Skip to main content

Kan jeg koble en USB-enhet rett inn i hovedkortet mitt?

Kan jeg koble en USB-enhet rett inn i hovedkortet mitt?

Geoffrey Carr

Vi er alle kjent med å koble til en USB-kabel eller dongle i de eksterne porter på våre datamaskiner, men er det mulig å koble en USB-enhet direkte til hovedkortet, slik at enheten er gjemt og sikkert inneholdt i tilfelle av datamaskinen? Les videre som vi viser deg hvordan du enkelt kan ettermontere en datamaskin med denne funksjonen.

Dear How-To Geek,

Two of your recent articles got me thinking. First you were talking about upgrading your computer to USB 3.0 and then a few weeks later you were talking about adding Bluetooth to your computer via USB dongle.

What if you wanted to add that USB dongle (or a flash drive or anything USB-based for that matter) to your computer but on the inside? I mean I don’t need to plug and unplug the Bluetooth dongle; it could stand permanently plugged in forever for all I care. And what about people running operating systems off flash drives like XBMC or FreeNAS? I’m always paranoid that someone is going to unplug the OS flash drive and screw everything up. I’d be a lot happier if the flash drive was hidden inside the case.

Is that possible? Is there anyway to plug a USB dongle or flash drive right into the motherboard?

Sincerely,

Dongle Curious

I databehandling hvor det er en vilje, er det en måte, og så langt som slike saker går, er forespørselen din ikke særlig utlandsk. Det er ganske mulig å koble en USB-dongle eller flash-stasjon direkte til et hovedkort.

Noen hovedkort, nesten utelukkende serverens hovedkort, kommer med denne funksjonen for nøyaktig grunnene til at du fremhever: du kan laste inn lette operativsystemer på flashmedier, og det beste stedet for at flashmediet på en rackmonteringsserver er trygt inne i saken.

La oss ta en titt på SuperMicro X10SLH-F hovedkort som et eksempel på slikt hovedkortdesign. I det nedre bildet nedenfor kan du se den blå USB 3.0-porten som stikker rett opp fra den nedre kanten av hovedkortet.

Den porten fungerer som portene på baksiden på hovedkortet, tilgjengelig fra baksiden av datasettet. Bare koble til en hvilken som helst USB-enhet, og det er som om du har plugget den inn i en tradisjonell case port.

Etterspørselen etter slike interne USB-porter på forbrukerens hovedkort er ganske lav, men vær så overrasket over at du ikke har en på din stasjonære datamaskin. Ikke la det stoppe drømmen om intern USB-maskinvare, selv om det er trivielt enkelt å legge det inn i maskinen din (så lenge du har en ledig USB-header på innsiden).

La oss referere til det samme bildet igjen. Litt til venstre for USB-porten i bildet er tre USB-hodetelefoner (to svarte USB 2.0-hodene og en USB 3.0-hodelag); Banken av tre er indikert med pilen på bildet nedenfor. Mens interne USB-porter er sjeldne på forbrukerens hovedkort, finnes disse overskriftene (spesielt USB 2.0-ene) på omtrent hvert hovedkort rundt.

Det er veldig billig adapterkabler / moduler du kan bruke til å slå disse toppene til funksjonelle USB-porter, og de krever ikke mer arbeid enn å åpne saken og plugge dem inn. Hvis du ønsker å konvertere en USB 3.0-header til en intern USB 3.0-port, Du kan gjøre det med en adapter som plugger rett inn og gir en vertikalt orientert USB-port (~ $ 3), eller du kan bruke en adapter med en kabel (~ $ 6) hvis du trenger å plassere dongelen eller flash-stasjonen av en eller annen grunn (som ditt tilfelle er spesielt grunt i dybden).

De samme adapterene er også tilgjengelige for USB 2.0-hoveder. Her er en vertikal portadapter (~ $ 11) og en adapter med en kabel (~ $ 4); begge festes til USB 2.0 hovedkorthoder.

Så lenge du har et åpent overskrift på hovedkortet, noen få dollar å spare, og noen få minutter å åpne saken din og koble den nye adapteren inn, er det ingenting mellom deg og en skjult-i-de-case USB-installasjon.


Har du et presset teknisk spørsmål? Skyt oss en e-post på [email protected], og vi vil gjøre vårt beste for å svare på det.

Link
Plus
Send
Send
Pin