Skip to main content

Hvordan pakke ut .RAR-filer gratis på Windows og Mac

Hvordan pakke ut .RAR-filer gratis på Windows og Mac

Geoffrey Carr

Har du noen gang lastet ned en fil for å finne at den har en merkelig .rar filtype? RAR er et komprimert filformat - mye som en ZIP-fil - og i denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du åpner RAR-filer på Windows eller MacOS X.

Åpne en RAR-fil i Windows

Det finnes en rekke applikasjoner på Windows som kan åpne RAR-filer. Standardvalget er WinRAR, laget av utviklerne av RAR-filformatet, men det er ikke en gratis app. Hvis du vil lage RAR-filer, er WinRAR din beste innsats. Men hvis du bare trenger å pakke ut en RAR-fil, er den gratis og åpen kildekode 7-Zip-app et bedre valg.

Etter at du har lastet ned og installert 7-Zip fra deres nettsted, er du god til å gå. Du kan dobbeltklikke på en hvilken som helst RAR-fil for å åpne den i 7-ZIP og vise eller trekke ut filene.

Hvis du vet at du vil pakke ut filene, kan du gjøre det uten å åpne 7-Zip. Høyreklikk hvilken som helst RAR-fil, pek på menyen "7-Zip", og velg deretter et av alternativene "Ekstrautstyr", avhengig av hvor du vil pakke ut filene. Merk at hvis du har et flerpartisett av .RAR-filer, vil du trekke ut den første filen i set-7-Zip automatisk håndtere de andre filene i settet automatisk.

Det finnes andre Windows-apper som støtter utpakking av RAR-filer, men vi anbefaler 7-Zip fordi den er åpen kildekode, ledig og pålitelig.

Åpne en RAR-fil i macOS

Det er ikke så mange valg for å åpne RAR-filer på macOSX som på den mer populære Windows-plattformen. Det er imidlertid fortsatt noen få. Vi anbefaler den gratis appen "The Unarchiver", som har god støtte for arkivfilene med flere deler. Etter installasjonen kan du starte Unarchiver for å knytte filtyper til appen.

Etter å ha tilknyttet filtyper kan du trekke ut et RAR-arkiv ved å dobbeltklikke filen. Unarchiveren lager en mappe med samme navn som arkivet, og trekker deretter innholdet til den nye mappen. Merk at hvis du jobber med et RAR-arkiv med flere deler, må du åpne den første filen i settet. Unarchiver vil håndtere de ekstra filene i settet automatisk.

Hvis du foretrekker å håndtere arkivet ditt med et annet verktøy, vennligst gi oss beskjed om det i kommentarene.

Link
Plus
Send
Send
Pin