurtighandlinger nederst i handlingssenteret endelig tilpassbare. Gå til Innstillinger> System> Meldinger og handlinger, og du vil kunne tilpasse nøyaktig hvilke hurtige tiltaksknapper som vises her. Wi-Fi-hurtigaksjonen tar deg nå til en liste over tilgjengelige nettverk, i stedet for å slå Wi-Fi på eller av, noe som Microsoft sier forvirret mange mennesker.

Apper kan nå overta når du besøker et nettsted

Windows 10 lar nå universelle apper være knyttet til nettsteder. Hvis du for eksempel navigerer til en nettside i Microsoft Edge, kan Windows 10 i stedet åpne appen som viser den aktuelle siden.

Denne funksjonen er ikke helt funksjonell ennå, da universelle apper må oppdateres for det. Du finner imidlertid en innstillingsside for å kontrollere hvilke apper som er knyttet til nettsteder under Innstillinger> System> Apps for Websites.

Xbox One blir mer Windows-lignende

Microsoft gjør også et stort press for en enhetlig appbutikk på tvers av plattformer. Det betyr at utviklere enkelt kan få sine Windows Store-apper til å fungere på Xbox. Xboxen får også Cortana, som følger med noen nye spillrelaterte funksjoner, som spillanbefalinger og tips. Xboxen støtter bakgrunnsmusikk, flere GPUer og muligheten til å slå av Vsync også.

Emojis Få en Overhaling

Microsoft oppdaterer hele settet av emojis inkludert i Windows 10. Som Microsoft sier: "Vi oppdaterer hele settet med fontbasert emoji i Windows 10 som samsvarer med Microsoft Design Language med en distinkt visuell stil, så vel som Unicode standard. Disse nye emojiene er utformet for å være detaljert, uttrykksfulle og lekfulle. Deres større størrelse tar full nytte av hver piksel, og topikseloversikten gjør det mulig for emoji å vises på hvilken som helst fargebakgrunn uten tap av troskap. "Du kan også velge forskjellige hudtoner over emojiene som representerer mennesker.

Koble til hjelp av telefoner med kontinuerlig og PC med Miracast

Det er et nytt "Koble" -program som er designet for bruk med Windows 10-telefoner som støtter Continuum. Den lar deg koble telefonen til PCen uten en docking-, kabel- eller Miracast-adapter.

Denne applikasjonen muliggjør også en "Project to PC" -funksjon. PCer med Miracast kan også bruke Connect-programmet til å speile sine skjermer på andre PCer.

Continuum, som gir deg mulighet til å koble til en Windows desktop-opplevelse fra en Windows Phone (men bare med universelle apps), er den store, unike funksjonen Windows 10 Mobile tilbyr. Vi er ikke overrasket over at Microsoft fokuserer på det.

Andre endringer og nye funksjoner

Windows 10s jubileumsoppdatering inneholder mange flere endringer enn disse, med små forbedringer og feilrettinger overalt. Her er noen av de mest interessante mindre endringene:

