Skip to main content

Hva er forskjellen mellom 1. og 2. og 3. generasjon Philips Hue Pærer?

Hva er forskjellen mellom 1. og 2. og 3. generasjon Philips Hue Pærer?

Geoffrey Carr

Den andre generasjonen av Philips Hue-smarte lyspærer har vært ute for en stund nå, og tredje generasjons pærer har nettopp kommet ut, men du kan fortsatt kjøpe 1ste generasjons Hue-produkter i noen butikker. Her er det du trenger å vite om 1. og 2. generasjon Philips Hue-hubber, samt de nyere 3. generasjons pærer.

Philips Hue lanserte sin 2. generasjons Hue-serie sist i fjor, som førte opp til feriehandelsesongen, bare tre år etter at de første smarte lyspærene først ble sluppet til verden. Imidlertid, mens de fleste eldre produkter raskt kommer igjen i støvet når en nyere versjon er utgitt, har Philips Hue vært et unntak, for det meste fordi forbedringene til 2. generasjons-oppstillingen ikke er utrolig viktige, og du kan fortsatt finne 1. generasjon Hue produkter i butikkene, noen ganger til billigere priser.

Så hvis du lurer på om du skal holde fast med 1. generasjons bro og pærer eller oppgradere til 2. generasjon eller til og med 3. generasjon, her er de store forskjellene mellom dem alle.

Den største forskjellen er broen

Hue Bridge er Philips Hue-hub, det sentrale punktet som Hue-pærene knytter til. Med introduksjonen av 2. generasjons Hue Bridge mottok enheten et helt nytt design, samt støtte til Apples HomeKit smarthome-plattform.

HomeKit gir bare en måte å integrere dine smarthome-produkter i iOS mer sømløst, og det tillater også at forskjellige HomeKit-støttede produkter samarbeider med hverandre på en måte som de normalt ikke ville kunne. For eksempel kunne jeg sette opp en automatiseringsregel som ville slå på Philips Hue-lysene når jeg slår på ConnectSense Smart Outlet (som er HomeKit-aktivert).

Den største funksjonen til HomeKit er imidlertid Siri-støtte, noe som betyr at jeg kan bruke den stemmekontrollerte virtuelle assistenten til å kontrollere mine kompatible smarthome-produkter. Med 2. generasjons Hue Bridge kan jeg fortelle Siri å "slå på stuen til stuen". Den første generasjonen kan ikke gjøre disse tingene.

Selvfølgelig, hvis du ikke er stor på HomeKit og Siri, eller du er en Android-bruker, er de nye funksjonene i 2. generasjons Hue Bridge ganske mye verdiløse. På det tidspunktet er det ingen skade i å få 1. generasjon Hue Bridge, spesielt med tanke på at nyere 2. og 3. generasjons Hue-pærer fungerer fint med 1. generasjons Hue Bridge.

1.-Gen Kits Kom litt billigere

Hvis de nye funksjonene i 2. generasjons Hue-serien har deg på gjerdet om å få 1. generasjons pærer eller 2. generasjons pærer, så er det sannsynligvis prisene på 1. generasjons produktserie som vil gi deg en rask beslutning.

Faktisk er det sannsynligvis en stor grunn til at første generasjon Philips Hue-produkter fortsatt er populære akkurat nå. Du kan vanligvis finne et 1. generasjons startpakke på salg, og nylig har Philips nedsatt det til bare $ 99 (selv om det er oppført som utsolgt), som får deg den første generiske Hue Bridge og tre 1-gens fargelamper. Det er halvparten av prisen på 2. generasjons startpakke.

På Amazon kan du få 1.-gen-startpakken for $ 170, men vi har sett den så lavt som $ 135 på Amazon. Gitt, hvis du skal bruke $ 170, kan du også få 2. generasjons startpakke for $ 199, men vi vil anbefale å vente på en avtale for å dukke opp for 1. generasjons kit, da de pleier å gå Til salgs mye oftere enn 2. generasjons Hue-produkter.

2.-Gen pærer er litt lysere

2.-gen Hue-pærer er litt forbedret over 1-gens pærer, men ikke signifikant. En av de mest merkbare oppgraderingene er at 2-gens pærer er 200 lumen lysere enn 1-gen Hue-pærer.

De nyere pærene skinner med 800 lumen, mens de gamle pærene bare får opptil 600 lumen på sitt lyseste. Dette betyr at nyere pærer er 25% lysere. I lyspæreverdenen er det en merkbar forskjell, men med Hue-lysene når pærene faktisk bare sine maksimale lumens ved spesifikke hvite fargetemperaturer, og alle de andre fargene er ganske like på begge pærene, inkludert lysstyrkenivåene. For eksempel er rødt begrenset på hvor lyst det kan få, så lysstyrken på røde på begge pærene er stort sett den samme.

Videre er 2. generasjon Hue LightStrip Plus-lampene 10x lysere enn de forrige 1ste generasjons lysstripene, og de skinner med imponerende 1600 lumen. I tillegg kan du koble forlengelsesstrimler til den nyere modellen for å lage lengre strenger av lys. Den nyere LightStrip Plus har også mer pulserende greener og blues, mens de andre Hue-pærene har det vanskelig å få en fin, skarp grønn eller blå (unntatt 3-gens pærer-mer på den lenger ned).

2. generasjons pærer er i stand til å dimme til et lavere nivå og slå på litt raskere enn de eldre pærene, men forskjellen er sannsynligvis ubetydelig, og du vil sannsynligvis ikke kunne fortelle forskjellen, med mindre de to pærene var rett neste til hverandre.

Tredje-gen pærer kommer med mer levende farger

Philips nylig oppdatert sin Hue White og Color Ambiance pære og introduserte den som 3. generasjons pære.Det er ikke mye forskjell når det gjelder lysstyrke og funksjonalitet, men det er en stor forskjell i fargene som den nye pæren produserer over de forrige genløkene.

Den tredje generiske pæren produserer nå mye bedre greens, cyans og blues. Tidligere ville en grønn på en 1 eller 2-gen pære dukke opp som en kjedelig gul, cyan ville se hvite ish, og blues ville se ut som en lilla.

Imidlertid er 3-gens pæren mye lik den andre generasjonen LightStrip Plus, hvor du får mye bedre fargeproduksjon fra bestemte deler av spekteret. Annet enn det, men det er egentlig ingen andre forskjeller i forhold til 2-gens pærer. Det er heller ingen ny Hue Bridge fra tredje generasjon, og heller ikke noen andre Hue-pærer oppdatert sammen med 3-gens fargelampen.


På slutten av dagen er 2. og 3. generasjon oppgraderinger, men det er nesten ikke verdt å erstatte alle pærene du allerede har. Og hvis du ikke bryr deg om HomeKit, kan du spare noen få dollar ved å kjøpe den første generasjonens startpakke.

Bilde av Maximusnd / Bigstock, Philips, Jason / YouTube

Link
Plus
Send
Send
Pin