Skip to main content

Installer Windows 8.1 på en separat partisjon eller stasjon: Dual Boot

Installer Windows 8.1 på en separat partisjon eller stasjon: Dual Boot

Geoffrey Carr

Vi har allerede sett hvordan du oppgraderer Windows 8 til Windows 8.1, i vårt siste innlegg. Nå skal vi se hvordan installer Windows 8.1 på en separat partisjon. Jeg ville ikke oppgradere min eksisterende Windows 8-installasjon til Windows 8.1 Preview, og ønsket å sjekke ut Microsofts nyeste tilbud. Så jeg bestemte meg for å installere den i stedet på en separat partisjon, slik at jeg kunne dual boot Windows 8.1 med Windows 8.

Dual boot Windows 8.1 med et annet OS

Først opprettet jeg en egen partisjon ved hjelp av det innebygde Disk Management-verktøyet. Deretter lastet jeg ned ISO 8.1-forhåndsvisningsklient-filen for Windows 8.1 med de innebygde appene.

Deretter brente jeg ISO-filen til en DVD. Når jeg hadde brent bildet og startet på nytt PCen min og startet fra DVDen. Installasjonen startet. Det var bare da jeg bestemte meg for å ta bilder på installasjonsprosessen med min Nokia Lumia 920, så vær så snill å unnskylde kvaliteten på bildene.

Du vil først se betta fisken en stund etterpå, og det vil sjekke om noen oppdateringer er tilgjengelige. Deretter blir du bedt om å skrive inn produktnøkkelen, som er NTTX3-RV7VB-T7X7F-WQYYY-9Y92F. Neste vil du bli bedt om å velge språk, tidsformat etc.

Velg ditt valg og klikk på Neste. Du vil nå bli presentert med en skjerm som vil kreve at du klikker på Installere nå knapp.

Godta vilkårene for Microsoft Lisensiering og klikk på Neste.

Siden jeg ønsket å installere Windows 8.1 på en separat partisjon, klikket jeg på Tilpasset installering.

Installer Windows 8.1 på en separat partisjon

Du blir bedt om å velge partisjonen der du vil installere Windows 8.1. Jeg valgte Drive D, som jeg hadde spesielt opprettet. Hvis du ønsker å formatere partisjonen, kan du gjøre det her, fra de oppgitte alternativene.

Når du er ferdig, klikk på Neste. Installasjonen vil begynne og ta en stund.

Datamaskinen vil starte om to ganger under installasjonsprosessen. Du vil endelig se følgende skjerm som viser at Windows 8.1 Preview er installert.

Velg dette alternativet og start opp i Windows 8.1 for å få en helt ny Windows-opplevelse!

Se dette innlegget for å lære å installere Windows 10 fra USB.

Link
Plus
Send
Send
Pin