Skip to main content

Slik sikrer du din Amazon-konto

Slik sikrer du din Amazon-konto

Geoffrey Carr

Hvis du er som meg (og nesten alle jeg kjenner), gjør du detmye å handle på Amazon. Kjøper gaver? Amazon. Husholdningsprodukter? Amazon. Elektronikk? Amazon. Men fordi det er så omfattende, er det også noe du vil ønske å ta ekstra forsiktighet for å sikre.

Odds er at du har minst ett kredittkort, hjemmeadresse og telefonnummer som er lagret på din Amazon-konto, noe som kan være veldig dårlig hvis kontoen faller i feil hender. Heldigvis er det noen ting du kan og burde! - For å sikre at Amazon-dataene dine er så sikre som det kan være.

Velg et sterkt passord

Din første forsvarslinje med en hvilken som helst online konto vil alltid være ditt passord, så å velge en sterk er viktig for å sikre kontoen din. Ikke bruk kattens navn, barnets bursdag eller noe annet som lett kan gjettes. Hvis det er noe som andre mennesker lett vet om deg, er det et forferdelig passord.

Samtidig er de fleste passordene som er sikre også svært vanskelig å huske. Mitt svar på det er todelt: bruk en passord generator og manager. Jeg bruker LastPass personlig, men de fleste alternativene der ute vil ikke bare lagre passordene dine (så du må bare huske en), men også tilby en passordgenerator. Dette kommer til å være en tilfeldig jumble av bokstaver og tall, noe som gjør det nesten umulig å gjette eller sprekke. Og siden passordet er lagret i passordbehandleren, trenger du ikke å huske det - jeg har nok ikke engangsett halvparten av passordene mine!

Hvis du bruker et svakt passord, er det nå på tide å endre det. Fra Amazonas startside i nettleseren, svinger du over boksen "Kontoer og lister" øverst til høyre. I rullegardinmenyen velger du "Din konto".

I «Innstillinger» -delen (den tredje delen fra toppen) velger du "Innloggings- og sikkerhetsinnstillinger." Du blir bedt om å skrive inn ditt nåværende passord her.

Herfra klikker du bare på "Rediger" -knappen i feltet "Passord". Få endringen din på!

Bruk to-trinns verifisering

Et sterkt passord er imidlertid ikke nok. Hvisnoen tjenesten du bruker tilbyr to-trinns bekreftelse (også kalt "2-faktor autentisering" eller "2FA" for kort), bør du absolutt bruke den. Amazon er ikke noe unntak fra denne regelen.

Så, hva er to-trinns bekreftelse? Enkelt sagt, det er et ekstra lag med sikkerhet som holder folk ute av kontoen din. Ikke bare må du skrive inn passordet ditt for å logge inn, men du må skrive inn en kode som er sendt til telefonen. På den måten, hvis noen ender opp med å få passordet ditt, kan de ikke logge på kontoen din, med mindre de også har telefonen din på en eller annen måte. Du kan få den koden som en tekstmelding eller via en autentiseringsapp på telefonen som Google Authenticator eller Authy. Du kan lese mer om tofaktorautentisering, og hvorfor det er så viktig, her.

For å aktivere to-trinns bekreftelse, gå tilbake til kontoinnstillingene dine igjen (Meny> Kontoen> Innloggings- og sikkerhetsinnstillinger), og klikk deretter på "Rediger" ved siden av "Avanserte sikkerhetsinnstillinger."

I hovedsak er hele avanserte delen bare satt opp i to trinns verifisering. Klikk på "Kom i gang" -knappen til, om, komme i gang.

Prosessen er i stor grad automatisert, så følg bare instruksjonene for å få alt rullende. Du starter med å skrive inn telefonnummeret ditt og motta den første koden.

Når du har bekreftet den første koden, må du angi en sikkerhetskopimetode. Dette kan være en tekst- eller taleanrop på en annen telefon, eller en autentiseringsapp. Jeg anbefaler sistnevnte - bare installer en av autentiseringsappene nevnt tidligere og følg instruksjonene.

Til slutt, les instruksjonene om hva du skal gjøre på enheter som ikke fungerer med to-trinns bekreftelse. Det er viktig!

Når du er ferdig, kan du krysse i boksen for å hoppe over å be om koder på denne enheten. Jeg anbefaler bare å gjøre det hvis det er et skrivebord, som er mye mindre sannsynlig å bli stjålet enn noe som en bærbar PC eller nettbrett.

Boom, du er ferdig. Hvis du ikke har aktivert denne funksjonen på de andre kontoene dine, som e-post, bank og andre nettsteder, bør du virkelig.

Deaktiver 1-klikk-bestilling på mobilenheter

Med Amazon er dette et grått område: det er det ikkenøyaktig et sikkerhetsproblem, men 1-klikk-bestilling kan være et problem hvis du har Amazon-appen på telefonen eller nettbrettet, og den blir tapt eller stjålet. Hvis du bruker det ofte, dakan la det på, men jeg anbefaler det vanligvis ikke.

For å deaktivere 1-klikk Bestilling i mobilappen, skyv menyen opp og velg "Din konto".

Herfra, trykk på "1-klikk-innstillinger." Det er en enkel veksle øverst som aktiverer / deaktiverer den. Det er bokstavelig talt det.


Så flink som Amazon er, det er ingen unnskyldning for ikke å sikre kontoen din riktig. Alt du trenger er en feil for at kontoen din skal bli skadet, så sørg for at du tar de riktige trinnene for å legge til den ekstra sikkerheten.Du vil ikke ende opp i en situasjon der du angre ikke å gjøre det!

Link
Plus
Send
Send
Pin