Skip to main content

Hvordan spare penger på mobiltelefonen din med en MVNO

Hvordan spare penger på mobiltelefonen din med en MVNO

Geoffrey Carr

Hvis du har mobiltjeneste i USA, er det en god sjanse for at du er på en av de fire store transportørene: AT & T, Verizon, Sprint eller T-Mobile. Men hva om jeg fortalte deg at du kunne redde enbetydelige mengde penger uten å ofre dekning ved å bytte til en mindre transportør med samme gode service?

Mens de "store fire" i hovedsak driver showet når det kommer til mobil, er de ikke det eneste spillet i byen. Faktisk er det dusinvis av alternative leverandører der ute, hvorav de fleste faktisk kjører på nøyaktig samme nettverk, til en mindre pris! De kalles "MVNOs", eller Mobile Virtual Network Operators, og de er kjempebra.

Hvordan MVNOs fungerer

Hvor nøyaktig kan de gjøre dette? En MNVO utvider i hovedsak tilgang til en annen operatørs nettverks-noen ganger til og med flere bærere. I noen tilfeller eier vertsselskapet faktisk MVNO-for eksempel, AT & T eier Cricket Wireless, Sprint eier Boost Mobile, og T-Mobile eier MetroPCS. Under slike omstendigheter er MVNO som den gamle flåten til vertsleverandørens Banana Republic-samme eiere, forskjellige målgrupper og kostnader.

Mesteparten av tiden sparer leasingoperatøren (eller eier) penger med mindre MVNO ved å begrense båndbredden. For eksempel begrenser AT & T Cricket Wireless 'nettverk til 8 Mbps på LTE og 4 Mbps på HSPA. Dette hjelper dem med å holde kostnadene lave. For kunden, vel, du vil bli hardt presset til å alltid fortelle en forskjell i fart - men du kan sikkert i lommeboken din.

Når du snakker om lommeboken din, finner du også at MVNO er ​​strukturert annerledes når det gjelder betaling. De fleste av planene som tilbys av store operatører, som Verizon og AT & T, erpost-betalt. Dette betyr at du vanligvis gjør en forpliktelse av noe slag (enten ved å finansiere en enhet gjennom transportøren eller signere en kontrakt), og deretter betale etter at du har brukt tjenesten din for måneden. På denne måten, hvis du går over datautgift, blir du rammet av en høyere regning. Hvis du ikke har råd til regningen, vel, er du i trøbbel - du er forpliktet til å betale den.

Flertallet av MVNO er ​​imidlertidforhåndsbetalt, som betyr at du betaler for din tjeneste før du faktisk bruker den. Dette garanterer i hovedsak transportøren sine penger før du får lov til å få service. Dette betyr også at de fleste ikke krever en kredittsjekk før tjenesten er tillatt.

Så hva skjer når du når din tildelte datagrense på en forhåndsbetalt bærer? Enten blir dataene dine enten slått av helt eller, sannsynligvis vil datahastighetene din bare bli smurt til svært, svært lave hastigheter. Selvfølgelig kan du alltid legge til flere data i planen din for den måneden hvis du går tom.

Ulemper ved bruk av en MVNO

Så vi har dekket de gode greiene: MVNOs er vei, vei billigere enn en tradisjonell plan. Men det er ikke alle regnbue og sommerfugler her: det er noen små ulemper.

Som vi allerede nevnte, vil du sannsynligvis se lavere hastigheter MVNOs. Dette kanser ut som en avtalebryter til noen brukere, men de fleste brukerne ville være hardt presset for å legge merke til forskjellen. De fleste bruker ikke telefonen for noe som er båndbreddeintensiv. Du bruker nok den til å bla gjennom Facebook, sjekke e-post, se noen YouTube-videoer eller streame musikk. For alle disse tingene er 8 Mbps en perfekt akseptabel hastighet, og vel verdt den lavere prisen. For hva det er verdt, har det ikke vært en tid at jeg personlig har merket forskjellen mellom Cricket og AT & T under hver dagbruk - jeg gjør fortsatt alle de samme tingene jeg pleide, fortsatt med null latens eller lag.

