Skip to main content

Slik tilbakestiller du nettleseren til standardinnstillingene

Slik tilbakestiller du nettleseren til standardinnstillingene

Geoffrey Carr

Vil du tilbakestille nettleseren til standardinnstillingene? Du kan ikke nødvendigvis bare avinstallere det - dine personlige filer vil forbli på datamaskinen din. Og hvis nettleseren din er Internet Explorer, kan den ikke avinstalleres i det hele tatt.

Tilbakestilling av nettleseren til standardstatus kan ofte løse problemer. For eksempel kan et program du installerer endre søkemotoren din, installere verktøylinjer og gjøre andre uvelkomne ting. Eller du har ved et uhell endret avanserte innstillinger på egen hånd.

Google Chrome

Google Chrome har et alternativ som vil tilbakestille seg til standardinnstillingene. For å finne dette alternativet, klikk på menyknappen (tre horisontale linjer) øverst til høyre i nettleservinduet og velg "Innstillinger". Begynn å skrive "Tilbakestill innstillinger" i søkeboksen. Innstillinger som samsvarer med søkeordet begynner å vises. Klikk på Utfør et søk etter "Tilbakestill nettleser", og du vil se knappen Nullstill nettleserinnstillinger.

Dialogboksen Nullstill innstillingene vises, og forteller deg hva du vil tilbakestille innstillingene dine. Klikk på "Tilbakestill" hvis du er sikker på at du vil nullstille Chrome-innstillingene dine.

MERK: Du kan også bare koble chrome: // settings / resetProfileSettings til Chromes adresselinje for å trekke opp dialogboksen Nullstille innstillinger.

Bruk dette alternativet, og Google Chrome vil slette nesten alt: dine utvidelser, innstillinger, informasjonskapsler, historie, startside, standard søkemotor og mer. Chrome sletter ikke bokmerkene, nettlesingsloggen eller lagrede passord, slik at viktige personopplysninger blir holdt.

Lær mer om feilsøking Google Chrome krasjer hvis tilbakestilling av Chrome-innstillingene ikke løste problemet.

Mozilla Firefox

Firefox lar deg også returnere den til standardstatus. For å gjøre det, klikk på Firefox-menyknappen øverst til høyre i nettleservinduet og klikk på "Åpne hjelpemeny".

Velg "Feilsøkingsinformasjon" fra Hjelp-menyen.

Klikk på "Oppdater Firefox" under Gi Firefox en tune opp i den grå boksen øverst til høyre på siden Feilsøkingsinformasjon.

MERK: Du kan også skrive inn "om: støtte" (uten anførselstegn) i adressefeltet for å få tilgang til siden Feilsøkingsinformasjon.

Klikk på "Oppdater Firefox" i dialogboksen som vises. Firefox vil slette utvidelser og temaer, nettleserinnstillinger, søkemotorer, nettstedspesifikke preferanser og andre nettleserinnstillinger. Men Firefox vil forsøke å bevare bokmerkene, nettlesingsloggen, passordene, lagrede skjemahistorikk, lagrede passord, informasjonskapsler og vinduer og faner du hadde åpnet.

Oppdateringsfunksjonen tilbakestiller Firefox ved å opprette en ny profil for deg og kopiere viktige data fra den gamle profilen til den nye. Din gamle profil er plassert på skrivebordet i en mappe med tittelen "Gamle Firefox-data". Hvis du mister viktige data i tilbakestillingen, kan du prøve å gjenopprette den fra denne mappen. Hvis du ikke trenger mappen, kan du slette den.

Se vår guide til feilsøking av Firefox-krasjer for mer informasjon.

Firefox starter på nytt og en melding vises. Velg om du vil gjenopprette alle vinduene og fanene du hadde åpnet, eller bare de du vil ha, og klikk "La oss gå!"

Internet Explorer

Internet Explorer har muligheten til å tilbakestille innstillingene til standardene. Hvis du bruker Windows 8, tilbakestiller du Internet Explorer på skrivebordet også Moderne Internet Explorer-innstillinger.

For å gjøre dette, åpne Internet Explorer-skrivebordsprogrammet, klikk på tannhjulmenyen øverst til høyre i nettleservinduet, og velg "Internett-alternativer" fra rullegardinmenyen.

Klikk på kategorien "Avansert", og klikk deretter på "Tilbakestill" nederst. Internet Explorer advarer deg om at "Du bør bare bruke dette hvis nettleseren din er i ubrukelig tilstand". Men det er bare for å frata deg fra å tørke ut alle dine personlige innstillinger, med mindre det er helt nødvendig.

Internet Explorer vil deaktivere tilleggsprogrammer for nettlesere og slette nettleser-, personvern-, sikkerhets- og popup-innstillinger. Hvis du også vil tilbakestille startsiden og søkeleverandørene, samt slette midlertidige filer, historikkoppføringer og informasjonskapsler, merk av for "Slett personlige innstillinger", så det er et merke i boksen. Deretter klikker du på "Tilbakestill".

Dine favoritter og feeds slettes ikke. Passordene du har lagret i Internet Explorer blir imidlertid slettet.

En dialogboks viser viser tilbakestillingsprosessen. Når det er gjort, klikk "Lukk".

Etter at du har tilbakestilt Internet Explorer, må du starte datamaskinen på nytt for at endringene skal tre i kraft.

Les mer om feilsøking av Internet Explorer krasjer hvis du fortsatt har problemer.

Link
Plus
Send
Send
Pin