Skip to main content

Hvordan snu bilder til "Memories" på macOS

Hvordan snu bilder til "Memories" på macOS

Geoffrey Carr

Apple Photos vil automatisk skanne dine minneverdige hendelser, steder og folk, samle dem inn i kuraterte samlinger kalt Memories. Du kan også lage dine egne minner, snu noe minne til en lysbildefremvisning, som du kan dele med venner og familie.

Minner er forskjellige fra album. Album er bare mapper du legger inn bilder på. Men du kan lage Minner fra et album eller en gruppe bilder i samlingen din. Bilder vil også lage Minner automatisk fra bilder du tar, basert på en tidsperiode eller et sted, og gjør dem til "best of" samlinger.

Du kan tenke på Memories som en slags dagbokssamling. Hvis du for eksempel går til en fest og tar en masse snaps av deg og dine venner, vises de neste dag som et minne. Det er så opp til deg hva du vil gjøre med det, ved å lagre det, lage en lysbildefremvisning, dele den, eller bare la den forsvinne.

For å bruke Minner på Mac, må du først i det minste kjøre MacOS Sierra.

For å sikre at Minner fungerer på alle Apple-enhetene dine, må du konfigurere iCloud, logge på med samme Apple ID, og ​​slå på iCloud Photo LIbrary for hver enhet du vil vise minnene på. Hvis du vil se minnene dine på en fjerde generasjon Apple TV, må du sørge for at den er oppdatert til tvOS 10 eller senere.

Vise minner i bildene App

Du kan vise Minner på Mac ved å åpne Bilder-appen og deretter klikke Minner i sidepanelet og dobbeltklikke på et hvilket som helst minne.

Når du ser et minne i bilder, vil det sakte sykle gjennom innholdet, slik at du kan forhåndsvise det før du lagrer det, konvertere det til en lysbildefremvisning, eller dele det. I eksemplet nedenfor, hvordan gjorde Memories en "Best of Last Month" -samling.

Opprette dine egne minner

Bilder-appen lager automatisk Minner basert på bilder du nylig har tatt. Du kan imidlertid lage dine egne Memories, fra et hvilket som helst album. Bare åpne albumet og klikk "Vis som minne" øverst til høyre.

Alternativt, hvis du surfer fra kategorien Alle bilder, kan du klikke på gruppetittelen, og den blir automatisk konvertert til et minne.

Lagre minner for tilgang senere

Bilder-applikasjonen lager alltid nye minner basert på nye bilder du legger til. For å bevare minnene slik at de ikke blir overskrevet av nye, blar du helt ned til bunnen og klikker "Legg til i minnene".

Når du vil se nærmere på minnene dine, dobbeltklikker du for å åpne en og deretter bla ned for å sjekke ut et sammendrag av bilder som er inneholdt i et bestemt Minne. Ved å klikke "Vis alle" vises alle bildene i et minne.

Bla hele veien til bunnen av et minne, og du kan velge en person eller gruppe for å se flere bilder som den, klikk på et sted for å se flere bilder tatt i nærheten, eller oppdage andre relaterte Minner som sorteres etter hendelser, scener, steder og folk.

Slår et hvilket som helst minne til en lysbildefremvisning for deling

Som vi nevnte i begynnelsen, kan du slå minnene dine til lysbildefremvisninger, som du kan dele med dine venner og familie. Når du er fornøyd med bildene du har samlet inn i minnet, klikker du på lysbildefremvisningspilen på verktøylinjen Bilder. Derfra kan du velge et tema og tilhørende musikk (iOS-versjonen har noen flere alternativer og kaller dem filmer).

 

Hvis du vil dele et minne du eller appen har opprettet, klikker du på Del på øverste verktøylinje. Som du kan se, kan du dele dine minner gjennom iCloud Photo Sharing, Facebook, Meldinger og mer.

The Memories-funksjonen er en fin måte å destillere bildene dine på, noe som er tilgjengelig og meningsfylt. Enten det er en dag på stranden, en ferie til Europa eller bare en grill med venner, kan du gjenoppdage bilder som ellers kunne ha blitt tapt i forelskelsen av nye bilder.

Link
Plus
Send
Send
Pin