Skip to main content

Hvordan hindre folk i å vite at du har lest deres iMessage

Hvordan hindre folk i å vite at du har lest deres iMessage

Geoffrey Carr

Som standard viser iMessage på iPhone og Mac avsenderen når du har lest en melding. Det kan være nyttig noen ganger, men ikke alltid. Den gode nyheten er at funksjonen er lett å slå på og av.

Meldingsappen på iOS og Mac-enheter kan sende og motta to typer meldinger: tekstmeldinger, som bruker mobilens SMS-system og iMessages, som er direktemeldinger som sendes ved hjelp av dataforbindelsen din. iMessage krever at både avsender og mottaker bruker en iOS- eller Mac-enhet, og at en datatilkobling er tilgjengelig. iMessages tilbyr noen få funksjoner som tekstmeldinger ikke, for eksempel å være i ferd med å se når noen skriver deg en melding, bedre gruppemeldinger, og, ja, les kvitteringer. Hvis du foretrekker at folk ikke vet når du har lest deres iMessages, har vi rettet for deg.

Deaktiver lese kvitteringer for iMessage på iPhone

På iPhone kan du deaktivere leserkvitteringer for alle, eller for bestemte kontakter (hvis du bruker iOS 10).

For alle

Som med de fleste ting iPhone, vil du deaktivere iMessage lese kvitteringer ved hjelp av Innstillinger-appen. I Innstillinger ruller du ned og klikker på Meldinger.

På skjermbildet Meldinger klikker du på knappen "Send les kvitteringer" for å slå på eller av funksjonen.

For spesifikke kontakter

Hva om du slår av lesekvitteringer engros, men vil fortsatt ha en eller to personer til å se at du har lest meldingen deres? IOS 10 vil tillate deg å slå på (eller av) lese kvitteringer pr. beskjed. For å gjøre dette, åpne en meldingstråd i Meldinger og trykk på "i" øverst til høyre.

Deretter kan du slå lesekvitteringer for hver enkelt melding på eller av i henhold til hvordan du har dem satt globalt.

Når du deaktiverer lese kvitteringer, vil folk som sender deg iMessages, fortsatt se en status når en melding har blitt levert, men de vil ikke lenger se at du har lest meldingen.

Husk at mens du individuelt kan velge hvem du nettopp slår på leserkvitteringer for, er det mulig at den globale lese kvitteringsknappen fortsatt er slått på. Dette betyr at når du legger til en ny kontakt til iPhone, leses kvitteringer automatisk aktivert for dem hvis de også har en iPhone.

Den eneste måten å holde dette på, er å slå av den globale bryteren i innstillingene. Hvis du gjør dette, deaktiverer du lese kvitteringer for alle, så du må gå tilbake og aktivere dem individuelt for kontaktene du vil ha dem slått på.

Deaktiver lese kvitteringer for iMessage på Mac

Meldinger-appen i nyere versjoner av Mac OS X støtter også iMessage-protokollen. Det er like lett å slå av lese kvitteringer i Mac Messages-appen, og akkurat som iOS, kan du gjøre det for alle kontakter eller bestemte kontakter (hvis du kjører MacOS Sierra).

Merk at hvis du bruker både din Mac og iOS-enhet til å lese meldinger, må du deaktivere leserkvitteringer på begge steder.

For alle

I Meldinger-appen på Mac-maskinen klikker du Meldinger på Apple-menyen, og klikker deretter Innstillinger. I vinduet Innstillinger, bytt til fanen Kontoer.

På fanen Kontoer velger du iMessage-kontoen din til venstre og deretter, til høyre, deaktiver avkryssningsboksen "Send read receipts". Du kan deretter lukke vinduet Preferanser.

For spesifikke kontakter

På MacOS Sierra kan lesingskvitteringer aktiveres eller deaktiveres pr. Meldingsbase. Bare åpne hvilken som helst melding og klikk på "Detaljer" i øverste høyre hjørne.

Deretter aktiver eller deaktiver "Send les kvitteringer". Igjen, om dette alternativet allerede er merket eller ikke merket av, vil det avhenge av hvordan lese kvitteringer er konfigurert globalt.

Med lesekvitteringer deaktivert, kan du nå lese meldinger når du vil uten å føle det ekstra presset å svare med en gang. Og hvis du liker å ha lest kvitteringer mest mulig, er det enkelt å deaktivere dem midlertidig hvis du vil lese en bestemt melding uten at folk vet. Nyt!

Link
Plus
Send
Send
Pin