Skip to main content

De største designfeilene Apple har gjort i de siste to årene

De største designfeilene Apple har gjort i de siste to årene

Geoffrey Carr

Apple har mistet sin Mojo. Deres obsessive oppmerksomhet på detaljer ser ut til å ha gått bort.

Da Apple gjenopplivet seg og fant veien inn i alles hjem, hender og lommebøker, ble det et selskap som konsekvent møtte og overgikk forventningene. Det ble et selskap med ressurser til å gjøre nesten alt, med mer penger på plass enn den amerikanske regjeringen.

Apple har blitt vant til å lage ting som folk faktisk vil ha. Og mens det fortsatt treffer langt oftere enn savner, forteller det sine taler høyest om post-Steve Jobs Apple-litt sløvt, halvbakket og tilsynelatende uinspirert. Apples nyere produkter er ofte feil og oppsiktsvekkende, ofre både form og funksjon. For et selskap som har bygget sitt rykte på å skape og levere langt overlegen, nesten perfekte produkter, har vi som kunder kommet til å forvente det samme.

Dessverre har Tim Cook-epoken av Apple-produkter nettopp ikke oppfylt Apples egen definerende standarder. La oss ta en titt på noen av de større feilene.

The Watch vi trengte ikke

Apple Watch er en skuffelse. The Watch er det perfekte eksemplet på et meh-produkt som Apple har kastet mye vekt og penger bak. Det er den middelmådige gadgeten verden ikke virkelig trengte.

Har Watchen ting som går for det? Selvfølgelig. Den digitale kronen kunne være strålende, hvis den var mer intuitiv og faktisk gjorde noe nyttig. Jeg liker hjertefrekvensmonitoren og hvordan jeg kan bære klokken på tredemølle for å registrere avstanden min. Det er også hyggelig å se på håndleddet for å sjekke tekst og meldinger. Og selvfølgelig kan jeg sjekke tiden, sette timere, og bruke den som stoppeklokke.

Men Watch er det største nye Apple-designet i Tim Cook-æraen, og det har ikke blitt helt brann på den måten iPod, iPhone og iPad har. Det er litt clunky og tykk. Det glir ikke sveltely under skjorte mansjettknapper eller leker godt med håndleddsvakter. Det er ikke ubehagelig i seg selv, men jeg vil ikke ha det hele tiden - eller til sengs, noe som føles sjansen til å være en nyttig søvntracker.

Den første Watch-serien var langsom, ofte smertefullt så. Apple har i hvert fall løst det problemet med Serie 2-modellen, men bortsett fra internalerne - og muligheten til å svømme med klokken - de gjorde ikke noen meningsfulle endringer i sin middelmådige design.

Verre, The Watch er parret til iPhone. Du må eie en iPhone for å bruke Watch, og deg må bære iPhone med deg for å gjøre bruk av alle dens funksjoner. Enhver fordel du kan få ved å bruke Watch sans iPhone, er i stor grad negert av dette faktum. The Watch er mer en forlengelse av iPhone enn sitt eget produkt, en glorifisert varslingsenhet i mange hilsener. Som er bra, bortsett fra at det koster $ 370.

Siri var fristende da klokken ble annonsert. Å kunne utstede kommandoer med stemmen gir mening fordi grensesnittet er så lite, og det er hyggelig å ikke rulle og trykke når jeg prøver å kjøre eller kjøre eller lignende aktivitet. Siri kan gjøre Watch mer praktisk, men det er så begrenset at det er mer en ettertanke enn en morderfunksjon.

Apple hadde en sjanse til å endre ideen om smartwatches med noe virkelig banebrytende. Det hadde en sjanse til å være smartwatch som satte standarden ved å være tynn, frittstående og uunnværlig, med batterilevetid som kunne måles i dager; en smartwatch utover sammenligning.

Men i stedet gjorde det bare en annen smartwatch. Kanskje det ville vært bedre å ikke gjøre det i det hele tatt, og vent i stedet for teknologien som trengs for å skape det perfekte produktet. Tross alt, Apple behøvde aldri å være først, det måtte bare være det beste.

Den nye MacBook: En bærbar datamaskin som handler om Dongles

Apple fanboys avkaster ofte selskapets mangel på nye datamaskiner, nemlig stasjonære og bærbare datamaskiner, men la oss ikke glemme at de lanserte en helt ny MacBook i fjor, og nyere, en oppdatert MacBook Pro. Mens den nye Pro introduserer en virkelig interessant innovasjon: Touch Bar, den har fulgt samme vei som sine MacBook-brødre med hensyn til porter.

Kanskje Apple viser litt for mye "mot" med disse designene. De får mange ting riktig, men de viser også en blatant respekt for brukervennlighet. Vi refererer åpenbart til Macbooks en ensom USB-C-port (Pro har fire), som engang skapte en helt ny industri av tredjeparts dongler og dokker. For ikke å nevne gjorde Apples egne produkter inkompatible med hverandre uten å kjøpe ekstra kabler og hodetelefoner.

