Skip to main content

Slik tilpasser du statuslinjen på Android (uten røtter)

Slik tilpasser du statuslinjen på Android (uten røtter)

Geoffrey Carr

Har du noen gang ønsket å endre statuslinjen på din Android-telefon eller nettbrett? Kanskje du ønsket å endre posisjonen til klokken, legge til et batteri prosent, eller bare få et annet utseende.

Uansett hvilken grunn du har, er det en enkel måte å tilpasse statuslinjen på, og det krever ikke engang tilgang til root. Dette er mulig takket være en app som heter Material Status Bar, som du kan laste ned gratis fra Google Play Butikk.

Trinn ett: Installer materialstatuslinjen og gi det tillatelser

Last ned og installer appen fra Play-butikken, finn den i app-skuffen, og åpne den. Du blir bedt om å gi appen ganske vidtgående tillatelser, men de er nødvendige for at appen skal fungere.

De tre tingene du må bytte i Android-innstillingene, er Tilgjengelighet, Varsler og Skriv. Appen vil gi deg snarveier til alle tre. Først av, trykk på Tilgjengelighet.

På den skjermen klikker du på Materialstatuslinjen.

Det vil dobbeltsjekke for å sikre at du vil gi Material Status Bar den tillatelsen. Trykk på OK.

Deretter bruker du tilbakeknappen til å gå tilbake til Material Status Bar-appen og velger Varsler. Slå på bryteren øverst til høyre og klikk deretter på tillatelse.

Og til slutt, gå tilbake til appen igjen ved hjelp av tilbakeknappen og velg Skriv. Slå på bryteren øverst til høyre.

Du har gjort det! Du har opprettet appen med hell. La oss nå leke med det.

Trinn to: Tilpass Statuslinjen

Hovedmenyen til appen har noen alternativer, så la oss løpe gjennom dem. Men først, for å aktivere appen, må du kontrollere at vekselen i øvre høyre hjørne er slått på, som vist nedenfor.

Under Tema har du fire alternativer: Lollipop, Gradient, Dark Gradient og Flat. Som standard er den satt til Lollipop, som er det du ser ovenfor. Jeg er imidlertid en stor fan av det flate temaet, som ser slik ut:

Den samsvarer automatisk statuslinjen med nøyaktig samme farge som handlingslinjen (det er det Google kaller den fulle linjen øverst på de fleste apper). Hvis det ikke klarer å velge riktig farge for en app, eller bare hva noe litt annerledes, kan du angi egendefinerte farger for hver enkelt app under App List.

Du kan også ta et skjermbilde av en app og bruke Color Picker til å trekke farger direkte fra den. Dette er hva min Chrome-nettleser så ut uten Material Status Bar:

Og dette var Chrome etter at jeg har angitt en egendefinert oransjefarge for statuslinjen:

Alternativet Transparent Statuslinje er kun beregnet på hjemmeskjermen, og det fungerer bare hvis du har et statisk (ikke-rullende) hjemmeskjermbilde. My scrolling startskjerm kastet den av litt, som du kan se:

Det kan heller ikke gjøre en gjennomsiktig statuslinje for andre apper. Mens de fleste apper ikke bruker en gjennomsiktig statuslinje, vil noen som Google Maps-miste gjennomsiktigheten og bruke standardfargevalg.

Hvis du sveiper inn fra venstre, eller klikker på trelinjepikolen øverst til venstre, kan du få tilgang til flere flere menyer.

Under Tilpass, kan du lage noen flere små tweaks som jeg har funnet veldig nyttig, for eksempel å sette inn et senterklokke og vise et batteriprosent.

Under menyen Notifikasjonspanel kan du endre hvordan meldingspanelet ser ut når du drar ned fra statuslinjen.

Det er ikke mye å jobbe med her, gitt at det kun er tre temaer som er svært små variasjoner på hverandre. Her er en av dem:

Pre-Nougat-versjoner av Android krever vanligvis en sveipe ned for å se varsler og et sekund sveipe ned for å vise hurtiginnstillingene. Materialstatuslinjen tar imidlertid en mer Samsung-lignende tilnærming ved å ha et horisontalt rullende hurtiginnstillingspanel synlig til enhver tid.

Du kan også endre hvordan Heads Up Notifications fungerer i denne appen, inkludert muligheten til å få dem til å vises nederst på skjermen eller bare litt lavere, slik at de ikke dekker statuslinjen. De eneste to "stilene" som er tilgjengelige, er mørke eller lyse.

Og hvis du noen gang flytter til en ny enhet, blar du en ny ROM, eller må du nullstille din nåværende enhet av en eller annen grunn. Du kan enkelt lage en sikkerhetskopi av appens innstillinger og gjenopprette dem når som helst.

Hvis du har en lang liste over egendefinerte appfarger, kan dette være en stor tidsbesparende.

Trinn tre: Bli kvitt annonser med den betalte versjonen (valgfritt)

Material Status Bar har både en gratis versjon og en $ 1,50 Pro-versjon. Den gratis versjonen, som jeg testet, er perfekt funksjonell. Det mest irriterende aspektet er de ganske hyppige fullskjermannonsene, men de skjer bare mens du er i appen. Og siden du bare kan sette opp appen en gang, og aldri åpne den igjen, er de egentlig ikke så mye forstyrrelser.

De to viktigste grunnene til at du kanskje vil oppgradere til Pro-versjonen, er: muligheten til å bruke varselvarselpanelet med materialstatusfeltet og tilgang til flere varselpanelstemmer. Det fjerner åpenbart også annonser.

Her er hva et av disse alternative temaene ser ut som:

Så hvis du ikke er fornøyd med hvordan meldingspanelet fungerer i den gratis versjonen, kan det være verdt bare $ 1,50 til våren for Pro-versjonen.


Og det er alt der er til det! Med denne lille appen kan du ha en nydelig, tilpassbar Material Design statuslinje.

Hvis dette ikke var akkurat det du lette etter, kan du prøve å rote enheten din for å få litt dypere tilpasninger, for eksempel muligheten til å ha et varselpanel i Android Nougat-stil. Og uansett hvilken tweak du går for, kan du alltid legge til noen appgenveier i meldingspanelet.

Link
Plus
Send
Send
Pin