Skip to main content

QuickTime for Windows er død, og du bør avinstallere den for å være sikker

QuickTime for Windows er død, og du bør avinstallere den for å være sikker

Geoffrey Carr

QuickTime for Windows har farlige sikkerhetsproblemer som lar angripere overta datamaskinen din, men Apple oppdaterer ikke den for å fikse dem. Det er på tide å avinstallere det.

Irriterende, kun Apple kunngjorde dette i en uttalelse til Trend Micro. Apple har ikke annonsert det på sin egen nettside, og ser ikke ut til å gjøre en reell innsats for å advare folk om dette utdaterte programmet. De tilbyr fremdeles det til nedlasting på deres hjemmeside uten varsel!

Hvis du bruker en Mac, ikke bekymre deg. Apples QuickTime for Mac støttes fortsatt med sikkerhetsoppdateringer. Bare Windows-versjonen er død og rotting.

Hvorfor (og hvordan) du bør avinstallere QuickTime for Windows

QuickTime for Windows er sårbar for to sikkerhetsangrep som vil tillate en angriper å kjøre kode på datamaskinen din hvis du besøkte en nettside eller spilte en nedlastet fil. Det er spesielt utnyttbart takket være nettleser-plugin-modulen. Hvis du bruker Internet Explorer eller Mozilla Firefox, som fortsatt støtter plugin-modulen, kan du gå på kompromiss bare ved å besøke en nettside. Google Chrome støtter ikke lenger disse gamle plugin-modulene, men Chrome-brukere bør ikke bli for selvtilfreds. Selv nedlastede videofiler kan utnytte desktopversjonen av Apples QuickTime.

Dessverre oppdaterer Apple ikke lenger QuickTime for Windows, så disse feilene og eventuelle fremtidige løsninger vil aldri bli løst. QuickTime for Windows blir bare mindre og mindre sikkert over tid, som Windows XP.

Dette er den samme stunt Apple trakk med Safari for Windows. Apple stoppet bare å oppdatere sin Windows-applikasjon uten å informere brukerne riktig. Selv om Apple ikke har spurt direkte, ba du om å slutte å bruke QuickTime for Windows, bør du definitivt. Selv den amerikanske regjeringen anbefaler dette.

For å avinstallere QuickTime, åpne Kontrollpanel, klikk på "Avinstaller et program" under Programmer, velg "QuickTime" i listen, og klikk "Avinstaller". QuickTime-avinstalleringen fjerner både QuickTime-skrivebordsprogrammet og QuickTime-nettleser-plugin-modulen. Hvis du ikke ser QuickTime i listen her, har du ikke QuickTime installert. Problemet løst!

Slik spiller du QuickTime-videoer på Windows

Men hva om du fortsatt har noen gamle QuickTime-filer du trenger å spille? Ikke noe problem, det er faktisk enkelt å spille QuickTime-filmer på Windows uten Rask tid. Det er ingen ekte tap her.

"QuickTime-videoer" er .mov og .qt-filer. Imidlertid er disse bare "containere" som inneholder video- og lydspor kodet med andre kodeker. QuickTime har støttet et bredt spekter av kodeker over sin historie, og mer moderne .mov filer er sannsynligvis bare H.264 MPEG-4 (MP4) filer med en annen beholder pakket rundt dem. Disse .mov-filene blir mindre vanlige til fordel for .mp4-filer, som er mer kryssplattform.

VLC vil spille .mov filer helt fint. Det er en mediespiller swiss army knife som vil spille praktisk talt alt du kaster på det, og vi har alltid hatt suksess når du bruker VLC til å spille QuickTime .mov filmer. Så bare last ned og installer VLC for å spille QuickTime-videoer og praktisk talt alle andre typer mediefiler.

Slik spiller du QuickTime-innhold på nettet

De aller fleste nettsteder har nå droppet Apples QuickTime-plugin-modul, akkurat som de har droppet MIcrosoft's plugin for Windows Media Player og RealPlayer-plugin-modulen. Du bør bare møte QuickTime-innhold på nettet, og bare på gamle nettsteder som må oppdateres. De fleste moderne nettsteder bruker enten HTML5-video eller Adobe Flash, med noen holdouts kanskje fast på Microsofts Silverlight.

Apples Trailers-nettsted krever en gang QuickTime, men det gjør det ikke lenger. Videoer vil bare spille med nettleserens integrerte HTML5-videostøtte.

For gamle nettsider som krever QuickTime, har du fortsatt ett alternativ. VLC tilbyr en plugin for nettleser, som du kan velge å installere. Dette er imidlertid en gammel plugin og støttes ikke av moderne nettlesere som Google Chrome. Firefox inneholder fortsatt støtte for NPAPI-plugin-moduler som dette, men vil fjerne det ved utgangen av 2016. Internet Explorer vil fortsette å støtte gamle ActiveX-plugin-moduler, men Microsoft Edge gjør det ikke.

Installer VLC og sørg for at du velger alternativene "ActiveX plugin" (for Internet Explorer) og / eller "Mozilla plugin" (for Mozilla Firefox) på installasjonstidspunktet. Hvis du allerede har installert VLC, kan du kjøre installasjonsprogrammet på nytt og sørge for at du velger dette alternativet.

Du kan deretter åpne Internet Explorer eller Firefox, og videoer skal (forhåpentligvis) spille med VLC-plugin-modulen, som etterligner QuickTime. Dette vil ikke alltid fungere, da VLC-plugin-modulen ikke er perfekt. Du er bedre å laste ned videofilen og se om i VLC-skrivebordsprogrammet, hvis det er et alternativ.

Ja, iTunes fungerer fortsatt riktig uten QuickTime

Til slutt, la oss ikke glemme Apples iTunes. iTunes krev en gang QuickTime for videoavspilling ... men det gjør ikke lenger. Du kan avinstallere QuickTime og fortsette å spille av videoer i iTunes selv. det er så enkelt.


Apples Windows-sikkerhet har vært ganske dårlig.Mens Apple kjemper den amerikanske regjeringen over sikkerheten til sine iPhones, kan Apple ikke en gang bry seg om å informere brukere av QuickTime for Windows og Safari for Windows før det - at de bruker gammel, utdatert programvare som vil ikke motta sikkerhetsoppdateringer. Apple burde håndtere dette mye bedre.

Link
Plus
Send
Send
Pin