Hver enkelt MVNO kan ha andre ulemper eller manglende funksjoner. Noen kan ikke tilby tethering / hotspot-funksjoner; noen vilje. De fleste vil ikke tilby roamingfunksjoner (selv om jeg ennå ikke har gått inn i et område der jeg ikke hadde dekning). Noen kan tilby et svært lite utvalg av telefoner, mens andre vil tillate deg å ta med din egen telefon (som for meg er en må-ha-funksjon). Det handler om å forske på de forskjellige transportørene og finne den med de funksjonene du vil ha.

Slik kjøper du en telefon for en MVNO

Å snakke om å ta med din egen telefon, det er en annen ulempe, å kjøpe en telefon for en MVNO er ​​litt vanskeligere enn de fleste av de store transportørene.

Som de store fire transportørene, kan du kjøpe en telefon direkte fra en MVNO-operatør. Gå inn i butikken sin, velg en telefon du vil ha, og registrer deg for en plan. Men deres telefonvalg er vanligvis begrenset til billige, low-end-enheter, med kanskje noen få mer populære telefoner som iPhone eller Samsung Galaxy-linjen. Men hvis du har en bestemt telefon du vil bruke som ikke er tilbudt hos operatørens butikk, vil du se på en operatør som tilbyr BYOD (bringe din egen enhet), og kjøp deretter telefonen direkte fra produsenten ( Apple, Google, Samsung) eller en forhandler (som Amazon eller Best Buy).

Det betyr at du må betale full pris for den telefonen, som i noen tilfeller kan virke veldig dyrt (iPhone 7 koster for eksempel $ 650 for 32 GB-versjonen).Men dette er retningen som hele mobiltelefonindustrien beveger seg, ikke subsidierer telefoner som de pleide å ha med to års kontrakter. I mange tilfeller vil produsenten eller forhandleren som selger telefonen ha en finansieringsplan hvis du vil betale den prisen over tid. For eksempel tilbyr Google og Apple både finansiering, slik at kundene kan kjøpe ulåste telefoner direkte fra dem, der Amazon og Best Buy begge har "butikk" kredittkort som tillater brukere å finansiere alt de kjøper.

(Og husk, du sparer fortsatt massevis av penger i det lange løp ved å gå med en MVNO, så det er vel verdt det.)

Så hvordan finner du ut hvilke telefoner som er kompatible med operatøren din? Vel, du må heller vite litt om telefoner, kjenne noen som gjør det, eller være villig til å gjøre noen undersøkelser. Ulike transportører bruker ulike typer mobilteknologi-T-Mobile og AT & T begge brukerGSM, hvor Verizon og Sprint erCDMA bærere og telefoner er ikke alltid kompatible med begge deler.

I gamle dager, da du kjøpte en telefon direkte fra din operatør, var du garantert kompatibilitet - men det er ikke nødvendigvis sant hvis du kjøper telefonen separat og tar den med til operatøren din. Du kan ikke ta en telefon som er bygget for Verizon (en CDMA-operatør) til Cricket Wireless (en AT & T-eid GSM-operatør). Noen telefoner kan ha støtte for både GSM- og CDMA-nettverk, men mange gjør det ikke. Du må undersøke telefonen du vil se hvilken versjon du trenger.

Videre, når du kjøper en telefon fra en tradisjonell transportør, er den telefonen vanligvis låst til den operatøren, til enten din kontrakt er opp eller du betaler av telefonen. Du kan ikke ta med en telefon med bærbar datamaskin til en MVNO, skjønt. Du må enten få den ulåst av din gamle operatør, eller kjøpe en telefon som kommer opp låst. Apple selger operatørlåsede iPhones, Google selger ulåste Pixel-telefoner, og nesten alle produsenter der ute selger en slags ulåst versjon av sine populære telefoner. Du kan til og med få dem hos forhandlere som Amazon, Best Buy og Newegg.

Selvfølgelig tar det litt forskning å vitenøyaktig hva du får - noen ganger er de ulåste modellene faktisk internasjonale telefoner og vil ikke nødvendigvis alltid spille bra på amerikanske nettverk. Så du må definitivt gjøre din forskning.

Vår favoritt Alternativ Mobiltelefon Providers

Ok, nå som vi har dekket hva en MVNO er ​​og hva du kan forvente når du gjør bryteren, la oss snakke om noen av alternativene dine. Husk at vi bare skal snakke om en håndfull forskjellige tilbydere her - dette er ikke på noen måte en fullstendig liste over alle dine valg, men de er noen av de beste.