Apple synes å tro at med hvert nytt produkt det utgives, er det innovativt ved å gjøre alt tynnere og eliminere porter. Men på et bestemt tidspunkt er dette ikke fremgang, det er ubeleilig.

Apples flytte til USB-C-porter for alt fjerner også en av Apples største oppfinnelser til dags dato: Magsafe-strømkontakten. Magsafe jobber ikke bare med lading og strømforsyning av min Mac, det er lagret i utallige tider fra å ende opp på gulvet i en knust bunke. Hvorfor fikse noe som ikke er ødelagt? Enda bedre, hvorfor fikse noe som kan hindre at det blir ødelagt?

MacBook Air føles fortsatt umulig tynn. Hvorfor trenger vi en MacBook som er tynnere og ofrer funksjonalitet? På slutten av dagen kommer den fremdeles til å passe i bærevesken.Faktumet da at du må ta med tilbehør for å sikre at du kan koble til eksterne enheter, eller at du trenger å kjøpe nytt tilbehør, er mer ubeleilig enn en ekstra millimeter eller to tykkelse.

Hvis du trenger alt det skit, betyr det også at det er noe alvorlig mangel på maskinen du bruker.

At iPhone Batteri Case: aka Hunchback av Cupertino

Batterikoffertene virker en liten stund, men hvis du skal dekke en telefon så fin ut som en iPhone, tror du Apple ville gjøre det slank og slående. Nei. Hvis noe er, er batterisettet det ultimate eksemplet på et produkt som Apple kunne ha designet og gjort perfekt, men (ingen ordspill ment) ringte den i stedet.

En iPhone er et vakkert ekteskap av form og funksjon. Det er en glede å se og bruke, men det er også skjøre og tilbøyelig til å bryte, så å sette det i en sak er en praktisk og rimelig måte å beskytte den på (i forhold til å fikse eller erstatte en ødelagt telefon).

Når Apple slipper et batterideksel, forventer jeg at de skal ta med noe til bordet som gir solid beskyttelse og holder batteriet toppet, men også estetisk tiltalende. Det burde si, "ok, jeg vet at jeg dekker dette flotte stykket elektronisk underverdi, men det ser fortsatt bra ut."

Men humpet legger ikke til noen funksjonalitet. Det ser ut til at batteriet er enormt, men kapasiteten er ikke så bra, spesielt for prisepriset på $ 99. Med sine milliarder i kontanter og massiv designstyrke, tror du Apple kunne lage et batterideksel som gir uovertruffen batterilevetid mens du fortsatt ser fin og flat. Tross alt ser andre sakprodusenter ikke ut til å ha et problem med dette konseptet, og for ofte mindre enn Apple ber om deres.

Et batteri tilfelle kan ikke virke som den mest revolusjonerende av produkter, dette er fortsatt symbolsk for den nye Apple. Det er enkelt, noe Apple kunne ha lett slått ut av parken, en no-brainer.

I stedet føles det som et rushed, dumt fiasko, som en dårlig ulykke som best ikke stirret på, men heller bare raskt glemt. Virker det? Sikker på det, men det er bedre, mer gjennomtenkte alternativer hvis du bare handler rundt.

AirPods: Jeg vil riste mitt hode, men de vil sannsynligvis falle ut

Apple gjorde bort med hodetelefonkontakten på iPhone 7. Og for å gjøre opp for det brakte de oss et $ 159 par Q-Tips, og deretter forsinket dem på ubestemt tid.

Kanskje, teknologien pakket i AirPods er faktisk ganske fantastisk. Apple gjorde noen bemerkelsesverdige ting, alle satte det inn i et rom som er lite nok til å bli ansett som en engineering feat. Men den skjønnheten slutter på internalerne. Ja, AirPodene er slående, men de er også slags dumme.

Ikke bare ser de ut som Q-Tips som stikker ut av ørene dine, men du må plassere i en spesiell boks for å lade opp, hver fem time, og da må du lade opp boksen! Det er en $ 159 sett med ørepropper som kan falle ut akkurat som EarPods gjorde (hvis du, som mange av oss, ikke har perfekte EarPod-formede ører). Først når disse faller ut, er de ikke knyttet til personen din, så de vil sannsynligvis bare gå seg vill. (Men ikke å bekymre deg, en annen tredjepartsinnovator tar sikte på å fikse det.)

Men tether til side, her er det virkelige problemet med AirPods: Bortsett fra å legge til trådløs, har de ikke forbedret Apples allerede middelmådige EarPods. EarPods største feil er ikke at vekten av ledningen trekker dem ut av mine ører, som administrerende direktør Tim Cook vil ha deg til å tro. Earpods passer ikke godt til ørene mine. Jeg har en tendens til å ha plass og tilbakestille dem i ørene flere ganger for å få en "god nok" følelse - og jeg er ikke alene. Faktisk har en hel hytteindustri spratt opp for å løse dette problemet. Slik vet jeg at jeg ikke vil være komfortabel med å jogge over broer eller tidligere kloakkgater som bærer AirPods.

