Skip to main content

Ikke la deg lure: Mac App Store er full av svindel

Ikke la deg lure: Mac App Store er full av svindel

Geoffrey Carr

Du elsker teknologi, men ikke alle gjør det. For mange mennesker er datamaskiner forvirrende, til og med skummelt. Ondsinnede skuespillere vet dette, og prøver å bevisst lure folk på nettet. Fra annonser som ser ut som nedlastningsknapper til popup-vinduer i ransomware, er nettet fullt av bedrageribasert design, beregnet på å utnytte de mindre teknisk tilbøyelige.

I teorien er dette en del av hvorfor appbutikker er nyttige. Brukere som er redd for å bli scammed på den åpne nettsiden, kan surfe Mac App Store med tillit, og vite at Apples veggerte hage vil beskytte dem.

Bortsett fra det vil det ikke.

La oss prøve å kjøpe Excel sammen

Prøv å sette deg inn i den mentale tilstanden til en nybegynner datamaskin bruker. Du har en helt ny iMac, og du vil redigere noen Excel regneark. I kaien finner du at App Store du har hørt så mye om, så du åpner den. Du finner søkefeltet, og skriver deretter "Microsoft Excel."

Det øverste resultatet er noe som heter "Office Bundle", og koster $ 30. Du klikker resultatet for å lese mer.

Se på det! Dette er den "enkleste måten å lage Word-dokumenter av høy kvalitet, Excel-regneark og PowerPoint-presentasjoner." Det er akkurat det du trenger! La oss lese litt mer.

Leser den teksten, hva antar du at denne nedlastingen tilbyr? Fortsett å gjette.

Seriøst: gjett. Jeg venter.

Det er ... maler. En samling av maler på $ 30, 293 MB, som alle er ubrukelige uten Microsoft Office.

Det er mulig for en samling av maler å være verdt $ 30, og for alt jeg vet er disse veldig gode. Men la oss vurdere:

  • Dette er toppresultatet hvis du søker etter "Microsoft Excel."
  • Ordet "mal" er ikke i navnet på produktet.
  • Ordet "mal" er ikke i produktets beskrivelse.
  • Produktets beskrivelse beskriver flere funksjoner som er spesifikke for Microsoft Office, og har ingenting å gjøre med hva kundene vil skaffe ved å kjøpe en samling av maler.
  • Det er bokstavelig talt umulig å finne dette produktet ved å søke etter "maler".

Det er lett å se at brukerne kan bli lurt av dette, og det er vanskelig å forestille seg at det ikke er forsettlig på utviklerens side. Uansett hensikt her, ble folk lurt:

La oss være stumme: disse kundene ble dratt av, og Apple lommet $ 10 hver. Og du ser bare disse kommentarene hvis du ruller forbi de to femstjerners vurderingene som nevner ordet "app" mange ganger. Begge disse anmeldelsene, forresten, ble etterlatt av kontoer som ikke har gjennomgått noen andre apper i butikken.

Søk etter andre Office-applikasjoner, og du finner flere malpakker, forklart som offisielle applikasjoner i varierende grad.

Det er også flere $ 20 + -programmer som setter Microsofts gratis onlineversjon av Office til en dedikert nettleser. Deretter er det de faktiske "appene" som kan åpne og redigere Office-filer, hvorav mange bruker begreper som "Microsoft Word" i navnene sine. De ser ut til å være litt modifiserte versjoner av åpen kildekode-applikasjoner, men vi skal ikke kjøpe dem for å finne ut.

Alle disse feilene bruker Microsoft-merker som Office, Word og Excel i produktnavnene. Logoer er ikke en-til-en-kopier av Microsofts offisielle logoer, men de er nesten alltid den riktige farge og bokstav (blå "W" for Word, grønn "E" for Excel, etc.).

Vi har snakket om hvorfor Mac App Store ikke har de programmene du vil ha, og Microsoft Office Suite er blant programmene du ikke kan komme dit. Kanskje du allerede vet dette, men fortell meg: Hvorfor skal gjennomsnittlig datamaskinbruker forventes? Scammy-utviklere vet at de ikke kan være, og dra nytte av et hull i markedet.

Med unntak av OneNote og OneDrive kan du ikke kjøpe noen offisiell Office-app fra Mac App Store. Du må kjøpe den direkte fra Microsoft, enten for $ 150 eller i form av et årlig Office 365-abonnement. (Alternativt kan du bruke Apples iWork-pakke, som trolig kom med Mac, samt webversjonen av Microsoft Office online eller et gratis åpen kildekodealternativ som LibreOffice.)

Dette kan virke åpenbart for deg. Det er ikke åpenbart for alle, og eksistensen av Mac App Store full av imitatorer tjener til å gjøre dette mye mer komplisert. Den inngjerdede hagen beskytter ikke alle.

Disse Scummy Apps er alle over App Store

Vi har fokusert på Microsoft Office fordi dette er et spesielt ekstreme eksempel. Men du trenger ikke å grave lenge for å finne lignende problemer.

Søk etter "Indesign", og du vil ikke finne Adobes utgivelsesverktøy, men du finner flere bunter av opplæringsvideoer med ikoner som etterligner InDesign.

Det er ikke så klart at noen av disse programmene prøver å lure folk, men det er et annet tilfelle der det er slående hvor nært disse utviklerne etterligner offisiell merkevarebygging.

Og andre utviklere ser ut til å jobbe med noen mørke App Store SEO magi.Søk etter "Firefox" eller "Chrome", og toppprogrammet er "Fast Browser", en $ 1 app som ikke er oppdatert siden 2014.

Bruk dette som nettleseren din er en veldig, veldig dårlig ide.

Og det finnes all slags raritet som finnes andre steder:

  • Søk etter "Adblock", og du får et søknad på $ 2 helt uten tilknytning til nettleserpluggen med samme navn.
  • Søk etter hvilken som helst nettside - Facebook, Gmail, noe - og du finner flere dusin "apps" som ikke gjør noe annet enn å åpne et nettleservindu med riktig nettsted. (Noe du kan gjøre gratis med mange nettlesere.)
  • I løpet av sommeren installerte minst en Mac App Store app malware på brukerens Macs.
  • App Store er også full av diskrensere og minnerensere, som du absolutt ikke trenger.

Vi kunne fortsette. Poenget er at App Store, som skal beskytte brukere mot bedrag, ikke ser ut til å gjøre en god jobb på det. Det er mye tull tilbys inne i den inngjerdede hagen.

Apple trenger å rydde opp Mac App Store

I fjor redegjorde vi for hvordan Windows Store var et cesspool av svindel, et problem som Microsoft siden har håndtert. Apple, for sin del, gjør en innsats for å lindre falske applikasjoner for iPhone og iPad brukere: IOS App Store er for tiden renset for utdaterte og ødelagte applikasjoner.

Men alle som blar Mac App Store vet regelmessig at denne plattformen også trenger å rydde ut. Tilsynelatende offisielle applikasjoner av tvilsom verdi er måte å enkelt finne ved et uhell ved å søke. Det er forståelig at Apple vil at App Store skal vises fullt, men å forlate ting som tilsynelatende er utformet for å lure folk, er neppe et svar.

Link
Plus
Send
Send
Pin