Cricket Wireless

Cricket Wireless eies av AT & T, så det bruker det samme nettverket, og enhver AT & T-kompatibel telefon vil fungere siden den kjører på samme nettverk. Så hva er forskjellen mellom de to? Cricket begrenser sine datahastigheter til 8 Mbps, hvor AT & T har ingen grenser for fart. Er dette noe du faktisk vil legge merke til? Neppe. Etter å ha brukt flere år med AT & T, gjorde jeg bryteren til Cricket for flere måneder siden uten så mye som en hikke. Jeg kan bokstavelig talt ikke fortelle forskjellen mellom de to, uansett hvor hardt jeg prøver.

Den siste setningen gjelder bare for service, selvfølgelig, fordi lommeboken kanhelt sikkertfortell en forskjell. Selv om jeg er på samme nettverk med de samme telefonene, er regningen min signifikant lavere - $ 130 per måned, inkludert skatt. På AT & T kostet det samme oppsettet oss omtrent $ 100 mer per måned, og det er uten overages!

I motsetning til AT & T hvor hele familien min delte ut av en 15 GB data bøtte, har hver linje på Cricket sine egne data. På den måten når min sønn uunngåelig går over sin datagrense (hver måned, sverger jeg), jeg har ikke lenge å shell ut $ 10per gigabyte for å dekke hans overage. I stedet må han bare håndtere super sakte data. Det er en stor vinn-vinn for meg.

Disse besparelsene er best når du har noen få personer på planen din, fordi de faller prisen på hver linje med $ 10, med disse fondene stabling. Det ser noe ut som dette:

 • $ 50 for den første linjen (5 GB)
 • $ 40 for den andre linjen (5 GB) - vanligvis $ 50
 • $ 30 for den tredje linjen (5 GB) - Vanligvis $ 50
 • $ 10 for fjerde linje (2,5 GB) - vanligvis $ 40
 • $ 0 for den femte linjen (2,5 GB) - Vanligvis $ 40

Ja, du leser det riktig: den femte linjen ergratisJeg betaler ingenting. Som jeg sa, kan besparelsene her være betydelige.

Hvis du ikke har flere linjer, tilbyr Cricket også en rabatt på $ 5 hvis du registrerer deg i automatisk lønn. Det er ikke så bra som "Gruppesparingsrabatten" fremhevet ovenfor, og du får ikke den $ 5 rabatten hvis du utnytter gruppens sparerabatt, men det er fortsatt et godt insentiv, antar jeg.

Når det gjelder dekning, har Cricket deg ... vel, dekket. Den eies av AT & T, slik at du får nøyaktig samme dekning som morselskapet. Vanskelig å slå det, egentlig.

Merk: På tidspunktet for skriving tilbyr Cricket 8GB for prisen på 5GB i en begrenset periode, noe som gjenspeiles i skjermbildene.

Ting

Ting er en interessant leverandør, fordi det i utgangspunktet kombinerer gammel skole og ny skoletanking: I stedet for å tilby ubegrenset snakk og tekst velger du hvor mye av hver du planlegger å bruke, à la carte.Data fungerer naturlig på samme måte (som det gjør med alle transportører), men resultatet er det samme over hele linjen: jo mindre du bruker, jo mer sparer du. Tross alt, hvis du bare snakker i telefonen for totalt 17 minutter hver måned, hvorfor betale mer for ubegrenset?

Ting er, Ting er egentlig bare en god avtale hvis du ikke bruker mye av noe. Her er en liten sammenbrudd, med et lignende scenario som min fra oven:

 • 5 linjer
 • 1000 minutter (delt)
 • 2000 tekstmeldinger (delt)
 • 15 GB data (delt)
 • = $ 206 per måned (eller $ 41,20 per linje)

Som du kan se, er Ting egentlig ikke det beste valget hvis du har en stor familie som ønsker å bruke mye data. Men la oss se hvordan det spiller ut for en enkelt person som kanskje ikke bruker mange minutter, tekster eller data:

 • 1 linje
 • 500 minutter
 • 1000 tekstmeldinger
 • 2 GB data
 • = $ 40 per måned

Se? Mye bedre, og i det minste noe realistisk, avhengig av personen. Heldigvis har Ting en god kalkulator som lar deg spille rundt med tallene for å se om det er et levedyktig alternativ for deg og din familie.

