Skip to main content

Slik legger du til en Ethernet-tilkobling til din bærbare datamaskin

Slik legger du til en Ethernet-tilkobling til din bærbare datamaskin

Geoffrey Carr

En gang i tiden da bærbare datamaskiner var en mye større sak, var Ethernet-portene standard. Alltid mer slanke bærbare design eliminerer Ethernet-porten i disse dager, men det betyr ikke at du må gå uten: Les videre da vi viser deg hvordan du enkelt og lett kan legge til Ethernet-tilgjengelighet til selv den mest razor thin ultrabook.

Dear How-To Geek,

I love my new Windows ultrabook. It’s super light, super thin, and all around the laptop I dreamed of back in the 1990s when I was hauling around a thirteen pound monster of a portable computer. That said, there is one thing I really miss: Ethernet. The ultrabook has USB 3.0 ports, and HDMI port, and other connection ports but Ethernet is nowhere to be found. I really like jacking in my computer at work directly to the physical LAN as Wi-Fi in my area of the building is quite flaky.

I know back in the day you could get docking stations that added in all sorts of functionality to your laptop when you docked it at your workstation, but I don’t think they really make that kind of stuff anymore (and probably not for laptops sold on the merit of their super-duper thinness anyway).

You guy always have a solution for the people that write into Ask How-To Geek, so I’m pretty sure you’ve got a handy solution ready that I just haven’t thought about. Help!

Sincerely,

Ethernet Envy

Selv om mange bærbare datamaskiner ikke lenger kommer med en Ethernet-kontakt, er det et problem som lett løses for de av oss som fortsatt foretrekker Ethernet-tilkoblinger. Mens du kan gå på bekostning av å kjøpe en dokkingstasjon (de gjør fremdeles dem), er dockingstasjonene overkill for din applikasjon både i funksjonalitet og pris. En USB 3.0-basert dockingstasjon som Plugable UD-3900 kjører $ 99 og inkluderer Ethernet-porten du leter etter (samt USB-utvidelsesporter, lydporter og porter for eksterne skjermer). Det er flott hvis du leter etter å sette opp en enkel tilkobling til arbeidsstasjon for deg selv, hvor en kabel kobler deg til eksterne skjermer, harddisker og eksterne enheter, men det er mer enn litt overkill for en enkel Ethernet-tilkoblingsrett.

For det er det en løsning som er billigere, mer kompakt, og sikkert mer laptop-bagevennlig: en enkel USB-Ethernet-adapter. For bare $ 12 kan du hente Plugable USB 2.0 Fast Ethernet Adapter; Dette er adapteren vi bruker, og vi er ganske fornøyd med det. (Det er adapteren sett i header-bildet av artikkelen.)

Det er plug 'n play på Windows og støttet av OS X og Linux. Videre kan du bruke denne spesielle AX88772-brikkesettbaserte adapteren på mer enn bare stasjonære operativsystemer: du kan bruke den til Chromebooks, Microsoft Surface Pro, mange Android-telefoner og -brett, og til og med konsoller som Wii og WiiU.

Hvis du vil ha gigabit Ethernet-hastigheter, kan du plukke opp Plugable USB 3.0 Gigabit-adapteren ($ 18) for noen få dollar mer. Du får gigabit-hastigheter for Windows, OS X og Linux, men du vil miste litt av kryssplattformens funksjonalitet (du kan ikke bruke denne adapteren for spillkonsoller, tabletter, etc.)

Bortsett fra å koble enheten til (og besøke driverens del av Plugable-nettstedet hvis driverne ikke installeres automatisk for deg), er det bare en annen ting du vil gjøre. Windows bør som standard prioritere Ethernet-tilkoblingen via Wi-Fi-tilkoblingen. Hvis det ikke gjør det, kan du justere det ved å navigere til "Nettverks- og delingssenter" i Windows (den enkleste måten å gjøre det på er å høyreklikke på nettverksikonet i systemstatusfeltet ved siden av klikk på oppgavelinjen eller for å skrive "Nettverk og delingssenter "i Windows-menysøkboksen.

Når du er i nettverks- og delingssenteret, navigerer du til Avansert -> Avanserte innstillinger i menylinjen (hvis du ikke ser menylinjen, trykk ALT-tasten for å utheve den).

Under menyen Avanserte innstillinger finner du kategorien "Adaptere og bindinger". Øverst i undermenyen kan du velge en nettverkstilkobling og bruke opp / ned-pilene for å flytte den til toppen av listen.

Det er alt det egentlig er; Vi lever i den gylne alderen av plug-in-spillkompatibilitet, og det har aldri vært enklere å bare slå et USB-tillegg (til og med en nettverksforbindelse som vi nettopp har sett) på den bærbare datamaskinen.


Har du et presset teknisk spørsmål? Skyt oss en e-post på [email protected], og vi vil gjøre vårt beste for å svare på det.

Link
Plus
Send
Send
Pin