Skip to main content

Slik importerer du artikler mellom Pocket og Instapaper

Slik importerer du artikler mellom Pocket og Instapaper

Geoffrey Carr

Hvis du vurderer å forlate ditt lese-det-senere søknadsvalg for grønnere beite, trenger du ikke å starte fra bunnen av. Slik flytter du alt fra Pocket til Instapaper, eller omvendt, uten å savne et slag.

Hvorfor flytte? Kanskje du vil prøve et nytt funksjonssett. Kanskje du kjøpte en ny ebook-leser som egentlig har glatt integrering med en annen tjeneste (som Pocket har med Kobo ebook-lesere, for eksempel). Eller kanskje du så den siste kunngjøringen at Instapaper premie er nå ledig, og du vil ta det for et spinn.

I alle fall er det trivielt enkelt å gjøre hvis du vet hvor du skal se i de respektive innstillingsmenyene og alternativene til tjenestene (et område, hvis du er en bokmerkeavtale leser slags bruker, bruker du sannsynligvis ikke en mye tid i).

Slik sikkerhetskopierer du lommeartikler og importerer dem til Instapaper

Hvis du ønsker å ta Instapaper for et spinn, vil du eksportere lommeinnholdet ditt og bringe det med deg. For å gjøre det, besøk getpocket.com, logg inn, og besøk deretter alternativmenyen ved å klikke på brukernavnet ditt og "Valg".

I menyen Alternativer velger du "Eksporter" fra enten den venstre navigasjonsmenyen eller den sentrale kolonnen.

Klikk Eksporter-menyen i Export-menyen. Filen blir lagret på datamaskinen. Det er ingen grense for antall artikler du kan eksportere - hele katalogen av lagrede Pocket-artikler vil bli pakket og lastet ned til datamaskinen.

Fil i hånd, det er på tide å gå over til Instapaper. Logg inn på kontoen din og naviger deretter til innstillingsmenyen.

Rull ned i Innstillinger-menyen til du ser "Import" -delen. Klikk på "Importer fra lomme".

Du vil bli presentert med en nettleser, bla til plasseringen av .HTML-filen og velg den. Klikk på "OK". Etterpå vil importprosessen starte, og du vil bli returnert til hovedsiden Instapaper-siden med følgende melding:

Hvor mange minutter artiklene dine vil være tilgjengelige i, er avhengig av størrelsen på importbassenget. Hvis du importerer år verdt av lagrede artikler, kan du forvente at det tar noen minutter å analysere filene og importere dem.

Når importprosessen er over, kan du nå nyte alle artiklene dine på Instapaper og fortsette å vokse din leseliste. Mens du fortsatt spiller rundt med kontoen din, vil det nå være en flott tid å lese over Hjelpepapir Instapaper for å gjøre deg kjent med de forskjellige funksjonene, hvordan du lagrer artikler til tjenesten og så videre.

Slik sikkerhetskopierer du Instapaper-artiklene og importerer dem til lomme

For å hoppe skipet til Pocket må du først stoppe på Instapaper-kontoen din for å hente innholdet ditt. I motsetning til lomme er det imidlertid en liten hitch i eksportprosessen. På tidspunktet for denne skrivingen er eksportprosessen begrenset til de siste 2000 lagrede artiklene. Selv om denne begrensningen sannsynligvis bare er problematisk for en liten prosentandel av brukere, er det noe å være klar over.

For å få start, besøk instapaper.com, logg inn, klikk på brukernavnet ditt øverst til høyre og velg Settigns (eller du kan bare hoppe rett til brukerinnstillingene dine her).

Inne i innstillingsmenyen, bla ned til bunnen og se etter "Eksporter" kategorien. Klikk på koblingen "Last ned .HTML-fil".

Filen lagres som "instapaper-export.html". Med filen trygt lastet ned til datamaskinen, gå over til din getpocket.com og logg inn på (eller opprett en ny) konto. Når du er logget på tjenesten, i stedet for å navigere gjennom Alternativer-menyen for å importere Instapaper-filene, må du besøke denne linken direkte.

Der, i importmenyen, klikk "Velg fil" og bla til plasseringen av .HTML-filen du nettopp lagret på datamaskinen. Når filen er valgt, klikker du på "Import".

Etter at importprosessen er ferdig, vil du bli presentert med følgende tilbakemelding:

To ting å notere her. Først må vi sende den til Pocket her. Fra et brukervennlighetens synspunkt spikte de seg virkelig med importeringsplash-siden. For det andre vil du se et notat om hvordan Instapaper liker ikke ble importert fordi de ikke er en del av eksportfilen du grep fra Instapaper, og du må innholde dem. Vi fant ingen informasjon i Instapapers hjelpefiler i saken, så det virker som om du virkelig trenger de likte artiklene, må du kontakte Instapaper tech support for å få det sortert ut.

Annet enn det lille helsemålet skjønt, kan du umiddelbart hoppe rett inn i å lese dine gamle artikler og lagre nye i Pocket.


Takket være magien til standardiserte filtyper og god datasikkerhetsadferd fra både Pocket og Instapaper, er det et snap å bytte mellom de to tjenestene, forutsatt at du har noen få minutter å bruke til innsatsen.

Link
Plus
Send
Send
Pin