Ting er like interessant når det gjelder dekning. Ting bruker både CDMA-levert av Sprint- og GSM-levert av T-Mobile-for å tilby sine kunder et valg mellom de to. Dessverre kan du ikke sømløst bytte mellom de to på en enhet, så du må velge hvilken nettverks-Sprint eller T-Mobile-du vil bruke til planen din.

Sptint og T-Mobile har ikke dekning like god som Verizon eller AT & T, så du vil se at Tings GSM-kart er litt mer sparsomt:

Og CDMA-kartet er ikke mye bedre:

I tillegg kan hastighetene variere sterkt avhengig av hvilket nettverk du er på og hvor du befinner deg. Fra det jeg kan fortelle, tømmer Ting ikke på noen måte, slik at selskapets FAQ angir typiske teoretiske hastigheter for hver nettverkstype. Med andre ord: Kilometertrykket kan variere. Noen ganger dramatisk.

I utgangspunktet er dette definitivt en av de tingene du vil undersøke hvis du reiser mye - hvis du bor hjemme i utgangspunktet hele tiden, og du er i et overbygd område, kan Ting trenge bra for deg. Hvis du liker å komme seg ut, kan du imidlertid bli forlatt uten dekning ganske ofte eller må håndtere ekstremt langsomme tilkoblingshastigheter.

Project Fi

Project Fi er Googles ta på trådløse tjenester, og ligner litt på Ting i å tenke: hvorfor betale for det du ikke trenger? I motsetning til Ting, tilbyr det ubegrenset snakk og tekst (som også inkluderer internasjonal dekning), men det lar brukerne velge hvor mye data de faktisk trenger.

Men her er den virkelig galte delen: Hvis du ikke bruker alle dataene dine, så er Fi faktisk gir deg penger tilbake til ubrukte data. Det er ingen overføring av ubrukte data som hos noen store operatører, men du mister heller ikke penger på data du ikke bruker.

Google har også lagt stor vekt på Wi-Fi-tilkoblinger for å holde data kostnadene nede. I utgangspunktet vil Fi automatisk se etter og koble til kjente, klarerte Wi-Fi-nettverk, og krypter deretter dataene dine med en Google VPN. Høres kjent ut? Det er fordi Wi-Fi Assistant-funksjonen nå tilgjengelig på Nexus og Pixel-telefoner, startet livet som en Project Fi-funksjon.

Google holder også Fi latterlig enkelt når det gjelder planoppsett. Grunnplanen (som kreves og inkluderer snakk og tekst) er $ 20 for første linje, $ 15 for hver linje deretter, og du betaler $ 10 per gigabyte du bruker. Det er det.

Det gjør det veldig enkelt å finne ut hvor mye du vil bruke. Igjen, la oss se på planen min:

 • 5 linjer: $ 80 for grunnplanen
 • 20 GB data: $ 200
 • = $280

Nå er det ganske dyrt-mer enn det jeg betaler for Cricket for tiden, men det er at jeg får penger tilbake til ubrukt data. Så det avhenger av hvor mye du ender opp med å bruke.

Igjen, la oss se på dette for en enkelt bruker. Du finner at det er mye mer overkommelig:

 • 1 linje: $ 20 for grunnplanen
 • 3 GB data: $ 30
 • = $50

Nå har du en fullverdig plan for $ 50, med penger tilbake for det du ikke bruker. Det er ikke en dårlig sak i det hele tatt.

Den største ulempen med Fi er at den bare er tilgjengelig for et utvalg få Android-telefoner. For øyeblikket støttes bare Google Pixel, Nexus 6, Nexus 6P og Nexus 5X.

Når det gjelder dekning, bruker Fi en Ting-lignende tilnærming og gir tilgang til flere nettverk. I stedet for å tilby deg valget mellom to nettverk, skjønt, Fi kombinerer T-Mobile, Sprint og US Cellular nettverk i et mega-nettverk, skifter sømløst mellom de tre. Du trenger ikke å velge hvilket nettverk du vil, da Fi vil gjøre alt tungt løft for deg. Derfor er det bare tilgjengelig på utvalgte enheter: De var spesielt utviklet for å støtte Fis SIM-kort og nettverkskonfigurasjon. Du kan lese mer om det i Fis FAQ.

