Skip to main content

Slik omorganiserer og fjerner du Mac-menylinjens ikoner

Slik omorganiserer og fjerner du Mac-menylinjens ikoner

Geoffrey Carr

Menylinjen på din Mac kan begynne å se mye ut som Windows systemstatusfelt etter at du har installert noen programmer. Slik fjerner du menylinjen og får disse ikonene under kontroll.

I eldre versjoner av OS X kan du bare flytte Apples ikoner for første part, for ting som batteri og Wi-Fi, og bare i høyre side av menylinjen, der andre ikoner fra første parti bodde. Du kunne ikke flytte ikoner for tredjepartsapper. Men alt som er endret med utgivelsen av macOS Sierra, som lar deg flytte et hvilket som helst ikon hvor du vil. Dette burde ha skjedd for 15 år siden, men vi tar det.

Slik omarrangerer du menylinje ikoner i MacOS Sierra

For å flytte et menylinjeikon, hold bare "Command" -tasten, og klikk og dra ikonet. Du kan flytte et hvilket som helst ikon hvor som helst på denne måten.

Dette betyr at du kan flytte tredjeparts ikoner over til høyre, til territorium Apple tidligere holdt som hellig. Så hvis du ønsker å sette sinycal ved siden av klokken, kan du:

Og det blir enda mer sprø. Du kan flytte Apples innebygde ikoner til venstre, og tvinge dem til å blande seg med commoners:

Dette er anarki.

Selvfølgelig ville det ikke være Apple uten noen form for vilkårlig avgjørelse som tar bort ditt valg. Og når det gjelder menylinjeikoner, har Apple bestemt seg for at meldingssentralen må ta opp øverste høyre posisjon, komplett med unødvendig hvitt plass til høyre. Det er hellig, det er umulig, og det er ingenting du kan gjøre med det.

Og som nevnt tidligere, lar Apple deg ikke skjule tredjeparts ikoner, måten Windows har i mange år, og tredjeparts Mac-programmer som Bartender ($ 15) gjør det mulig. Hvis rotet er for mye for deg, kan du gjemme menylinjen helt til du trenger det.

Slik omarrangerer du menylinje ikoner i eldre versjoner av OS X

Hvis du sitter fast i en pre-Sierra-versjon av OS X, kan du fremdeles flytte ikoner ved å holde "Command" og dra ikonet rundt.

Dette vil imidlertid kun fungere med klokken, batteriet, Wi-Fi, Time Machine, lyd, rask brukerbytte og Bluetooth-ikoner. Den fungerer ikke med ikonene Spotlight eller Notification Center, som alltid er plassert på høyre side av linjen. Det fungerer heller ikke med ikoner levert av tredjeparts applikasjoner. Men hvis du bare har en håndfull forhåndsinstallerte ikoner du vil omorganisere, kan du gjøre det om noen få sekunder.

Slik fjerner du menylinje ikoner i alle versjoner av macOS

Du kan også fjerne noen førstepartikoner helt og holdent på samme måte. Dra Siri er uforklarlig fargerik ikon på menylinjen, og du kan fjerne den med en rask bevegelse.

Hvis du senere bestemmer deg for at du savner Siri's varme rot av farger, sammen med de monokrome ikonene, kan du aktivere det på nytt i Systemvalg. Dette gjelder for de fleste ikoner for første menybjelke. (Noen kan ikke engang vises som standard Bluetooth-men du kan velge å vise dem fra Bluetooth-panelet i Systemvalg.)

Dessverre kan du ikke skjule tredjepartsikoner på samme måte.

Du kan generelt fjerne disse ikonene ved å klikke på dem og velge "Avslutt" eller et lignende alternativ i menyene. Dette avslutter programmet som kjører i menylinjen, slik at du ikke vil gjøre dette hvis du faktisk trenger funksjonaliteten som leveres av ikonet.

Avhengig av applikasjonen kan du også skjule ikonet fra innstillingene. Hvis du for eksempel vil skjule Evernote-ikonet, åpner du Evernote-applikasjonen, klikker Evernote> Innstillinger, og fjerner merket "Vis Evernote Helper i menylinjen" -alternativet. Du vil miste muligheten til å raskt legge til et notat fra menylinjen, men Evernote vil forlate menylinjen din alene.

Andre apper, som Dropbox, gir deg ikke noe slikt alternativ. Men det er en vei rundt det.

Hvordan omorganisere Tredjeparts ikoner med Bartender

Hvis du vil skjule ikoner og få dem ut av veien uten å avslutte programmet, eller hvis du bare vil omorganisere ikonene og plassere dem i en mer praktisk rekkefølge, må du bruke tredjeparts programvare for dette.

Bartender er en populær søknad for å gjøre dette på en Mac. Det er en fire ukers gratis prøveversjon, men et fullstendig lisens vil koste deg $ 15 for bruk på alle Macene dine. Det er opp til deg om dette er verdt det, men Bartender lar deg omarrangere appikonene (på pre-Sierra-versjoner av OS X) og gjemme dem så mange du vil i en overløpsmeny. Du kan også ha ikoner på Mac-menylinjen når de oppdateres, men hold dem gjemt mesteparten av tiden.

Slik tilpasser du innebygde menylinje ikoner

Til slutt, mens vi er på emnet, kan mange av systemikonene som følger med din Mac, også konfigureres til å se annerledes ut. Vanligvis vises disse alternativene i vinduet Systemvalg, som du kan åpne ved å klikke på Apple-ikonet og velge Systemvalg.

For eksempel kan du klikke på batteriikonet på menyen og velge "Vis prosentandel" for å bytte visning av batteriets prosentandel på linjen. Du kan klikke ikonet Dato og klokkeslett i Systemvalg, velge Klokke, og bruk alternativene her for å velge hvordan klokken vises i menylinjen - eller skjul dato og klokkeslett helt.

For den raske brukerendringsmenyen, som vil vise ditt fulle navn på menylinjen som standard hvis den er aktivert, klikker du på Brukere og grupper-ikonet i Systemvalg, velger Innloggingsalternativer, klikker på låsen og skriver inn passordet ditt.Bruk "Show fast user switching menu" for å kontrollere om den hurtige brukerendringsmenyen vises på linjen, og om den viser ditt fulle navn, kontonavn eller bare et ikon.

Gjør litt utforsking, du kan finne noe nyttig du ikke visste var der!

Link
Plus
Send
Send
Pin