Skip to main content

Slik endrer eller Endre navn på det aktive nettverksprofilnavnet i Windows 10

Slik endrer eller Endre navn på det aktive nettverksprofilnavnet i Windows 10

Geoffrey Carr

Windows 10 oppretter automatisk en nettverksprofil når du kobler til et nettverk. Ethernet-nettverk er oppkalt noe som "Nettverk", mens trådløse nettverk er oppkalt etter SSID til hotspot. Men du kan omdøpe dem med en enkel Registerhack eller lokal sikkerhetspolitisk innstilling.

Dette navnet vises under "Vis dine aktive nettverk" i Nettverks- og delingssenter. Omdøping av nettverk er spesielt nyttig når du har flere kablede nettverksprofiler kalt "Nettverk" og "Nettverk 2", siden det gjør det lettere å fortelle hvilken er din aktive nettverksprofil.

Windows Home-brukere: Gi nytt navn til nettverksprofilen ved å redigere registeret

Hvis du har Windows 10 Home, må du redigere registret for å gi nytt navn til en nettverksprofil. Du kan også gjøre det på denne måten hvis du har Windows 10 Professional eller Enterprise, og vil heller gi nytt navn til profilene dine ved å redigere registret. (Men hvis du har Windows Pro eller Enterprise, anbefaler vi at du bruker den enklere verktøyet for lokal sikkerhetspolicy i neste avsnitt.)

Her er vår standard advarsel: Registerredigering er et kraftig systemverktøy, og misbruk av det kan gjøre Windows-systemet ustabilt eller ubrukelig. Dette er et ganske enkelt registerhakk, og du bør ikke ha noen problemer så lenge du følger instruksjonene våre. Men hvis du aldri har jobbet med Registerredigering før, bør du vurdere å lese om hvordan du bruker det før du kommer i gang. Vi anbefaler også å sikkerhetskopiere registret (og datamaskinen din!) Før du foretar endringer, bare i tilfelle.

Først starter du Registerredigering. For å gjøre det, klikk på Start-knappen og skriv inn regedit inn i søkeboksen. Trykk på Enter og la det gjøre endringer i datamaskinen din.

I Registry Editor-vinduet, bla til følgende nøkkel i venstre sidefelt. Du kan også kopiere og lime inn adressen i adressefeltet til registreringseditoren, og trykk på Enter.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionNetworkListProfiles

Klikk på den lille pilen til venstre for undernøkkelen "Profiler" for å utvide den og se innholdet.

Hver av tastene (mapper) under Profiler representerer en av nettverksprofiler. Disse har lange navn, som er GUIDene (globalt unike identifikatorer) som representerer profilene.

Klikk på hver tast under Profiler og undersøk feltet "Profilnavn" for å se profilen som nøkkelen tilsvarer. Hvis du for eksempel vil gi nytt navn til et nettverk som heter "Network1," klikker du på hver tast til du ser en med "Network1" til høyre for ProfileName.

Dobbeltklikk på "Profilnavn" -verdien for nettverket du vil endre navn på.

Skriv inn et nytt navn for nettverksprofilen i boksen "Verdi data" og klikk "OK".

Nettverksprofilen har nå et nytt navn. Du kan gjenta denne prosessen for å gi nytt navn til andre profiler. Når du er ferdig, kan du lukke vinduet Registerredigering.

Vi måtte logge ut og logge på igjen før vårt aktive nettverksprofilnavn endret i kontrollpanelet. Hvis navnet ikke endres umiddelbart, start datamaskinen på nytt eller logg ut og tilbake.

For å endre navnet på nettverket i fremtiden, kom tilbake, dobbeltklikk den riktige "ProfileName" -verdien igjen, og skriv inn et nytt navn.

Windows Pro og Enterprise-brukere: Gi nytt navn til nettverksprofilen med lokal sikkerhetspolicyeditor

Hvis du har Windows 10 Professional, Enterprise eller Education, kan du hoppe over registerredigeringsprogrammet og bruke lokal sikkerhetspolicyeditor for å gi nytt navn til nettverk. Du har kanskje ikke tilgang til dette verktøyet hvis du er i et bedriftsnettverk, og datamaskinen din er en del av et domene.

For å åpne dette verktøyet, klikk Start, skriv inn secpol.msc inn i søkeboksen i Start-menyen, og trykk Enter.

(Hvis du ikke finner dette verktøyet på ditt system, bruker du Windows 10 Home. Du må bruke Registry Editor-metoden i stedet.)

Velg "Network List Manager Policies" i venstre rute. Du får se en liste over alle nettverksprofiler på systemet.

For å gi nytt navn til en profil, dobbeltklikk på den.

Velg "Navn" -boksen, skriv inn et nytt navn for nettverket, og klikk deretter "OK".

Hvis du vil endre navn på flere profiler, dobbeltklikker du på hver du vil endre navn på og endre navn på samme måte.

Det aktive nettverks navn endret umiddelbart i nettverks- og delingssenteret på systemet vårt. Hvis navnet ikke endres umiddelbart på PCen, kan du prøve å logge ut og logge på eller starte datamaskinen på nytt.

Hvis du forandrer deg i fremtiden, kom tilbake her. Velg "Ikke konfigurert" i navnet delen, og klikk deretter "OK" for å gjenopprette standardnavnet.

Link
Plus
Send
Send
Pin