Skip to main content

Hvordan lage Venmo Transaksjoner Privat

Hvordan lage Venmo Transaksjoner Privat

Geoffrey Carr

Visste du at Venmo-transaksjonene dine er offentlige som standard? Alle på Internett kan se navnet ditt, mottakerens navn, meldingen du sender, og eventuelle kommentarer. De kan til og med hoppe inn og kommentere dine transaksjoner.

La oss være ærlige: Du vil sannsynligvis ikke ha dette. Et raskt skum gjennom Venmo-feed viser at folk sender penger med meldinger som "DRUGS", "nudes" og eggplant-emoji. Selv om det er vitser, vil du ha dem innspilt i offentligheten og knyttet til ditt virkelige navn?

Ja, du kan se alles transaksjoner

Alle transaksjoner er offentlige som standard, og du kan enkelt se dem i Venmo-appen. Bare start appen og trykk på globusikonet øverst på skjermen for å se en live feed.

Vi sensurert skjermbilder i artikkelen for å beskytte folks privatliv, men disse menneskene er fulle navn og bilder alle synlige på Venmo. Det eneste som ikke er offentlig synlig, er hvor mye penger som sendes i hver transaksjon.

Public By Default-nettstedet brukte disse dataene til å spore flere personer, inkludert en marijuanaforhandler i California og et par som hevdet om deres forhold i det offentlige. Det er fordi Venmo gjør dette offentlige fôret lett tilgjengelig for alle. Hvem vet hvilke selskaper som hover opp disse dataene.

Hvorfor er transaksjoner offentlige som standard?

Venmo vil være et sosialt nettverk. Når du registrerer deg, sier Venmo at transaksjonene dine er offentlige "slik at alle på Internett kan se, kommentere og nyte" dine finansielle transaksjoner med deg.

Hvis det høres ut til deg, viser vi deg hvordan du endrer det.

Slik lager du transaksjonene dine privat (eller kun for venner)

Standardinnstillingen er offentlig, men du kan også endre Venmo for å gjøre transaksjonene dine private eller bare synlige for vennene dine.

For å gjøre dette, trykk på menyknappen øverst til venstre i Venmo-appen.

Trykk på "Innstillinger" i menyen.

Trykk på "Personvern" på Innstillinger-skjermen.

Trykk på "Privat" for å gjøre innleggene dine private som standard. De vil bare være synlige for deg og mottakeren.

For å få dine innlegg kun synlige for vennene dine, trykk på "Venner". De vil være synlige for deg, mottakeren og Venmo-vennene dine.

Venmo prøver å stoppe deg, fortelle deg at du bare kan endre hver enkelt transaksjon til privat hvis du foretrekker det. Det er ubeleilig, så trykk "Endre uansett."

Slik lager du dine tidligere transaksjoner Privat

Du kan også endre personverninnstillingen for alle dine tidligere transaksjoner, slik at de blir private. For å gjøre dette, trykk på "Tidligere transaksjoner" nederst på skjermbildet Personvern.

Trykk på "Endre alt til privat" for å gjøre transaksjonene dine private, eller trykk "Endre alle til venner" for å gjøre dem bare synlige for Venmo-vennene dine.

Slik endrer du personverninnstillingene for individuelle transaksjoner

Mens du skriver inn en betaling eller en forespørsel, kan du trykke på personvernalternativet nederst til høyre på skjermen for å endre personvernet for transaksjonen.

Velg Offentlig, Venner eller Privat. Dette endrer personvernet bare for den gjeldende transaksjonen.

Dette lar deg la standardinnstillingen settes til Venner alene og av og til sende en helt privat transaksjon, for eksempel.

Du kan nå sende penger på Venmo uten at transaksjonene er synlige for hele Internett. Det er trolig det du trodde du gjorde i utgangspunktet. Det er en peer-to-peer-betalingsapp, ikke et sosialt nettverk.

Hvem vil tilfeldig personer på internett for å kommentere sine økonomiske transaksjoner, uansett?

Link
Plus
Send
Send
Pin