 • Den "blå skjermen av død" som vises når Windows-PCen fryser, har nå en QR-kode, slik at du raskt kan søke etter feilen med telefonen.
 • Innstillinger-appen har sett en overhaling. Hver side i appen Innstillinger har nå et unikt ikon. Pek en innstillingsside til Start-menyen, og den vil bruke det unike ikonet.
 • Aktivering har blitt tweaked. En "digital rettighet" maskinvaren din mottok hvis du benyttet deg av det gratis oppdateringstilbudet for Windows 10, er nå kjent som en "digital lisens". Hvis du logger på med din Microsoft-konto, vil rettigheten bli knyttet til din Microsoft-konto uten nett. Hvis du trenger å aktivere Windows 10 etter en maskinvareendring i fremtiden, vil aktiveringsveiviseren kunne bruke din Microsoft-konto for å hjelpe til med å knytte den digitale lisensen til maskinvaren igjen.
 • Windows Defender har nå et ikon som vises i varslingsområdet og produserer flere varsler som standard. Dette gjør det mer klart for gjennomsnittlige Windows-brukere at Windows 10 har et innebygd antivirusbeskyttelsesprogram. Windows Defender kan også utføre en oppstartstid uten nettskanning for å finne og fjerne mer ekkel malware.
 • Du kan nå nullstille apper, som fungerer som å rydde en apps cache data på Android. Gå til Innstillinger> Apper og funksjoner, velg en app, og velg "Avanserte alternativer" for å finne dette alternativet. På samme skjermbilde kan du fjerne «tilleggsprogrammer» og nedlastbart innhold knyttet til apper.
 • Windows Game Bar, som lar deg styre Game DVR-funksjonen for å spille inn videoer av spillet ditt, har blitt oppdatert med støtte for flere fullskjermspill. Det jobber nå iLeague of Legends, World of Warcraft, DOTA 2, Battlefield 4, Counterstrike: Global Offensive, og Diablo III.Bare trykk på Windows + G på tastaturet ditt mens du spiller ett av disse spillene for å få det opp.
 • Xbox-appen tilbyr nå "spillnav" for de 1000 mest populære Windows-skrivebordsspillene, så det er mer integrert med spillene folk faktisk spiller på PCer. De vises også i Xbox-aktivitetsmater.
 • Mange tilgjengelighetsfunksjoner ble forbedret, med raskere tekst til tale, nye språk for tekst til tale og ulike forbedringer av programmer som Edge, Cortana, Mail og Groove.
 • Dialogboksen Referanser og brukerkontokontroll har blitt oppdatert med et nytt utseende. Når du trenger å skrive inn legitimasjon, vil Windows nå tillate deg å velge Windows Hei, en PIN, et sertifikat eller et passord. UAC-dialogen støtter nå også mørk modus.
 • Filutforsker-vinduet har nå et nytt ikon. Den passer bedre inn i resten av Windows 10s design.
 • Innleggssiden for Windows Insider Program er flyttet. Den er nå plassert under Innstillinger> Oppdatering og sikkerhet> Windows Insider Program, så det er ikke begravet under Windows Update-innstillingene.
 • Windows Feedback-appen viser små koder på tilbakemeldingsposter med informasjon om Microsofts svar på et problem, hvis en er tilgjengelig.
 • Når du oppgraderer direkte fra Windows 10 Professional til Windows 10 Enterprise ved å skrive inn en Enterprise-produktnøkkel, trenger du ikke å starte om på nytt.
 • "Enterprise Data Protection" er nå tilgjengelig. Denne funksjonen tillater bedrifter som bruker Windows 10 Enterprise å beskytte mot datalekkasje ved å selektivt kryptere og begrense tilgangen til data. Bare "beskyttede apper" kan få tilgang til denne begrensede data, og administratorer kan kontrollere tilgangsnivået.
 • "Windows Defender Advanced Threat Protection Service" er nå tilgjengelig. Denne funksjonen er utviklet for bedrifter som bruker Windows 10 Enterprise, og lar dem "oppdage, undersøke og svare på avanserte angrep på deres nettverk." Det ligger bak andre beskyttelseslag og gir informasjon om angrep som har gjort det gjennom, også som anbefalinger om hvordan bedrifter skal svare.
 • Application Virtualization (App-V) og User Environment Virtualization (UE-V) er nå inkludert i Windows 10 Enterprise og krever ikke en egen nedlasting. Disse funksjonene er imidlertid ikke lenger tilgjengelige for Windows 10 Professional.
 • Hyper-V-beholdere kommer på profesjonelle og Enterprise-utgaver av Windows 10, slik at du ikke trenger Windows Server til å lage og kjøre containere.
 • Du kan velge å løfte 260 tegngrensen for NTFS filsystembaner. En ny "Aktiver NTFS lange baner" gruppepolicyinnstilling lar deg aktivere denne funksjonen.
 • Bedrifter vil kunne få Windows 10 Enterprise-lisenser for $ 7 per sete per måned som en del av Windows 10 Enterprise E3-programmet. Dette gir en måte for mindre bedrifter å få Windows 10 Enterprise og dets funksjoner uten en programvareforsikringsavtale.
 • Noen nyttige gruppepolicyalternativer fungerer ikke lenger på Windows 10 Professional og krever Windows 10 Enterprise eller Education. Disse inkluderer muligheten til å deaktivere låseskjerm, tips og "Microsoft forbrukeropplevelse" som laster ned apper som Candy Crush Saga.

Det er mange endringer, men selv denne listen er ikke fullført. Microsoft har endret mange andre mindre ting, oppdaterer ikoner og fikser feil. De fleste appene som følger med Windows 10, har også blitt oppdatert kontinuerlig gjennom Windows Store, og de inneholder nå mange nye funksjoner og tweaks de ikke hadde da Windows 10 ble utgitt for et år siden.

Link
Plus
Send
Send
Pin