Skip to main content

Hvordan "Trusted Devices" fungerer på Windows 10 (og hvorfor du ikke lenger trenger å stole på denne PCen)

Hvordan "Trusted Devices" fungerer på Windows 10 (og hvorfor du ikke lenger trenger å stole på denne PCen)

Geoffrey Carr

Windows 8 ba deg om å stole på denne PCen etter at du logget på med en Microsoft-konto. Denne meldingen er borte i Windows 10, erstattet med et nytt "Trusted Devices" -system som fungerer annerledes.

Hvordan "Stol på denne PCen" Fungerte på Windows 8

På Windows 8 vil du se en melding som ber deg om å "Stol på denne PCen" etter at du er logget inn med din Microsoft-konto.

Dette var en sikkerhetsfunksjon for Microsoft-konto. Kun klarerte PCer fikk lov til å synkronisere sensitive data, for eksempel de lagrede passordene dine. Inntil du stoler på en PC, vil de lagrede passordene dine for apper, nettsteder og nettverk ikke synkronisere med den. For å kunne stole på en PC, måtte du autentisere med en tekstmelding, telefonsamtale eller e-post sendt til et telefonnummer eller en e-postadresse knyttet til din Microsoft-konto.

På denne måten var "Trust This PC" -metoden slags et andre lag av godkjenning. Microsoft tillot deg å logge på med bare passordet til brukerkontoen din, men du må godkjenne med et nytt legitimasjonsnummer hvis du vil ha full tilgang til din Microsoft-konto.

En klarert PC kan også brukes til å tilbakestille ditt Microsoft-passord hvis du noen gang har mistet det. Du trenger ikke en alternativ e-postadresse eller et telefonnummer. Du kan bare sette deg ned på en klarert datamaskin og be Microsoft om å tilbakestille passordet ditt. Denne funksjonen krevde nettleseren til Internet Explorer.

Derfor var det viktig å bare stole på private PCer du kontrollerte, ikke offentlige PCer. Selv PCer du delte med andre mennesker, burde ikke nødvendigvis vært klarert, da de andre personene potensielt kunne bruke den klarerte PCen til å tilbakestille passordet til kontoen din.

Du kan se en fullstendig liste over klarerte PCer på Sikkerhetsinfo-siden på Microsofts kontoadministrasjonsnettsted, og fjerner enkelte PCer du ikke lenger har klarert. Du må skrive inn et navn for hver PC du stoler på, og det navnet vil vises på listen.

I Windows 10 endret alt dette. Microsoft har flyttet fra et "Trusted PC" -system som krevde Windows og Internet Explorer til et "Trusted Devices" -system som ikke krever noe bestemt operativsystem eller en nettleser.

Hvordan "Trusted Devices" fungerer på Windows 10 (og andre enheter)

Microsoft kastet det meste av Windows 8 "Trust This PC" -designen ut i Windows 10. Du ser ikke ordene "Stol på denne PCen" eller "Tillitsfull PC" på Windows 10. Denne ordlyden er til og med fjernet fra Microsoft-kontoens nettsted .

Når du logger på Windows 10, blir du ikke spurt om du vil "Stol på denne PCen". I stedet, hvis du har konfigurert to-trinns bekreftelse for din Microsoft-konto, blir du bedt om å godkjenne med en kode som er gitt til deg via en app, tekstmelding eller e-post.

Hvis du ikke kan autentisere ved hjelp av en sekundær godkjenningsmetode, lar du deg ikke logge på kontoen din i det hele tatt. Hvis du kan logge på, synkroniseres alle passordene dine og andre data normalt. Du trenger ikke å stole på PCen etter at du logger på for å få tilgang til alle dataene dine.

Men det slutter ikke der. Selv om du logger på med en Microsoft-konto og sekundær autentiseringsmetode, blir ikke en PC en "klarert enhet".

Visse data deler som er knyttet til din Microsoft-konto, for eksempel kredittkortnummer eller kontosikkerhetsinnstillinger, er merket ekstra følsomme. Når du prøver å få tilgang til eller redigere disse detaljene, blir du bedt om ytterligere godkjenning.

Hvis du for eksempel prøver å få tilgang til sikkerhetssiden for Microsoft-kontoen, blir du bedt om å godkjenne ved hjelp av en to-trinns verifiseringsapp eller ved å bruke en kode som sendes til telefonnummeret eller den sekundære e-postadressen som er knyttet til kontoen din. Dette gjelder ikke bare for Windows 10. Du blir bedt om å autentisere på samme måte når du får tilgang til denne siden fra en Mac, en iPhone, en Android-nettbrett eller en Chromebook.

Du får se en "Jeg logger på ofte på denne enheten. Ikke spør meg om en kode. "Merk av når du logger på et sikkert nettsted som dette. Hvis du aktiverer denne avkrysningsruten og logger på, gjør Microsoft din nåværende enhet som en pålitelig enhet. Det trenger ikke engang å være en PC, det kan være en Mac, en nettbrett eller en telefon.

Når du markerer en enhet som en pålitelig enhet ved å merke denne boksen, betyr det ganske enkelt at du ikke trenger å legge inn en av disse kodene neste gang du får tilgang til sensitiv informasjon, for eksempel kredittkortnummer eller kontosikkerhetsinnstillinger på den enheten . Du bør fortsatt bare stole på enheter som du logger på ofte, og ikke merk av denne boksen hvis du bruker en andres PC.

Gå til sikkerhetssiden for Microsoft-kontoen, bla ned, og du får se en "Trusted devices" -avdeling. Denne delen viser ikke lenger de enhetene du har klarert, så det er ingen måte å fortelle hvor mange enheter du har klarert og fjern dem hver for seg. Ifølge Microsoft er det ingen grense for antall enheter du kan stole på samtidig.

I stedet, hvis du vil fjerne en eller flere pålitelige enheter, må du klikke koblingen "Fjern alle pålitelige enheter knyttet til min konto".Microsoft anbefaler at du gjør dette hvis du har mistet tilgangen til en av de pålitelige enhetene dine, kanskje du har solgt eller gitt bort en PC, for eksempel.

Etter at du har gjort dette, må du skrive inn en sikkerhetskode og klikke i avmerkingsboksen på tidligere PC-er som du tidligere har trodd neste gang du prøver å få tilgang til sensitiv informasjon.

Det er ikke lenger mulig å bruke en "klarert enhet" for å tilbakestille passordet til Microsoft-kontoen, slik som mulig når Windows 8 ble utgitt.

Få tilgang til tilbakestillingssiden for Microsoft-kontopassordet, og du blir bedt om å bruke typiske godkjenningsmetoder som e-postadresse, telefonnummer eller autentiseringsprogram for å bekrefte at du er den personen som eier kontoen. Du kan fritt "stole" enheter uten å bekymre deg for at de vil bli brukt til å tilbakestille passordet ditt senere.

Du kan administrere hvilke autentiseringsmetoder som tilbys når du bekrefter identiteten din fra sikkerhetssiden til Microsoft-kontoen.

Enhver enhet du kan logge på på en Microsoft-konto fra, kan få tilgang til de samme sikkerhetsfunksjonene, og det er ingen forvirrende "Trust This PC" -melding når du logger på Windows 10 med Microsoft-kontoen din.

Link
Plus
Send
Send
Pin