Skip to main content

Hvorfor er skriver blekk så dyrt?

Hvorfor er skriver blekk så dyrt?

Geoffrey Carr

Skriver blekk er dyrt, dyrere per dråpe enn fin champagne eller til og med menneskelig blod. Hvis du ikke har gått papirløs, vil du legge merke til at du betaler mye for nye blekkpatroner - mer enn virker fornuftig.

Innkjøp av den billigste blekkskriveren og kjøp av offisielle blekkpatronutskiftninger er den dyreste tingen du kan gjøre. Det finnes måter å spare penger på blekk hvis du må fortsette å skrive ut dokumenter.

Billige skrivere, dyre blekk

Blekkskrivere er ofte veldig billige. Det er fordi de er solgt til kost, eller til og med med tap - produsenten gjør heller ingen fortjeneste fra skriveren selv eller mister penger.

Produsenten vil få mesteparten av pengene fra skriverpatronene du kjøper senere. Selv om selskapet gjør litt penger fra hver solgt skriver, gir det en mye større fortjenestemargin på blekk. I stedet for å selge deg en skriver som kan være ganske dyr, vil de selge deg en billig skriver og tjene penger på en kontinuerlig måte ved å gi dyre skriver blekk.

Det er blitt sammenlignet med barbermaskinen - selg en barberhøvel billig og merk opp knivbladene. I stedet for å gjøre en engangs gevinst på barbermaskinen, vil du få fortjeneste fordi kunden fortsetter å kjøpe barberbladsklosser - eller blekk, i dette tilfellet.

Mange skriverprodusenter går ut av deres måte å gjøre det vanskelig for deg å bruke uoffisielle blekkpatroner, og bygge mikrochips i deres offisielle blekkpatroner. Hvis du bruker en uoffisiell patron eller fyller på en offisiell patron, kan skriveren nekte å bruke den. Lexmark hevdet en gang for retten at uoffisielle mikrochips som aktiverer tredjeparts blekkpatroner ville krenke deres opphavsrett og Lexmark har hevdet at å skape en uoffisiell mikrochip for å omgå denne begrensningen på blekk fra tredjepart ville være i strid med Lexmarks opphavsrett og være ulovlig under US DMCA. Heldigvis mistet de dette argumentet.

Hva skriverbedrifter sier

Skriverfirmaer har fremstilt sine egne argumenter tidligere, forsøker å rettferdiggjøre høye kostnader for offisielle blekkpatroner og mikrochips som blokkerer enhver konkurranse.

I en datamaskinverden fra 2010 hevdet HP at de tilbringer en milliard dollar hvert år på "blekkforskning og -utvikling." De påpeker at skriver blekk "må formuleres for å motstå oppvarming til 300 grader, fordampning, og bli sprøytet på 30 miles per time, med en hastighet på 36.000 dråper per sekund, gjennom en dyse en tredjedel av størrelsen på et menneskehår. Tross alt må den tørke nesten umiddelbart på papiret. "De hevder også at skrivere har blitt mer effektive og bruker mindre blekk til å skrive ut, mens tredjepartspatroner er mindre pålitelige.

Bedrifter som bruker mikrochips i blekkpatronene hevder at bare mikrochip har evnen til å håndheve en utløpsdato, slik at forbrukerne ikke bruker gamle blekkpatroner.

Det er noe for alle disse argumentene, sikkert - men de synes ikke å rettferdiggjøre himmelen høye kostnader for skriver blekk eller begrensningen på bruk av tredjeparts eller påfyllte kassetter.

Sparer penger på utskrift

I siste omgang er prisen på noe hva folk er villige til å betale, og skriverfirmaer har funnet ut at de fleste forbrukere er villige til å betale så mye for utskifting av blekkpatroner. Prøv å ikke falle for det: Ikke kjøp den billigste blekkskriveren. Vurder dine behov når du kjøper en skriver og gjør noen undersøkelser. Du sparer mer penger i det lange løp.

Vurder disse grunnleggende tipsene for å spare penger på utskrift:

  • Kjøp etterfylte kassetter: Påfyllte blekkpatroner fra tredjeparter er generelt mye billigere. Skriverfirmaer advarer oss vekk fra disse, men de fungerer ofte veldig bra.
  • Påfyll dine egne blekkpatroner: Du kan få gjør-det-selv-sett for å refillere dine egne blekkpatroner, men dette kan være rotete. Skriveren din kan nekte å godta en påfylt kassett hvis kassetten inneholder en mikrochip.
  • Bytt til en laserskriver: Laserskrivere bruker toner, ikke blekkpatroner. Hvis du skriver ut mange svart-hvite dokumenter, kan en laserskriver være billigere.
  • Kjøp XL-blekkpatroner: Hvis du kjøper offisielle blekkpatroner, bruker du mer penger hver gang. De billigste blekkpatronene vil ikke inneholde mye blekk i det hele tatt, mens større "XL" blekkpatroner vil inneholde mye mer blekk for bare litt mer penger. Det er ofte billigere å kjøpe i bulk.
  • Unngå skrivere med trefarger blekkpatroner: Hvis du skriver ut fargedokumenter, vil du få en skriver som bruker separate blekkpatroner for alle farger. For eksempel, la oss si at skriveren har en "Farge" -patron som inneholder blått, grønt og rødt blekk. Hvis du skriver ut mange blå dokumenter og bruker all din blå blekk, vil fargepatronen nekte å fungere - nå er alt du kan gjøre, kaste kassetten og kjøpe en ny, selv om de grønne og røde blekkkamrene er fulle . Hvis du hadde en skriver med separate fargepatroner, trenger du bare å bytte ut den blå patronen.


Hvis du skal kjøpe offisielle blekkpatroner, må du sørge for å sammenligne prisen på blekkpatroner når du kjøper en skriver. Den billigste skriveren kan være dyrere i det lange løp.

Selvfølgelig sparer du mest penger hvis du slutter å skrive ut helt og gå papirløst, og beholde digitale kopier av dokumentene dine i stedet for papir.

Link
Plus
Send
Send
Pin