Skip to main content

Snarveier for å hjelpe deg med å bla raskere i Edge og andre nettlesere

Snarveier for å hjelpe deg med å bla raskere i Edge og andre nettlesere

Geoffrey Carr

De fleste av oss bruker GUI og musen til å bla gjennom Internett. Vi bruker også tastatur til å navigere gjennom nettsteder. Selv om den faktiske hastigheten på Internett på ditt sted er avhengig av hvilken type tilkobling du bruker, dens hastighet og tilstanden til datamaskinen din og nettleseren, er det noen tips som vil gjøre livet ditt lettere - litt. Se på tipsene for å bla hurtigere på de fleste nettlesere, inkludert Edge, Internet Explorer, Firefox, Opera og Chrome.

Tastaturgenveier for å hjelpe deg med å bla raskere

Raskt bokmerke websider

En av funksjonene vi bruker mest når du surfer, er å bokmerke nettsteder som vi liker å lese senere. Normalt vil det innebære å klikke på STAR-knappen og deretter sørge for at bokmerket går til mappen du har tenkt å. I tilfelle av Firefox, når du klikker STAR, kommer det ikke med noen dialog for å hjelpe deg med å velge destinasjonsmappen og lagrer den til usorterte bokmerker. For å overvinne slike problemer og raskt legge til et bokmerke, trykk CTRL + D når på nettsiden du ønsker å bokmerke eller favoritt. Dette vil bringe dialogboksen Lagre bokmerke og deretter kan du bla til mappen der du vil lagre bokmerket før du klikker OK. Dette gjelder for alle nettlesere. CTRL + D er snarvei for å legge til bokmerke på nesten alle ledende nettlesere.

Åpne en ny kategori

Vi benytter også nye faner når du surfer. For å åpne en ny kategori i en nettleser, klikker du på PLUS-ikonet øverst i nettleseren. I stedet for å gå til det, hvis hendene dine allerede er på tastaturet, trykker du bare på CTRL + T. Det vil åpne en ny kategori i Edge, Internet Explorer, Chrome, Opera og Firefox. Dette er praktisk når du allerede skriver noe og ikke har musen i hånden. Genveien sparer litt tid.

Legg til .com

Å skrive inn nettadresser betyr ikke at du må skrive hele nettadressen fra "HTTP: //" til ".COM". Du kan bare skrive inn nettstedets navn og trykke på CTRL + ENTER. For eksempel skriver du inn thewindowsclub og trykk CTRL + ENTER, slik at http-delen og .com-delen legges til automatisk til nettadressen. Du trenger ikke å trykke på enter igjen da nettsiden begynner å lastes så snart du trykker på CTRL + ENTER. Du trenger ikke å bruke musen til å klikke på GO-knappen heller.

Legg til. Net eller .org

Hvis nettstedet er .NET, trykk SHIFT + ENTER. Hvis nettstedet slutter med .ORG, trykker du på CTRL + SHIFT + ENTER. Dermed trenger du ikke skrive hele nettadressen. Ved å bruke nettstednavnet og tastekombinasjonene som er nevnt her, kan du spare litt tid på å få et nettsted til å laste.

Tilgang Omni bar

For raskt å få tilgang til omni-linjen eller adresselinjen, trykk på CTRL + /

Hopp til neste felt

Navigere mellom felt i et skjema på en nettside kan gjøres ved å bruke TAB nøkkel. Hvis du vil gå til neste felt, trykker du på TAB. Hvis du vil gå til forrige felt, trykker du på SHIFT + TAB. trykk Tast inn når som helst for å sende skjemaet.

Annen

Kommer tilbake til faner i nettleseren, er det noen flere snarveier du kanskje vil vite om du ikke allerede kjenner dem:

  1. Gå til neste fane: CTRL + PgUP
  2. Gå til forrige kategori: CTRL + PgDn
  3. I virkeligheten, for å bla gjennom de åpne fanene, trykker du bare på CTRL + PgUP eller PgDn for å flytte fra en kategori til en annen
  4. For å lukke nåværende fane, trykk CTRL + W
  5. For å lukke hele nettleseren, trykk ALT + F4

For å øke skriftstørrelsen på nettsiden, trykk CTRL + PLUS. For å redusere skriftstørrelsen, trykk CTRL + MINUS. For å gå til standardstørrelsen, trykk CTRL + NULL. Du kan også holde CTRL nede og rulle museskinnet for å øke eller redusere skriftstørrelsen.

trykk F11 å gå på fullskjerm. Du vil ikke se noen verktøy i nettleseren. For å komme tilbake til normal modus, trykk F11 igjen.

Før jeg lukker artikkelen, et nytt tips: Trykk CTRL + I (alfabetet i) for å legge til bokmerker til siden av nettleseren. CTRL + B åpnes Organiser Favoritter i Firefox og IE.

Disse tipsene for å bla raskere på Internett, gjelder for alle de vanlige nettleserne, spesielt Edge, IE, Firefox, Opera og Chrome. Noen nettlesere har egne tilpasninger, slik at du kan finne litt mer praktiske snarveier hvis du spiller litt sammen.

Hvis jeg savnet noe, vær så snill å kommentere.

Nå, ta en titt på disse Edge webleser tips og triks.

Link
Plus
Send
Send
Pin