Skip to main content

Bare hvor ille er Android Tablet Apps?

Bare hvor ille er Android Tablet Apps?

Geoffrey Carr

Apple elsker å kritisere tilstanden til Android-tavleapps når du trykker på egne iPad-tabletter. Men hvor dårlig er Android Tablet App-situasjonen? Skulle du unngå Android-tabletter som Nexus 7 på grunn av appene?

Det er klart at Apples iPad er langt fremover når det gjelder den rene mengden tabletoptimaliserte apper. Det er også klart at noen populære apps - spesielt touch-optimaliserte spill - bare vises på iPad. Men det er ikke hele historien.

Det grunnleggende

Først, la oss få en ide om de grunnleggende ting som vil fungere bra for deg på Android.

  • En utmerket nettleser. Chrome har slitt seg med ytelse på Android, men treffer sin skritt på Nexus 7 (2013).
  • Gode ​​tabletoppdaterte apper for alle Googles tjenester, fra YouTube til Gmail og Google Maps.
  • Alt du trenger for å lese, fra Amazonas Kindle-app for ebøker, flipboard og feedly til nye artikler fra nettsteder og andre tjenester som den populære Pocket read-it-later-tjenesten.
  • Apper for mest populære medietjenester, fra Netflix, Hulu og YouTube for videoer til Pandora, Spotify og Rdio for musikk. Noen få ting er ikke tilgjengelige - du finner ikke Apples iTunes og Amazon tilbyr fortsatt ikke en Amazon Instant Video-app for Android, mens de gjør for iPad og til og med deres egne Android-baserte Kindle Fire-enheter.

Android har veldig god app dekning når det gjelder å konsumere innhold, enten du leser nettsteder og bøker eller ser på videoer og lytter til musikk. Du kan også spille nesten alle Android-smarttelefonspill.

For innholdsforbruk er Android bedre enn noe som Windows 8, som mangler programmer for Google-tjenester som YouTube, og har fortsatt ikke apps for populære medietjenester som Spotify og Rdio.

Hvordan Android Scales Smartphone Apps

La oss se på hvordan Android skalerer smarttelefonprogrammer. Nå, bære med oss ​​her - vi vet at "skalering" er et skittent ord med tanke på hvor dårlig Apples iPad skalerer iPhone apps, men det er ikke så ille på Android.

Når en iPad kjører en iPhone-app, fordobles det bare piksler og effektivt zoomer inn. Hvis du for eksempel hadde Twitter-app med fem tweets synlig på en gang på en iPhone og kjørte samme app på en iPad, ville iPad bare "zoome" i "og forstørre det samme skjermbildet - du vil fortsatt se fem tweets, men hver tweet vil vises større. Dette er grunnen til at utviklere lager optimale iPad apps med sine egne grensesnitt. Det er spesielt viktig på Apples IOS.

Android-enheter kommer i alle former og størrelser, så Android-apper har en smartere og mer intelligent måte å tilpasse seg til forskjellige skjermstørrelser. La oss si at du har en Twitter-app designet for smarttelefoner, og det viser bare fem tweets samtidig når du kjører på en telefon. Hvis du kjørte samme app på en nettbrett, ville du ikke se de samme fem tweets - du vil se ti eller flere tweets. I stedet for å bare zoome inn, kan appen vise mer innhold samtidig på en nettbrett, selv om den aldri ble optimalisert for skjermbildet på nettbrett.

Mens apper som er designet for smarttelefoner, ikke generelt er ideelle, tilpasser de seg mye bedre på Android enn de gjør på en iPad. Dette gjelder spesielt når det gjelder spill. Du er i stand til å spille nesten alle Android-smarttelefonspill på en Android-nettbrett, og spill tilpasser seg veldig godt til den større skjermen. Dette gir deg tilgang til en stor katalog av spill. Det er et flott alternativ å ha, spesielt når du ser på Microsofts vindu 8 og vurdere hvor mye bedre det berøringsbaserte app- og spillvalget ville være hvis Microsoft tillot brukerne å kjøre Windows Phone-spill på Windows 8.

7-tommers vs 10-tommers tabletter

Twitter-eksemplet ovenfor var ikke bare et eksempel. Den offisielle Twitter-appen for Android har fortsatt ikke et tablettoptimalisert grensesnitt, så dette er den typen situasjon du måtte håndtere på en Android-nettbrett. På den populære Nexus 7 er Twitter et eksempel på en smarttelefonapp som faktisk fungerer ganske bra. I portrettmodus kan du se mange flere tweets på skjermen samtidig, og ingen av plassen føles virkelig alt som er bortkastet.

Dette er viktig å vurdere - smarttelefonapplikasjoner som Twitter varierer ofte ganske godt til 7-tommers skjermer fordi en 7-tommers skjerm er mye nærmere i formfaktor til en smarttelefon enn en 10-tommers skjerm.

