Skip to main content

Prøv en programvareversjon av berøringslinjen på hvilken som helst Mac med Touché

Prøv en programvareversjon av berøringslinjen på hvilken som helst Mac med Touché

Geoffrey Carr

Nysgjerrig for den nye MacBook Proens berøringslinje, men ikke sikker på om det er verdt å betale ekstra for? Touché, en gratis Mac-app, lar deg forhåndsvise hvordan Apples berøringsskjerm erstatning for den øverste raden av nøkler fungerer, og den kjører på hvilken som helst Mac som kjører den nyeste versjonen av macOS Sierra.

Denne appen er ikke praktisk for daglig bruk av datamaskiner: det er bare berøringslinjegrensesnittet i et flytende vindu. Men hvis du er nysgjerrig på hvordan berøringslinjen vil fungere, er dette det nærmeste du kan få til en praktisk prøve uten å kjøpe en helt ny MacBook Pro. Slik setter du opp, og noen ting vi lærte mens du lekte med den.

Bruke Touché til å simulere berøringslinjen

Du kan laste ned Touché her. For å installere det, slett du enkelt av programmet og dra det til mappen Programmer. Du trenger macOS 10.12.1 for at dette programmet skal fungere. Hvis programmet ikke fungerer, må du laste ned den nyeste versjonen av macOS her og installere den.

Start Touchè, og du vil se et overleggsvindu.

Dette vinduet simulerer en berøringslinje, og du kan bruke musen til å samhandle med den. For eksempel, trykk pilen til venstre for lysstyrkeikonet, og du vil se et oppsett som ligner på de fysiske nøklene på de fleste MacBook-modeller.

Du kan stille inn noen innstillinger for Touché. Når programmet først åpnes, klikker du på Touché i menylinjen, og deretter klikker du på Innstillinger.

Herfra kan du stille inn noen få hurtigtastene.

Jeg anbefaler å legge til en snarvei for "Toggle Touch Bar", slik at du raskt kan få tilgang til og skjule programmet mens du bruker datamaskinen.

Slik fungerer berøringslinjen: Noen eksempler

Nå som du har en virtuell berøringsbjelke, kan du bruke din Mac og se hva den har å tilby. Svært få tredjepartsverktøy støtter denne funksjonen ennå, men de fleste av Apples egne applikasjoner gjør det.

For eksempel: Jeg la merke til, mens du surfer på Safari, at det er en rekke skjermbilder som representerer alle dine åpne faner.

Trykk på dem for å bytte faner.

Mens du redigerer et dokument i Sider, har berøringsfeltet noen grunnleggende formateringsalternativer.

Du kan også se forslag til tekst, som ligner på tastaturet i iOS. For eksempel, begynn å skrive "tomat" og du vil se en anbefaling for tomatemoji.

En ting jeg har lagt merke til: Når du bruker Terminal, gir berøringslinjen en rask "man" -knapp for hvilken kommando du kjører. Trykk på det og du vil se mannens side for det aktuelle programmet.

Terminalbrukere kommer fremdeles til å savne den fysiske fluktnøkkelen, men dø-hards kan omkjøle caps lås for å unnslippe.

Denne appen gir deg en rask prøveversjon av berøringslinjen uten behov for ny maskinvare. Hvis du kan tenke deg å bruke disse funksjonene regelmessig, bør du vurdere å oppgradere MacBook til en med en berøringslinje. Men hvis du finner deg selv å foretrekke de fysiske nøklene, vet du nå ikke å betale ekstra for denne funksjonen. I hvert fall ikke for nå: vi er sikre på at Apple har flere planer for denne andre skjermen, så hold deg oppdatert.

Link
Plus
Send
Send
Pin