Skip to main content

Opprett egendefinert e-post-ID med domenenavn med Zoho Mail

Opprett egendefinert e-post-ID med domenenavn med Zoho Mail

Geoffrey Carr

Å ha en blogg i disse dager er en av de vanligste tingene blant Internett-brukere. Ulike mennesker bruker forskjellige typer blogger til å representere forskjellige ting. For eksempel utvikler en tech geek en blogg for å skrive ulike tech relaterte opplæringsprogrammer, noen dame vil kanskje skrive blogginnlegg på mote, skjønnhet, matlaging etc.

Nå har hver nettside en Kontakt oss side for å la de besøkende kontakte nettstedet. I så fall kan du finne en epost-ID eller kontaktskjema på kontaktsiden for alle nettsteder. Det er langt bedre å bruke egendefinert e-post-ID som [email protected] eller [email protected] etc. i stedet for [email protected] eller [email protected] eller noe lignende. Med andre ord, for å gjøre bloggen mer profesjonell og for å få lesernes tillit, bør du bruke domenet ditt til å lage ditt eget og ikke-glemmelige e-post-ID.

Google Apps og Outlook hjalp brukere med å opprette egendefinert e-post-ID med domene uten kostnad. Den gratis versjonen er imidlertid ikke lenger tilgjengelig nå. Det er mulig å opprette en @ mydomain.com e-post-ID hvis du har en hosting med cPanel. Men hvis du bruker Blogger eller Tumblr eller andre plattformer og ønsker å lage egendefinert e-post-ID med domene, kan du sikkert velge Zoho Mail.

Zoho Mail

Zoho Mail hjelper brukerne til å lage egendefinert e-post-ID med ditt eget domenenavn. Med andre ord, Zoho Mail er gratis og lar deg opprette e-post-ID som [email protected] eller [email protected]

Opprett egendefinert e-post-ID med domenenavn

Det er veldig enkelt å opprette e-post-ID med ditt eget domenenavn ved hjelp av Zoho Mail. Som nevnt før, er Zoho Mail gratis, du trenger ikke å bruke en eneste dollar for å få ting gjort.

For å komme i gang, bare gå over til Zoho Mail nettsted og klikk på Priser link. Her får du priser som 210 / bruker / måned, 150 / bruker / måned og mange flere. Ikke tenk to ganger og klikk på MELDE DEG PÅ knappen som kommer under 0-bordet.

For din informasjon, bør du vite at du kan være vert for kun ett domene i kontoen din.

Hvis du vil bruke Zoho Mail til å opprette e-post-ID med egendefinert domene, må du opprette en konto med en @ gmail.com eller @ outlook.com eller en annen e-post-ID. Det betyr at hvis du vil være vert for to forskjellige domener, må du opprette to forskjellige kontoer for å få det frie alternativet.

Videre gir den gratis versjonen 5 GB / bruker, og du kan få 10 e-post-IDer med et enkelt domene. 5 GB-lagringsplassen er tilgjengelig som postboks lagring og Dokumenter lagring. Det betyr at du vil få totalt 10 GB lagringsplass for begge.

Uansett, etter å ha klikket på MELDE DEG PÅ knappen, vil du få en skjerm slik:

Bare skriv inn domenenavnet ditt og klikk på Legg til domenenavn knapp. På ditt neste skjermbilde skriver du inn navn, e-post-ID, passord og kontakt-e-post.

Her må du legge inn to forskjellige e-post-IDer. Den første er den du vil opprette med domenet ditt ([email protected] eller [email protected]). Den andre er Contact Email. Skriv inn løpende epost-ID her. Zoho vil opprette en konto med den e-post-IDen. Dette vil bli brukt som administratorens e-post-ID for domenet ditt.

Nå får du en e-post fra Zoho til din kontakt-ID-ID. Din konto må verifiseres. Deretter klikker du på lenken som er oppgitt i e-posten for å bekrefte og opprette Zoho-postkontoen din.

På neste skjermbilde får du en lenke for å konfigurere Zoho Mail-kontoen din for domenet ditt. Bare klikk på den.

Deretter må du verifisere domenenavnet ditt. Det finnes flere metoder til bekreft domenenavnet ditt. Du kan få CNAME, TXT og HTML-metode for å bekrefte domenet du har lagt til for å opprette egendefinert e-post-ID ved hjelp av Zoho Mail. De mest populære metodene er CNAME og HTML. Men det er ingen risiko for å bruke TXT-metoden også.

CNAME og TXT-metode: Dette gjelder for alle domeneregistere. Uansett om du har kjøpt domenet fra Godaddy, Bigrock, 1 & 1, NameCheap, Bluehost eller hvor som helst, kan du sikkert få mulighet til å legge til CNAME-poster i domenekontrollpanelet. Det samme gjelder også for TXT-metoden. Velg derfor en domeneregistrator fra rullegardinmenyen. Hvis domeneregistratoren din ikke er nevnt i listen, velger du bare andre.

Deretter vil du få en vert / CNAME og destinasjon som dette,

Nå logger du bare inn på domeneregistratoren din og legger dem til som en CNAME-post. Hvis du velger TXT-metoden, må du legge til den aktuelle verdien som TXT Record. Dette er veldig viktig å legge til riktig. Ellers kan Zoho Mail ikke bekrefte domenet ditt, og du vil derfor ikke kunne opprette egendefinert e-post-ID med Zoho Mail.

HTML-metode: Dette er den enkleste metoden for å verifisere domenet. Bare klikk på HTML-metode knapp. Her må du laste ned en fil som heter verifyforzoho.html og last opp den til rotkatalogen din. Hvis du har hosting cPanel, og du bruker WordPress, så vil rotkatalogen public_html-katalogen. Her må du opprette en mappe, navngi den zohoverify og last opp HTML-filen til den mappen.

Etter å ha brukt noen av metodene, klikk på Bekreft av CNAME / TXT / HTML knapp. Deretter må du skrive inn brukernavnet igjen. Etter å ha tastet inn et brukernavn, klikk på Opprett konto knapp. Det tar et øyeblikk å opprette e-post-IDen. Deretter kan du legge til flere brukere (opptil 10), opprette grupper og gjøre mange flere ting.

Til send / motta epost, må du legge inn to MX Entry med riktig prioritet.Her kan du enten bruke domeneregistratorens kontrollpanel eller hosting cPanel for å legge til dem. MX Entry bør være slik:

Vertsnavn Adresse Prioritet
@ mx.zoho.com 10
@ mx2.zoho.com 20

Ikke glem å legge til dem. Ellers kan du ikke sende eller motta e-post.

Nå, hvis du har skrevet dem korrekt, må e-postkontoen din være klar umiddelbart. Det kan hende du må vente på da CNAME-postene tar tid å bli forplantet.

Klikk her å besøke Zoho Mail-nettsiden.

Relaterte innlegg:

  • Mest brukte e-postadresser og tjenesteleverandører
  • Forstå DNS ​​Lookup: En 101 Guide til DNS
  • Konfigurer og legg til flere e-postkontoer til Windows Mail App
  • Praktiske og nyttige Blogging tips for nye bloggere
  • Administrer kontakter og adresser effektivt på Windows PC

Link
Plus
Send
Send
Pin