Jeg forstår EarPods som følger med iPhone er hva de er. Apple trenger ikke å gi oss gratis øretelefoner, men det gjør det, og de gjør jobben. Men hvis du ønsker å slippe en stor mengde penger på noe trådløst, er det bedre, billigere og mer godt utformede alternativer for ører av alle størrelser. Med AirPods tok Apple fantastiske internaler og satte dem inne i deres samme gamle, galne par ørepropper.

Ærlig omtale: blyantens puslespillekontakt

Blyanten er et nisjeelement som svært få Apple-brukere noensinne vil bruke. Likevel ser det ut som et fantastisk Apple-produkt. Det er et must-have tilbehør for designere, kreative typer og artister som bruker iPod Pro som lerret.

Bortsett fra dette:

Du ser, når du vil lade blyantpenningen, skal du gjøre dette, noe som nødvendiggjør enda en kontakt som du må holde eller fly rundt med deg, og ikke tape. (Pluss hetten, som også ser ut som den ber om å gå seg vill.)

Apple tilbyr et alternativ, som er like dumt: du kan koble den til iPad Pro. Men hvorfor i verden vil jeg koble en $ 99 brytbar pinne inn i ladestasjonen på en iPad Pro slik at den skrøpelig stikker ut, gjør den mottakelig for luftbårne katter eller en fraværende sans?

Dette er akkurat problemet. Apple designer noe 90% av veien, og så vinger det resten. Med blyant, har du en hette for å skjule mannlig Lynkontakt, som kan gå tapt og en kvinnelig Lyn-kontakt, som kan gå tapt.Hvorfor ikke finne ut en måte å holde hetten festet til blyant? Enda bedre, hvorfor ikke bare innlemme en kvinnelig Lyn-kontakt i designen?

Jeg vet, blyantens lademetode er en uklarhet, men jeg tror det snakker til et større, knusende problem for Apple. De knuser opp helt gode ideer med virkelig tvilsomme designbeslutninger.

Hvis du slipper ut et digitalt penntilbehør på $ 99, må den gi full mening. Hvert aspekt burde få deg til å si, "dette er så godt utformet og fornuftig." Det samme gjelder for et $ 370 smartwatch, $ 100 batterikasse eller $ 160 ørepropper.

Perfekt nok er ikke bra nok

Et selskap som Apple trenger å tilby produkter som ser ut, føler og fungerer som alle faser av designprosessen, gjennomgikk Steve Jobs-lignende granskning. Og kanskje det er derfor de best utviklede, mest ikoniske og varige Apple-produktene er de som eksisterer fra Steve Jobs-epoken.

IPhone er fortsatt en uovertruffen, førsteklasses teknologi. IPad er fortsatt nettbrettet for å slå. MacBook Air og Pro er nesten nesten perfekte bærbare datamaskiner. Selv det gamle klikkhjulet iPod er fremdeles unødvendig imponerende, lenge etter at det er sluttet å være virkelig relevant.

Det synes rimelig å tro at denne maniacal oppmerksomheten på detaljer og øye for design ville ha sendt batterikassen tilbake til tegnebrettet. Kanskje ville klokken komme ut senere, eller vi ville i det minste ha sett en større forbedring mellom versjon 1 og 2. Og den mannlige kontakten på blyant ... det måtte være en mer elegant måte.

Det er åpenbart at Apple fortsatt er innovativ, de er bare ikke perfeksjonere lenger. I stedet sier de "her er et nytt produkt, det har noen alvorlige feil og designproblemer, men vi tror du vil kjøpe det fordi det er laget av Apple."

Det er geni skjult i enkelte deler av Apples nye produkter. Men uten å overholde 100% perfektion, føles Watch bare som en annen smartwatch i et hav av andre smartwatches. Batterikassen er batterikasse i en deluge av (bedre) batterisaker, og AirPods er et dyrt duplikat av billige ørepropper.

Det gjenstår å se hva Apple har i butikken for flertallet av bærbare datamaskiner og stasjonære datamaskiner. Den nye MacBook Pro nye berøringslinjen er overbevisende, men bare en liten del av Mac-brukere vil få tilgang til den. Det vil ikke endre hvordan det overveldende flertallet av Mac-brukere samhandler med sine datamaskiner, med mindre Apple begynner å inkludere det på lavere modeller.

For nå må vi kjempe mot selskapet i stor grad å ignorere sine andre Mac-modeller mens Microsoft swoops inn og gjør noe virkelig kult og spennende. Så igjen kunne Apple ha en lovende fremtid i dongle-virksomheten.

Link
Plus
Send
Send
Pin