Republic Wireless

Republic Wireless ligner veldig på Project Fi fordi den også er avhengig av Wi-Fi for å holde dataene nede. I motsetning til Fi, krypterer den imidlertid ikke dataene dine eller bruker VPN for å holde det trygt. Hvis du er i et offentlig Wi-Fi-nettverk, er det opp tildu å ta hensyn til dataene du sender.

Republikken holder også planene enkle: hver linje er individuell, og det er ingen familieplaner. Det blir virkelig ikke noe mer komplisert enn det. La oss referere til planen min igjen:

 • 3 linjer med ubegrenset snakk / tekst og 4 GB data: $ 135 ($ 45 hver)
 • 2 linjer med ubegrenset snakk / tekst og 2 GB data: $ 60 ($ 30 hver)
 • = $195

Det er en ganske gjennomsnittlig avtale hvis du spør meg - fortsatt billigere enn hva du får med de fleste av de store transportørene, men ikke så bra som du kan få med noen av de andre. Igjen, la oss imidlertid bryte dette ned for en enestående bruker:

 • 1 linje med ubegrenset snakk / tekst og 4 GB data: $ 45
 • …det er det.

Jeg elsker hvor enkelt Republic Wireless holder sine planer. Dette kan være veien å gå hvis du ofte bruker Wi-Fi og ikke vil bruke mye på data.

Også som Fi, Republic er bare tilgjengelig for bestemte Android-enheter, beklager iPhone-brukere, dette er ikke nettverket for deg. Den gode nyheten er at enheten er litt bredere på Republikken, og selskapet tilbyr også finansiering hvis du bestemmer deg for å hente telefonen direkte gjennom dem.

For så vidt angår dekning, jobber Republikken på Sprints og T-Mobiles nettverk. Likevel synes dekning å være hit og savner - spesielt i Midt-Vesten. Jeg ville definitivt så min forskning hvis jeg vurderte Republikken.

Andre bemerkelsesverdige alternativer

Mens Cricket, Ting, Project Fi og Republic er alle noen av de beste alternativene rundt, er de ikke de eneste MVNOene der ute. Det er en rekke andre transportører å velge mellom, og hvis du ønsker å skifte bryteren, vil du definitivt bruke litt tid på å gjøre riktig forskning. Mens hver og en har ulemper, handler det om å finne de ulemper som ikke betyr noe for deg så mye.

Hvis du vil forgrene deg fra denne listen, anbefaler jeg at du sjekker ut Straight Talk (eid av TracFone), som fungerer mye som Cricket, men tilbyr tilgang til noen av de fire store nettoperatørene (slik at du velger hvilken du vil-det er ikke som Fi, som bytter mellom dem alle). Likevel er dekningen utmerket og prisene er svært rimelige. Den største ulempen er at, som så mange andre, tilbyr Straight Talk ikke familieplaner - alle er alene. Det betyr ingen rabatter for stabling av linjer, noe som gjør transportører som Cricket så rimelige. Net10 er et søsterselskap til Straight Talk, men tilbyr bare tilgang til T-Mobile eller AT & Ts nettverk. Ellers er det det samme.

Hvis du befinner deg i et godt T-Mobile-dekningsområde, vil det også være fornuftig å se nærmere på T-Mobiles Pre-Paid-tjeneste. Den tilbyr identisk dekning og hastighet til sin etterbetalt søster, har tilgang til familieplaner, og det gjør alt til meget rimelige priser. Dukunne gå med Straight Talk eller Net10s T-Mobile-tjeneste hvis du vil, men hvorfor ikke gå direkte til kilden hvis det kommer til å spare deg for samme mengde penger? Igjen vil det bli behov for forskning der - alles situasjon og behov er forskjellige, så gjør deg selv en tjeneste og tilbringe den nødvendige tiden for å sammenligne alle dine muligheter! Nettsteder som Prepaid Finder lar deg søke og sammenligne planer fra alle de store MVNO-ene, som skal hjelpe deg å begrense valgene dine.


Som du kan se her, er det mange måter å spare penger på din månedlige regning, så lenge du er villig til å gjøre litt mer forskning foran. Med priser så lave som halvparten av det du betaler for, er det ingen reell grunn til ikke å undersøke noen av alternativene der ute - du vil til slutt ende opp med service som er like bra som det du bruker for øyeblikket, og ha en litt dypere lommebok på slutten av det hele.

Billedkreditter: Carl Lender / Flickr, John Karakatsanis / Flickr

Link
Plus
Send
Send
Pin