Skip to main content

Slik endrer du standard stille timer i Windows 10

Slik endrer du standard stille timer i Windows 10

Geoffrey Carr

Har du noen gang lurt på hvorfor du bare kan slå stille timer på eller av i Windows 10, men ikke angi de faktiske timene du vil ha? Vi har også. Men med en liten registret eller gruppepolitikk hack, det viser seg du kan.

Windows 8 introduserte ideen om Quiet Hours-Windows 'versjon av Ikke forstyrr, hvor varsler ikke vil varsle deg i løpet av disse timene. Og i Windows 8 kan du konfigurere stille timer for å slå av og på på bestemte tider. Av en eller annen grunn fjernet Microsoft den kontrollen i Windows 10, og gir deg bare en på / av-bryter og inntrykk av at alle må ha de samme timene. Som standard setter Windows 10 stille timer fra midnatt til kl. 06.00, uten å endre dem i brukergrensesnittet. Den gode nyheten er at hvis du er villig til å dykke inn i Windows Registry eller Local Group Policy Editor for å gjøre et par hurtige innstillinger endringer, kan du endre den faktiske tiden som Quiet Hours bruker.

Hjembrukere: Endre stille timer ved å redigere registeret

Hvis du har Windows 10 Home Edition, må du redigere Windows-registret for å gjøre disse endringene. Du kan også gjøre det på denne måten hvis du har Windows Pro eller Enterprise, men føler deg mer komfortabel med å jobbe i registret enn lokal gruppepolicyredigerer. (Hvis du har Pro eller Enterprise, anbefaler vi at du bruker den enklere lokale gruppepolicyredigereren, som beskrevet i neste avsnitt.)

Standard advarsel: Registerredigering er et kraftig verktøy og misbruker det kan gjøre systemet ustabilt eller ubrukelig. Dette er en ganske enkel hack, og så lenge du holder deg til instruksjonene, bør du ikke ha noen problemer. Når det er sagt, hvis du aldri har jobbet med det før, bør du vurdere å lese om hvordan du bruker Registerredigering før du begynner. Og definitivt sikkerhetskopiere registret (og datamaskinen din!) Før du gjør endringer.

For å komme i gang, åpne Registerredigering ved å trykke Start og skrive "regedit." Trykk Enter for å åpne Registerredigering og gi den tillatelse til å gjøre endringer på PCen.

I Registerredigering, bruk venstre sidebjelke for å navigere til følgende nøkkel:

HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsCurrentVersion

Deretter oppretter du en ny undernøkkel i CurrentVersion nøkkel. Høyreklikk på CurrentVersion og velg Ny> Nøkkel. Gi den nye nøkkelen navnet QuietHours .

Nå skal du skape to nye verdier i det nye QuietHours nøkkel. Høyreklikk på QuietHours nøkkel og velg Ny> DWORD-verdi (32-biters). Gi den nye verdien navnet EntryTime . Opprett en andre DWORD-verdi i QuietHours tast og navn den ExitTime .

De EntryTime verdien spesifiserer tiden som Stille timer begynner og ExitTime verdien tiden Quiet Hours slutter. Åpne hver verdi igjen ved å dobbeltklikke på den. I egenskapsvinduet for hver verdi, still inn "Base" -alternativet til "Desimal". I feltet "Verdidata" skriver du inn antall minutter etter midnatt som du vil utløse hendelsen. Så, for eksempel, kan du angi EntryTime-verdien til 120 for 2:00 (120 minutter etter midnatt) og ExitTime-verdien til 600 for 10:00.

Du kan nå lukke Registerredigering. Endringene finner sted umiddelbart, så det er ikke nødvendig å starte PCen eller noe annet. De nye Stille Timer start- og sluttider skal være i kraft fra nå av. For å reversere endringen, følg bare de samme trinnene og slett QuietHours-tasten du laget, som også vil slette de to verdiene du opprettet i den aktuelle nøkkelen.

Pro- og bedriftsbrukere: Endre stille timer med lokal gruppepolicyredigerer

Hvis du bruker Windows 10 Pro eller Enterprise, er den enkleste måten å endre stille timer, ved hjelp av lokal gruppepolicyredigerer. Det er et ganske kraftig verktøy, så hvis du aldri har brukt det før, er det verdt å ta litt tid å lære hva det kan gjøre. Også, hvis du er i et bedriftsnettverk, gjør alle en tjeneste og sjekk med adminen din først. Hvis arbeidsdatamaskinen din er en del av et domene, er det også sannsynlig at det er en del av en domenegruppepolicy som i stedet vil erstatte den lokale gruppepolitikken.

I Windows 10 Pro eller Enterprise, trykk Start, skriv gpedit.msc, og trykk Enter.

I den lokale gruppepolicyeditoren, i den venstre ruten, drar du ned til Brukerkonfigurasjon> Administrative maler> Startmeny og oppgavelinje> Meldinger. Til høyre vil du jobbe med to innstillinger: "Angi tiden Stille timer starter hver dag" og "Angi tiden Stille timer avsluttes hver dag."

Dobbeltklikk på "Angi tidspunktet Stille timer starter hver dag" for å åpne egenskapsvinduet. I vinduet, klikk på "Aktivert" alternativet og bruk deretter "Minutter etter midnatt" -boksen for å angi antall minutter etter midnatt at Stille timer begynner. I dette eksemplet går vi i 120 minutter, som vil være klokken 2:00. Når du er ferdig, klikk "OK".

Nå bruker du samme prosedyre med "Angi tiden Stille timer avsluttes hver dag" innstillingen for å konfigurere antall minutter etter midnatt som Stille timer avsluttes. Så for eksempel kan vi sette 600 minutter slik at stille timer slutter klokken 10:00.

Etter at du har konfigurert begge innstillingene, kan du avslutte lokal gruppepolicyredigerer. Endringer er umiddelbare, så det er ikke nødvendig å starte Windows på nytt. Og hvis du vil slå av de nye innstillingene når som helst, bare gå tilbake til Local Group Policy Editor og endre begge disse innstillingene til "Ikke konfigurert." Windows vil da gå tilbake til å bruke standard klokken 12:00 til 6:00. timer.

Link
Plus
Send
Send
Pin