Skip to main content

Hva er 4G LTE?

Hva er 4G LTE?

Geoffrey Carr

Du har hørt det i reklamefilmer, sett det plastered over reklametavler, og kanskje til og med lest om det i mobilplanen din. Men hva er 4G LTE, og hvordan sammenligner dets hastigheter og dekning med andre 3G- og 4G-nettverk?

En historie om 3G og 4G

For å forstå hva LTE er - utover "et veldig raskt nettverk" - vi må ta et skritt tilbake i tid. Du husker sikkert når 3G- eller 3 generasjons-standarden var en stor avtale i 2000-årene, og det gjorde internettilgang på telefonen betydelig raskere og mer praktisk.

3G er nødvendig for å møte IMT-2000 (International Mobile Telecommunications-2000) tekniske standarder, noe som betyr en topp nedlastingshastighet på 200 Kbps, eller 0,2 Mbps. Dette kan virke sakte for deg nå, men på den tiden var det nok å få e-posten din i tide.

Logisk, det neste trinnet etter 3G-den tredje generasjonen av trådløs mobilkommunikasjonsteknologi, ville være 4G, eller den fjerde generasjonen. ITU-radiokommunikasjonssektoren (ITU-R) stiller krav til hva som utgjør et 4G-nettverk: det må gi topp 100 Mbps nedlastinger hvis du bruker en mobilenhet som en telefon eller en nettbrett. Flere stasjonære enheter, for eksempel mobile hotspots, skal gi topphastigheter på 1 Gbps.

I de senere år har 3G gjort noen fremskritt. HSPA (High Speed ​​Packet Access) kan for eksempel tilby teoretiske hastigheter på opptil 7,2 Mbps, og kalles ofte 3.5G eller Turbo 3G.

Deretter kom 4G, i form av utviklet høyhastighetspakke tilgang (HSPA +) og langsiktig evolusjon (LTE). Begge ble markedsført dette som "4G", selv om de ikke oppfylte ITUs standarder - ikke nådde den 100 Mbps nedlastingshastigheten.

LTE var imidlertid ikke bare en forbedring av 3G. Det var ment å være mer av en paraply sikt gitt til teknologiene designet for å få oss til 4G-standarden. Med andre ord, det er hva 4G vil være når teknologien utvikler seg nok til å gi disse hastighetene. Det er 4G-slutt.

Som en måte å gå på kompromiss bestemte ITU-R seg for at mobiloperatører kunne markedsføre LTE (og HSPA) som 4G, siden de representerte en betydelig forbedring over 3G og banet vei for sanne 4G-hastigheter.

Hvordan LTE stabler opp i fart og dekning

Ok, vi er ferdige med historieleksjonen. La oss takle spørsmålet som virkelig betyr noe: Hva slags hastighet gjør LTE faktisk tilbyr akkurat nå? Helt ærlig, det avhenger av hvor du er og hvem du bruker til din trådløse tjeneste.

Ifølge en rapport fra Open Signal er den gjennomsnittlige LTE nedlastingshastigheten i USA 9,9 Mbps mens det globale gjennomsnittet er 13,5 Mbps. Det er langt unna den ideelle 100 Mbps 4G-standarden, men en markert forbedring i forhold til gamle 3G-hastigheter. I et løp mellom de store fire amerikanske trådløse operatørene var selv den høyeste gjennomsnittlige hastigheten (Verizon) litt over 12 Mbps.

Husk at det er et gjennomsnitt. Hastigheten din kan være raskere, eller det kan bli tregere. Som du ser til høyre brukte jeg Speedtest-appen på min iPhone 6S (som også er tilgjengelig for Android) på T-Mobile i Florida, og min var mye høyere (om enn fortsatt under 100 Mbps).

Men det handler ikke bare om fart: dekning er også viktig. Tross alt, hvis du aldri ser det "LTE" -ikonet i menylinjen på telefonen din, vil du aldri få de høyt annonserte hastighetene.

Dekningen avhenger av transportøren din. Hver av de fire store amerikanske transportørene - AT & T, Sprint, Verizon og T-Mobile - benytter forskjellige frekvensbånd, slik at de skiller sine signaler fra hverandre. Et frekvensbånd er en gruppe radiofrekvenser, mobiloperatører bruker således å kommunisere med klienter, det vil si smarttelefonen din, og omvendt.

LTE, i sin nåværende spesifikasjon, tillater operatører å distribuere den på forskjellige frekvensbåndbreddeblokker. I hovedsak er en båndbreddeblokk hvor mye plass en bærer tildeler til et nettverk. Foreløpig har både Verizon og T-Mobile dedikert de bredeste kanalene til deres LTE fra 10MHz til 15MHz, helt opp til 20MHz.

Nettverksdekning ved lavere frekvenser, spesielt 700Mhz-serien, vil gi LTE-tilgang på flere steder, som bygninger og skjermede områder. Faktisk, når det gjelder dekning, målt av hvor mye tid abonnenter kan få et LTE-signal, har de 3 største transportørene nesten nådd paritet.

Ifølge den ofte citerte OpenSignal-rapporten kommer Verizon ut på topp, med nesten 87% dekning, etterfulgt av AT & T 82,6% og T-Mobile på 81,2%. Sprint kommer i en fjerde fjerde på 70%. Husk at disse viser at andelen tidabonnenter får et LTE-signal, ikke en geografisk prosentandel av land, men det er fortsatt ganske bra.

Fremtiden: LTE Advanced og 5G

Det er nåtiden. Så hva med fremtiden?

Mobile hastigheter vil uten tvil fortsette å gå videre og få fart. LTE Advanced er de nye standard selskapene er hyping, som lover å endelig levere "True 4G" -hastigheter. Så i utgangspunktet er LTE Advanced hva 4G skulle være hele tiden.

5G, vil imidlertid være det neste logiske trinnet opp fra 4G. Som du kanskje gjetter, står 5G for femte generasjon, og skal løfte hastigheter på opptil 10 gigabit per sekund, nok til å laste ned en full HD-film på få sekunder.

I motsetning til LTE, som opptar lavere frekvensbånd, kan 5G okkupert både lavere frekvensbånd og ultrahøye bånd.Ved å bruke disse høyere bandene betyr 5G ikke å reise så langt som 4G LTE og må boostes for å gjøre det praktisk for et bredt publikum. Ingen av dette er viktig på dette punktet, men de tekniske standardene blir fremdeles utarbeidet og vil ikke bli fullført før 2020.

For akkurat nå er 4G LTE god nok for de aller fleste mobilbrukere, og vil være i noen tid. Logisk, hvis eller når True 4G eller LTE Advanced blir normen, vil det nok for en tid mens mobilleverandører rulle ut 5G og så videre.

Link
Plus
Send
Send
Pin