Når du begynner å se på 10-tommers Android-tabletter som er like store som en iPad, endres situasjonen. Selv om Twitter-appen fungerer bra nok på en Nexus 7, ser den ut på en Nexus 10 eller en annen 10-tommers tablett. Kjører mange smarttelefondesignede apps - mulig med unntak av spill - på en 10-tommers nettbrett er en frustrerende, dårlig opplevelse. Det er mye mer hvitt, tomt mellomrom i grensesnittet. Det føles som om du bruker en smarttelefonapp på en stor skjerm, og hva er poenget med det?

En tablettoptimalisert Twitter-app for Android er endelig på vei, men den samme situasjonen vil gjenta med mange andre typer apper. For eksempel tilbyr Facebook ikke et tablettoptimalisert grensesnitt, men det er greit på en Nexus 7 uansett. På en 10-tommers skjerm, ville det sannsynligvis ikke være noe i nærheten, så hyggelig en opplevelse. Det sier seg selv at Facebook og Twitter begge tilbyr iPad apps med grensesnitt designet for en skjermstørrelse på skjermen.

Her er en annen problematisk app - den offisielle Yelp-appen for Android. Selv om du bare bruker det på en 7-tommers Nexus 7, vil det være en dårlig opplevelse, mens det ville være mye verre på en større 10-tommers tablettapp.

Nå er det sant at mange - kanskje enda de fleste - av de populære appene du kanskje vil kjøre i dag, er optimalisert for Android-tabletter. Men når du ser på situasjonen når det kommer til populære programmer som Twitter, Facebook og Yelp, er det klart at Android fortsatt ligger på en meningsfull måte.

Pris

La oss være ærlige. Det som virkelig gjør Android-tabletter overbevisende - og den eneste grunnen til at Android-tabletter begynte å se ekte trekkraft etter mange år med nesten fullstendig dominans av Apples iPads - er at Android-tabletter er tilgjengelige for så mye billigere enn iPads.

Googles nyeste Nexus 7 (2013) er tilgjengelig for bare $ 230. Apples ikke-netthinnen iPad Mini er tilgjengelig på $ 300, som allerede er $ 70 mer. Til tross for det, har iPad Mini mye eldre, langsommere internals og en mye lavere oppløsning skjerm. Det er ikke så fint å se på når det gjelder å lese eller se på filmer, og iPad Mini sliter med å kjøre Apples nyeste iOS 7. Derimot har den nye Nexus 7 en meget høy oppløsning, rask internals, og kjører Android veldig vel med liten til ingen forsinkelse i reell bruk. Vi har ikke hatt noen problemer med det, i motsetning til alle problemene vi dessverre opplevde med den første Nexus 7.

For en virkelig sammenlignbar opplevelse for den nåværende Nexus 7, vil du ha en av Apples nye netthinnen iPad Minis. Det vil koste deg $ 400, en annen $ 170 over Nexus 7. Det er faktisk mulig å regelmessig finne salg på Nexus 7, så hvis du ventet, kan du få det for bare $ 200 - halvparten av prisen på iPad mini med en sammenlignbar skjerm og internals. (I rettferdighet har iPad sikkert bedre maskinvare - men du vil ikke føle deg hvis du bare bruker nettbrettet ditt til å surfe på Internett, se på videoer og gjøre andre typiske tabletttyper.)

Dette gjør en nettbrett som den populære Nexus 7 et veldig godt alternativ for budsjettbevisste brukere som bare vil ha en høykvalitets enhet som de kan bruke til å surfe på nettet, se videoer, spille spill og generelt gjøre lysdisplay.

Det er en grunn til at vi fokuserer på Nexus 7 her. Kombinasjonen av pris og størrelse bringer den til et veldig bra sted. Det er veldig billig for den høyverdige opplevelsen du får, og den 7-tommers skjermen betyr at selv de ikke-tablettoptimerte appene du kan snuble over, vil det ofte fungere ganske bra.

På den annen side er dyrere 10-tommers Android-tabletter fortsatt en tøffere salg. For $ 400 - $ 500, får du veldig nær Apples fullstendige iPad-prisklasse, og Android-tabletter har ikke så bra et app-økosystem som en iPad. Det er vanskelig å anbefale en dyr, 10-tommers Android-nettbrett over en full størrelse iPad til gjennomsnittlige brukere.


I sammendraget er appssituasjonen for Android-applettabletter ikke nær så ille som det var for noen år siden. Suksessen til Nexus 7 viser at Android-tabletter kan være overbevisende erfaringer, og det finnes et bredt utvalg av sterke apper.

Når det er sagt, dyrere 10-tommers Android-tabletter som konkurrerer direkte med den fullstendige iPad på pris, gjør fortsatt ikke mye fornuft for de fleste. Med mindre du har en bestemt grunn til å foretrekke en Android-nettbrett, er det vanskelig å ikke anbefale en iPad hvis du ser på å bruke 400 dollar på en 10-tommers nettbrett.

Link
Plus
Send
Send
Pin