Skip to main content

Offentlig transitt trenger ikke å forvirre: Bruk bare disse appene

Offentlig transitt trenger ikke å forvirre: Bruk bare disse appene

Geoffrey Carr

Offentlig transitt er skremmende. Å utarbeide planene, stopper, og resten kan føles som en stor jobb, spesielt hvis du er ny i en by eller bare besøker for en uke. Men å ta en tur trenger ikke å være komplisert. Med de riktige appene kan du se opp retninger, trene forbindelser og vite når neste buss kommer, alt på et øyeblikk.

Når det gjelder å fange en tur, hvor som helst, er det første app du trenger Google Maps. Det har ikke mange transaksjonsspesifikke funksjoner, men det er uten tvil den mest universelle appen der ute med hensyn til transittdata, da denne massive listen over støttede byer skisserer.

Etter min mening er Google Maps ikke nok. Når du står på en buss eller togstopp, vil du vite når den neste bussen kommer, og Google Maps tilbyr ikke det ved et øyeblikk. Derfor anbefaler jeg at du laster ned et program spesielt for ankomsttider. Det er tre hovedapper for dette:

  • Transit App, som fungerer i disse byene.
  • Moovit, som fungerer i disse byene.
  • Citymapper, som fungerer i disse byene.

Disse appene er forskjellige på mange måter, men alle har samme grunnleggende funksjon: plasseringsbevisste, oversiktlige tidsplaner. Jeg bruker personlig Transit App, men oppfører alle tre her, så leserne kan finne noe som fungerer i deres område.

Med det i tankene er det noen nyttige ting du kan gjøre med transittappene til din disposisjon.

Få veibeskrivelser, komplett med tilkoblinger

Hvis du vil ha et sted ved transitt, er den enkleste måten å starte, vanligvis Google Maps. Bare skriv inn hvor du vil gå, og utgangspunktet hvis nødvendig, velg deretter transittalternativet:

Du får se noen alternativer, som vist ovenfor, og kan valgfritt velge avgangs- og / eller ankomsttid. Dette er viktig for å planlegge turer på forhånd.

Sett alt opp, og du vil bli fortalt hvor du må gå, når, og du kan til og med få sanntids instruksjoner. Med dette vil du aldri føle seg fortapt.

Hvis du vil at telefonen skal holde hånden din mens du bruker offentlig transport for første gang, er det like enkelt som det. Men det er en potensielt stressende ting å bekymre seg for: sen busser.

Vet alltid når neste buss kommer

Google fortalte deg hvor bussholdeplassen er, og du fant den, men bussen er ikke her ennå. Skal du få panikk?

Ikke bli panikk. Åpne hvilken app du har installert for øyeblikkelig ankomsttid.

Jeg bruker Transit App her i Portland, så jeg skisserer det her. Denne applikasjonen registrerer din nåværende posisjon, og viser automatisk hvor mange minutter til neste buss eller tog for alle linjer i nærheten av deg.

Hvis du ser små bølger over nedtellingsklokken, som vist ovenfor, blir nedtellingen oppdatert i sanntid, ved å bruke data fra ditt lokale kollektivtransitabyrå. Dette er en absolutt godsend hvis en buss eller tog er sent, fordi du raskt kan finne ut at du ikke er gal og / eller en person som savnet bussen.

Vær oppmerksom på at standardoppføringen kan være din linje i overskriften i feil retning. Bare dra for å reversere det.

Du kan også trykke på hvilken som helst linje for å se en rad ikoner.

Fra venstre gir disse små ikonene deg:

  • Plasseringen av stoppet, og et kart over ruten.
  • Varsler og andre varsler om ruten.
  • Evnen til å favorisere en gitt rute. Favoritter vises alltid øverst på listen din når du åpner appen, og gjør dette alternativet nyttig hvis du rir et par ruter regelmessig.
  • Fullstendig tidsplan for den nåværende ruten.

Funksjonene, sammen, gjør venter på transitt mye mindre stressende.

Bonus: Kjøp billetter med telefonen

Med Google Maps for veibeskrivelser, og Transit App for sanntidsplaner, er det enkelt å bruke offentlig transport. Og, avhengig av hvor du bor, kan telefonen din bli enda mer nyttig. Mange transittbyråer tilbyr offisielle apper som gir deg mulighet til å kjøpe billetter på telefonen, noe som gjør at du kommer på bussen eller trener mye raskere.

Dessverre, den offisielle appen for dette kommer til å variere avhengig av din bestemte region eller by, og ikke alle områder tilbyr dette. Jeg anbefaler å sjekke den offisielle nettsiden for din lokale transittmyndighet; de vil sannsynligvis knytte til en slik app der, hvis den eksisterer.

Fotokreditt: IQRemix

Link
Plus
Send
Send
Pin