Skip to main content

Overflate eller Windows Tablet-innstillinger for venstrehåndede brukere

Overflate eller Windows Tablet-innstillinger for venstrehåndede brukere

Geoffrey Carr

Studier tyder på at rundt 10% av folket er venstrehåndet. De fleste datamaskiner og operativsystemer i dag er designet for høyrehendte personer. Dette kan bli litt vanskelig for venstrehåndede mennesker, der de kan oppleve at hånden deres skjuler menyene eller noen brukergrensesnittelementer. Windows-operativsystemet tilbyr imidlertid noen innstillinger som kan gjøre det enklere for venstrehåndede brukere. Hvis du er en venstrehåndet person, så vil dette innlegget vise deg hvordan du skal gjør Windows 10/8 berørings-tavle eller overflate enklere for venstrehånds bruk.

Overflate eller Windows 8 Tablet-innstillinger for venstrehåndede brukere

Høyrehåndede brukere ser disse menyene og andre gjenstander på et praktisk sted som ikke hindres av hånden. En hånd med venstre hånd kan blokkere slike elementer.

Med Tablet PC-innstillinger kan du angi om brukeren har venstre hånd eller høyre hånd. Hvis du bruker disse innstillingene, vil ikke brukerens hånd skjule UI-elementer og objekter som viser informasjon eller funksjoner.

For å endre disse innstillingene, åpne Kontrollpanel og klikk på Tablet PC Innstillinger. Klikk på Annen fane.

Her under Handedness, vil du se en innstilling for å endre hvor menyer skjer på skjermen, ved å angi hvilken hånd du skriver med. Å velge Venstrehendt å gjøre menyer til høyre for din hånd.

Klikk på Bruk og Avslutt.

Det skal imidlertid bemerkes at kontroller som er etterlatt begrunnet, ikke vil ha nytte av endringen i denne innstillingen.

Musepekeren er vippet til venstre og ikke rett. Så venstrehåndede folk vil kanskje endre noen andre innstillinger for å gjøre ting enda enklere. Gå hit hvis du leter etter Windows Pointers & Mouse Settings for venstrehåndede personer.

Link
Plus
Send
Send
Pin