Skip to main content

Slik aktiverer du Statuslinjen og Word Wrap på samme tid i Notisblokk

Slik aktiverer du Statuslinjen og Word Wrap på samme tid i Notisblokk

Geoffrey Carr

Statuslinjen i Windows Notisblokk viser det gjeldende linjenummeret og kolonnnummeret til markørposisjonen. Men hvis du finner ut at alternativet Statuslinje på Vis-menyen er grått, kan det hende at du har Word Wrap aktivert.

Hvis du har aktivert ordpakke, som holder kolonnene dine begrenset til Notisblokkvinduet, kan du ikke aktivere statuslinjen. Det er fordi ordbryter skruer opp linjeskift, noe som gjør linjenummeret og kolonnnummeret på statuslinjen ikke nøyaktig hele tiden.

Men hvis du vil aktivere statuslinjen uansett, på tross av mulige unøyaktigheter, viser vi deg et enkelt triks for å gjøre statuslinjen tilgjengelig, selv når ordlås er på.

Standard advarsel: Denne prosedyren innebærer å gjøre endringer i Registerredigering, som er et kraftig verktøy. Bruk av Registerredigering feil kan gjøre systemet ustabilt eller til og med ubrukelig. Dette er en ganske enkel hack, og så lenge du følger instruksjonene nøye, bør du ikke ha noen problemer. Når det er sagt, hvis du aldri har jobbet med det før, bør du vurdere å lese om hvordan du bruker Registerredigering før du begynner. Og definitivt sikkerhetskopiere registret (og datamaskinen din!) Før du gjør endringer.

Åpne Registerredigering ved å klikke på Start og skrive "regedit." Trykk Enter for å åpne Registerredigering, eller klikk på regedit under Best match.

Gi regedit-tillatelse til å gjøre endringer på PCen din.

MERK: Du kan ikke se denne dialogboksen, avhengig av innstillingene for brukerkontokontrollen.

I trestrukturen til venstre navigerer du til følgende nøkkel:

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftNotepad

Notisblokknøkkelen lagrer alle innstillingene for Notisblokk. I Notisblokkens opprinnelige tilstand er de eneste verdiene for den aktuelle nøkkelposisjonen. Legg merke til at det ikke er noen verdier for innstillinger for ordbryter og statuslinje. La registerredigering være åpen.

Åpne Notisblokk og slå på "Word Wrap" i Format-menyen. Dette legger til ordet wrap ( fWrap ) og statuslinjen ( StatusBar ) verdier til Notisblokk-nøkkelen i registeret.

Legg merke til at statuslinjen går bort, og "Statuslinje" -alternativet i Vis-menyen er gråtonet. Lukk Notisblokk for å lagre disse innstillingene i Notisblokkregisternøkkelen.

Nå, den fWrap og StatusBar Nøkler har blitt lagt til Notisblokk-nøkkelen. For tiden er det StatusBar verdien har null som det er verdidata, som indikerer at den er deaktivert. Dobbeltklikk på StatusBar verdi.

I dialogboksen Rediger DWORD (32-biters) verdier du inn1 i "Verdi data" redigeringsboksen og klikk "OK".

Lukk Registerredigering ved å velge "Exit" fra File-menyen.

Nå blir ordlås og statuslinjen aktivert samtidig. Men hvis du slår av tekstbryter og deretter slår den på igjen, blir statuslinjen deaktivert igjen. Du må sette StatusBar verdi til1 igjen for å kunne ha begge aktivert.

Hvis du vil legge ordlås og statuslinjen tilbake til de vanlige innstillingene, tilbakestill Notisblokk. Bare å endre verdien av StatusBar-verdien tilbake til null ser ut til å forvirre Notisblokk og verdiene og det som er angitt i Notisblokken, samsvarer ikke nødvendigvis.

Link
Plus
Send
Send
Pin