Skip to main content

Hvordan søke etter omtrent hvilken som helst Tweet på Twitter

Hvordan søke etter omtrent hvilken som helst Tweet på Twitter

Geoffrey Carr

Twitter lansert i mars 2006, som er gal: det er over et tiår siden! Til og med weirder: Alle de gamle tweets fra den prehistoriske tiden er fortsatt der ute.

Hvilket spørsmålet: Kan du grave opp gamle ting som vennene dine sa tilbake om dagen? Eller kanskje ting sjefen din sa?

Halo 2 kom ut i 2004, så selv i 2009 var denne referansen ganske datert. Og hvordan slår man Tetris? Klart er denne fyren en moron, og fortjener å bli offentligheten latterliggjort. Jeg klarte å finne dette fordi Twitter gjør det mulig å søke i hele arkivet. Slik fungerer det, og hvordan du virkelig kan ringe ned og finne noe spesifikt.

Komme i gang med Avansert Twitter Search

Først, leder til avansert Twitter-søk. Du ser alle mulige alternativer. Den første delen, Words, gir deg noen måter å spesifisere ord som er og ikke er inkludert.

Hvis det er en bestemt tweet i hodet ditt, start her. "Alle disse ordene" lar deg søke etter en kombinasjon av ord i ingen bestemt rekkefølge, mens "Denne eksakte setningen" vil fungere som om du setter setningen i sitater på Google. "Noen av disse ordene" er nyttige hvis du ikke er sikker på den nøyaktige ordlyden, mens "Ingen av disse ordene" lar deg filtrere Tweets med ord som ikke er relatert til det du leter etter. Til slutt kan du søke etter hashtags eller bestemte språk.

Det er mange alternativer, men vi er bare kommet i gang. For å virkelig finne en bestemt tweet, må du filtrere ting i henhold til brukeren.

Søk etter bestemte brukere eller samtaler

Den andre delen lar deg angi kontoer som er involvert i en bestemt samtale. Du kan søke etter tweets som kommer fra bestemte kontoer, men også tweets som er rettet mot en bestemt konto.

Med de ovennevnte spørringene fant jeg en haug med tweets mellom to av mine medarbeidere som gikk ganske langt tilbake i tid.

Ja, 8 GB minne er mer enn nok!

Merk at den tredje boksen lar deg spesifisere kontoer som er nevnt i et bestemt tweet, forutsatt at noen blir nevnt i en tweet som ikke er rettet mot dem.

Søk etter tweets innenfor et gitt datoperiode

Selvfølgelig, hvis du vil finne virkelig gamle tweets, må du spesifisere det. Den siste delen, "Datoer", lar deg gjøre det. Klikk på et felt, og du vil se en kalender.

Velg en dato, eller trykk på måneden og året for raskt å velge en måned eller et år.

Angi et datoperiode langt nok tilbake kan virkelig begrense tweets du finner, slik at du kan finne gamle samtaler som du hadde glemt helt.

Med alle disse verktøyene kombinert, kan du søke etter omtrent alt. Gi det et skudd: grave gjennom vennens kontoer, eller til og med din egen, og se hva du kan finne.

Link
Plus
Send
Send
Pin